Mindstyle

Als je een baaldag hebt

Soms heb ik weleens zo’n dag: mijn haar zit niet goed, ik heb een puist, de metro heeft vertraging, mijn kleding zit niet lekker en ik vergeet de halve inhoud van mijn tas. Net toen ik dacht dat het niet erger kon gleed ik bijna uit in de bus en stootte ik mijn OV uit m’n hand. Zo’n echte baaldag dus: zo’n dag dat niks lukt en je nergens zin in hebt. Vaak heb ik zo’n dag op maandag. Ik denk dat ik zeker niet de enige ben die weleens zo’n dag heeft: daarom hier een aantal tips hoe je je baaldag een beetje beter kunt maken.

1. Maak er toch iets van
Probeer te bedenken dat het zo erg nog niet is, er zijn vast ook positieve dingen aan deze dag. Desnoods maak je er zelf iets positiefs van door iets leuks te ondernemen.

2. Eet chocola
“Chocolate solves everything”, bijna dan.

3. Ga eerder naar huis
Zeker niet de meest pedagogisch verantwoorde manier maar soms wel heel chill als je je niet fijn voelt. Als je, net zoals ik, studeert en geen verplichte colleges hebt kun je er vast wel eentje skippen. Ga lekker vroeg naar huis en breng de middag door in je bed met een kop thee. Soms kan het zó opluchten.

4. Neem een lekkere douche
Neem een douche en laat je rotgevoel van je afglijden. Doe na het douchen fijn zittende kleding aan en relax!

5. Ga op tijd naar bed
Als je dan eenmaal thuis bent, neem tijd om te relaxen en ga vervolgens vroeg naar bed. Een goede nachtrust is heel belangrijk en zal ervoor zorgen dat je je morgen weer stukken beter voelt.

6. Youtube filmpjes kijken
YouTube filmpjes kijken is altijd een goede afleiding, zo vergeet je even dat je een rotdag hebt. Wedden dat je je hierna wel beter voelt?

7. Bedenk dat het morgen weer beter zal zijn
Relativeer! Vandaag voel je je minder maar morgen vast weer beter. De kans dat morgen beter is, is heel groot. Relativeren is super belangrijk, anders blijf je misschien hangen in een negatieve sfeer en blijf je het negatief zien. Bedenk leuke dingen die je de volgende dagen wil gaan doen. Stay positive!

8. Maak jezelf mooi op
Als je al voelt dat vandaag niet jouw dag gaat worden, maak je dan extra mooi op. Vaak heb ik hier geen tijd voor (ik blijf te lang in bed liggen) en voel ik me op zo’n dag nog rotter omdat ik het idee heb er niet goed uit te zien.

9. Ga shoppen
Koop iets moois voor jezelf en bedenk hoe je dit kunt combineren. Ik ben vast niet de enige die na aankoop van een mooi item een heel gelukzalig gevoel heeft toch?!

10. Vriendinnen
Bel/whatsapp/spreek af met je vriendinnen. Zij maken je vast weer vrolijker, bij mij iig wel!

Hebben jullie weleens een baaldag?

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.