Diaries

DIARY | Curacao, een nieuwe tatoeage en nieuwe slaapkamer

Yes yes, daar ben ik weer met een diary van de eerste weken van januari! Normaal vind ik januari niet zo leuk, maar nu was het een hele fijne maand. Dat kwam natuurlijk omdat ik op het heerlijke Curacao was begin januari. Daarnaast liet ik een nieuwe tatoeage zetten waar ik heel blij mee ben en kwam het verbouwen van mijn slaapkamer tot een einde en heb ik nu eindelijk overzicht over mijn kleding én een heerlijk groot bed. Kijk je mee?

Op 2 januari was het tijd om te gaan! Ik vloog natuurlijk alleen omdat Renate al op Curacao was. Op een of andere manier vind ik het helemaal niet erg om alleen te reizen, maar eigenlijk juist heel chill. Op Schiphol ging ik nog even langs de Victoria’s secret om een heerlijke body mist te kopen, en daarna at ik een frietje bij de Mac. Alleen op Schiphol is het oké om in de ochtend McDonalds te eten, het was ook gewoon druk. Toen ik 15 was stapte ik al alleen in het vliegtuig naar Italië en twee jaar later naar Zuid-Afrika (zie hier wat ik daar toen over schreef). Ik zie mezelf ook nog weleens alleen naar Azië gaan.

Happy girl! Het duurde even voordat we vertrokken omdat het mistig was. Uiteindelijk hadden we een halfuur vertraging. Ik appte nog een tijdje met mijn moeder en stuurde deze foto. Ik had een roze oversized trui aan met capuchon en een losse zwarte broek. Ook had ik daglenzen in van de Hema zodat ik, wanneer ik zere ogen kreeg, deze gewoon weg kon gooien en mijn bril op kon zetten. Er zat niemand naast me in het vliegtuig, zo ontzettend chill!

Toen ik aankwam op Curacao was het daar middag, ik had in het vliegtuig goed geslapen dus had eigenlijk helemaal geen last van een jetlag. De ochtend daarna gingen we lekker ontbijten bij de Scuba Lodge en dronk ik een lekkere smoothie. Wat was het heerlijk om vanuit de kou in Nederland opeens in de warmte te zijn. Normaal heb ik weleens last van een winterdip maar door deze onderbreking van de kou heb ik er totaal geen last van.

Hello friends! Op de  Curacao vind je dus ook deze leguanen. Bij het strand van Kokomo zaten er een stuk of 6 en stiekem vond ik ze wel een beetje eng. Wat ze vooral eng aan was, was dat ze opeens heeeeel hard konden lopen en dan zomaar op je af konden komen.

Maar ook deze knappe poes zat bij datzelfde strand in de strandtent. Echt een lieverd!

Cas Abao <3 Een heel mooi strand iets verder rijden vanaf Willemstad. We gingen hier een van de eerste dagen heen en ondanks dat ik me heel goed heb ingesmeerd, ben ik echt verbrand. Mijn hele rug was gigantisch rood en pijnlijk, niet zo gek natuurlijk als je vanuit het koude Nederland met je witte huid in de zon gaat liggen.. Ik had aftersun bij me van Rituals en had die in de koelkast gelegd in mijn appartement, het was heerlijk verkoelend om dat erop te smeren.

Op de dag voordat ik wegging liet ik een nieuwe tatoeage zetten! Op Bali in 2018 had ik al het idee voor een tatoeage als deze, toen kwam het er alleen niet van. Vrij spontaan besloot ik hem in Curacao te laten zetten en ik ben er mega blij mee. Ik ging naar Byrons tattoo op Mambo beach en had een voorbeeldje van Pinterest bij me. Ze maakte dit prachtige ontwerp uiteindelijk en ik vind hem echt geweldig. Hierna mocht ik natuurlijk niet meer zonnen en zwemmen, scheelde dat het ook niet meer zulk mooi weer was. Hij zit trouwens op de achterkant van mijn bovenarm, hij lijkt hier best groot maar dat valt in het echt wel mee.

