Diaries

DIARY | Oma jarig, auto verkopen en met Nora naar de dierenarts

Hoi lieve allemaal! Op het moment dat ik dit schrijf is het maandagavond, ik zit lekker op mijn bed met wat kaarsjes en een lampje aan en begin deze diary te schrijven. Hij stond al een tijdje in de planning maar het is nu echt weer tijd om jullie mee te nemen in de afgelopen weken. Mijn oma was jarig, ik zette de (best grote) stap om mijn auto te koop te zetten, ging uit eten met vriendinnen, Noa werd besproken in een bekende podcast en nog veel meer! Lees je weer mee?

We maken even een stapje terug in de tijd naar begin februari. Ik ging lekker uit eten met twee beste vriendinnetjes. We gingen naar Gusto op de Schiedamse Vest in Rotterdam. Je kunt hier niet reserveren na 17 uur en dus is het afwachten of je snel een tafeltje krijgt. In ons geval viel dat best tegen: bij binnenkomst stonden we al meteen in de rij :’) Maar omdat het zaterdagavond was namen we ons voor om gewoon te wachten, ergens anders zou het net zo druk zijn. Na een tijdje konden we zitten in de “borrelruimte” en daarna kregen we een tafeltje. We aten heeeerlijk en het was heel gezellig. Ik ging zoals altijd voor een pizza met salami, echter is deze net iets anders en lekkerder dan bij een gewone pizzeria. Wat is jouw favoriete pizza?

Daarna deden we nog even een drankje in de Witte de With. Het was echt eeuwen geleden dat ik daar geweest was, en dat was ook wel te merken want om 12 uur hadden we het wel gezien en gingen we naar huis. Snel weer girls?!

Een tijdje geleden had ik op Instagram een berichtje gestuurd naar “De Poezenpodcast” dat ik Noa wilde nomineren als Poes van de week. Ik had er daarna niets meer over gehoord dus was er eigenlijk vanuit gegaan dat het niet door zou gaan. Tot ik opeens berichtje kreeg dat ze de Poes van de week was geworden! Ik was helemaal trots, ze werd besproken in de podcast met het verhaaltje wat ik had ingestuurd. Ook werden er foto’s op hun Instagram gezet en reageerden een aantal mensen dat ze zo lief en mooi is. Trotse poezenmama hier <3 Ze is te horen in aflevering 10.

Om nog even in het thema te blijven (haha). Ik wilde al een tijdje deze mok van Blond Amsterdam maar hij was overal uitverkocht. Eindelijk vond ik hem en hij ging natuurlijk meteen met mij mee naar huis!

Ook was het voor Nora tijd om naar de trimmer te gaan. Links zie je haar voordat ze ging, haar haar was echt heeel lang. Rechts is na de trimmer, ze lijkt meteen een stuk jonger.

Op 16 februari is mijn lieve oma 87 jaar geworden! We hebben het met de familie gevierd in Brielle in mijn favoriete restaurant. We aten allemaal 4-gangen en het was zó lekker. We hadden de keuze uit vlees & vis en ook vega of zelfs veganistisch. Van links naar rechts zie je: boerenkool prakje met longhaas en rode wijnjus, dessert met peer en spekkoek crumble en een steak tartare. De volgorde was uiteraard iets anders en het klinkt nu ook helemaal niet zo smakelijk maar het was super lekker.

Nora was onverwacht ook mee en ze was zo lief <3

Vlak daarna zette ik mijn auto te koop. Het doet me wel een beetje pijn, het is namelijk mijn eerste auto en ik ben er naar zoveel plekken mee gereden. Toch is het tijd voor iets groters en met meer opties. Ik merk het vooral wanneer ik met zware tassen in de auto stap naar mijn werk en ik het niet even op de achterbank kan zetten of met automatische vergrendeling open kan doen. Tot nu toe is hij nog niet verkocht, mocht je interesse hebben in een Citroën C1 uit 2010 met 92.000 km op de teller voor een goede prijs: laat het me weten! Er werd me trouwens gevraagd waarom ik hem niet inruil: ik krijg er bijna niks voor terug en dat is zo zonde. Er werd me €1000 aangeboden om hem in te ruilen terwijl ze op Marktplaats staan aangeboden voor €2500/€3000.

Mijn liefjes op mijn nieuwe bed! Ik ben er nog steeds zo blij mee en slaap echt heerlijk sinds ik een nieuw bed heb.

Toen ik weer een vrij weekend had, zag ik eindelijk vriendinnetje Clara weer! Het was schandalig lang geleden en het was zo gezellig. Ook snel weer! We hebben zelfs al een datum gepland voor de volgende date. We gingen thee drinken en ik nam deze “naked velvet” taart, zó lekker. Ik kende eigenlijk alleen red velvet maar dit is ook heerlijk.

’s Avonds ging ik met m’n moeder naar de bioscoop, ik had nog een bioscoopbon van een tijdje geleden. We gingen naar de film “April, May & June”, hij gaat over 3 zussen waarvan hun moeder opeens ernstig ziek blijkt te zijn. De vraag is wie de zorg voor hun autistische broer op zich gaat nemen. Ik vond het een hele mooie film met een mooie boodschap, zeker een aanrader als je van Nederlandse films houdt!