Op mijn laatste dag hebben we nog wat rondgereden over het eiland en maakten we nog wat laatste foto’s. Ik vloog om 19.30 lokale tijd (’s nachts in Nederland) en kwam om 10.30 aan in Nederland.

Op het vliegveld bij Wendy’s aten we deze heerlijke frietjes met cheddarkaas en bacon, heaven!

De vlucht was heel goed, ik had vantevoren een stoel gereserveerd. Dit kostte wel 25 euro maar ik wilde absoluut niet tussen meerdere mensen in zitten. Dat leek me zo vervelend met slapen en gewoon heel oncomfortabel. Ik koos voor een stoel in het midden aan het gangpad, dat had ik op de heenvlucht ook en vond ik heel fijn. De tijd ging heel snel en na wat slapen en Netflix kijken waren we alweer in Amsterdam. Het was wel echt even wennen om weer in de kou te zijn en ik was erg moe door de jetlag.

Toen ik thuiskwam stond mijn nieuwe bed er! Ik wilde mijn slaapkamer graag anders hebben en in december verfde ik zelf al een muur oudroze. Daarna kreeg ik helaas griep en het ook heel druk met deadlines voor school, het kwam er toen niet echt meer van om het af te maken. Mijn vader deed dat dus voor me toen ik op vakantie was. Het bed is Nordli van Ikea en de dekbedhoes is van Hema. De dagen nadat ik terug was had ik heeeel veel moeite met opstaan en veel moeite met in slaap vallen, op Curacao was het 5 uur vroeger waardoor ik in de ochtend het idee was dat het midden in de nacht was.

Mooie No! Bandje wat ze om heeft met glittertjes heb ik besteld via AliExpress voor een paar euro, de bandjes daarvandaan blijven echt zo goed. Ook daar kwam ooit een blogpost over online, klik hier om deze te lezen.

En toen was het weer tijd om te werken! Ik had expres de week nadat ik terugkwam nog vrij gehouden, ik moest veel dingen afronden voor mijn minor en had rekening gehouden met een jetlag. Op vrijdagavond had ik een avonddienst en het was heel fijn om zo weer te beginnen. Ik landde trouwens op zondagochtend op Schiphol en maandag om 8.30 uur moest ik op school zijn. Die dag ervaarde ik moeheid op een heel nieuw level, haha.

Nieuwe dekbedhoes! Ik wilde er geel graag eentje met een wat drukkere print en het liefst een beetje botanisch met bijvoorbeeld bladeren. Ik kwam eerst uit bij “La redoute”, een Belgische winkel. Echter moest je de kussenslopen er volgens mij nog los bij kopen en vond ik het allemaal een beetje raar. Tegelijkertijd zag ik bij H&M deze en werd die het dus. Blij mee! Volgende keer een foto dat ‘ie op mijn bed ligt 🙂

Niet alleen ik ben blij met mijn bed, maar ook de katjes. Ik heb er een deken overheen gelegd zodat er niet teveel haren op komen.

Toen ik thuis kwam stond m’n bed al, maar de nieuwe kledingkast moest nog. Samen met m’n vader heb ik deze Pax kasten in elkaar gezet. Het was even puzzelen maar hij is zooooo chill. Ik had een kast met alleen maar planken, hierdoor had ik totaal geen overzicht en viel alles steeds om. Nu heb ik heel veel overzicht en zie ik weer wat ik allemaal heb. Er zitten trouwens nog deuren voor hoor, die moesten nog komen op dit moment.

Nora’s lievelingsspeeltje is een octopus van Kong. Ze heeft er inmiddels al 2 of 3 gehad en telkens bijt ze de tentakels eraf. Op internet zag ik dat ze een maat S hebben en een maat M. Ik besloot een keertje de iets grotere variant te bestellen, maar die was wel heeeel groot. Ze speelt er wel graag mee en hij heeft al zijn tentakels nog, ondanks dat ‘ie maar iets kleiner is dan zijzelf.

Fluffy Noor. Ze gaat komende week naar de trimmer en zal dan waarschijnlijk een stuk minder haar hebben.

Nu ik een nieuw bed heb, was het ook tijd voor een nachtkastje! Ik ging op zaterdag met mijn moeder naar Ikea waar het echt vreselijk druk was, laadde dit nachtkastje in ons wagentje en gingen zo snel mogelijk weer weg. Hij is heel handig door het laatje wat erin zit en het vak waar je ook nog dingen in kunt doen. Blij mee!

Aan het eind van de maand ging ik met mijn oma mee naar het ziekenhuis. Ze had last van bloedneuzen en het moest dichtgebrand worden. Om te “vieren” dat het gebeurd was gingen we daarna wat eten bij haar stamcafé Loos in Rotterdam.

Zo, dat was hem weer voor deze keer! Wat een maand was het met die heerlijke vakantie naar Curacao. Ik heb het idee dat ik daar weer helemaal tot leven kwam en het afgelopen jaar volledig achter me kon laten. Sinds ik terug ben voel ik me veel energieker en blijer en ben ik weer helemaal opgeladen. Zo fijn! Ook is Renate nu weer terug in Nederland en doen we veel gezellige dingen zoals we dat eerst ook altijd deden. Daarnaast heb ik mijn minor goed afgerond en begint volgende week de volgende periode. Na de zomer ga ik dan beginnen met afstuderennnnn. De eindstreep is in zicht!

Hoe was jouw januari?

Ook leuk

12 reacties

 • Beantwoorden
  Rachel Kromdijk
  11 februari 2020

  Pax kasten zijn echt zo chil, ik heb er ook aantal en je kan er alles aan toevoegen.. en oeh dat je moest werken zit weinig ruimte tussen haha, ik voel je pijn! Je tattoo is tof geworden trouwens, extra speciaal dat je ‘m daar hebt laten zetten

 • Beantwoorden
  Martine Van Roon
  11 februari 2020

  Heerlijk om dit weer te lezen! Fijn dat je zo genoten hebt en er weer helemaal tegenaan kunt!! Ik merk ook dat je veel energieker bent!❤️

 • Beantwoorden
  Marloes
  12 februari 2020

  Wat een heerlijke vakantie heb jij gehad! Ik zou ook ooit graag naar Curaçao of Aruba willen. En wat was daar een lieve poes. Prachtige tatoeage heb je er laten zetten. Lijkt me leuker om het daar te laten zetten dan hier in Nederland, want de tattoo heeft natuurlijk met reizen te maken. Wat zijn je katten en hond trouwens plaatjes. Nog veel sterkte aan je oma gewenst 🙂 Hopen dat ze er geen last meer van heeft.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   1 maart 2020

   Ah dankjewel voor je lieve reactie! De herinnering van de tatoeage daar laten zetten is inderdaad zo leuk en maakt het nog specialer. Als je ooit de kans krijgt, zeker gaan hoor naar Curacao of Aruba 😀

 • Beantwoorden
  Anna
  12 februari 2020

  Wat heerlijk dat je naar Curacao bent geweest! Een jetlag lijkt me dan wel weer heel vervelend, dat heb ik nog nooit gehad haha! En wat is je kamer mooi geworden, heel chill die kasten!!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   2 maart 2020

   Neee een jetlag is inderdaad totaal niet chill maar het wel waard hoor 🙂 De kasten zijn inderdaad super chill!

 • Beantwoorden
  Simone
  13 februari 2020

  Ooooh wat heerlijk! Ik ga bijna naar Bonaire en heb er door al jouw mooie fotos van Curacao nog meer zin in. Je ziet er ook super relaxed uit op je foto’s, goed om te zien! 🙂

 • Beantwoorden
  Suzanne
  14 februari 2020

  Wat een leuke tatoeage!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.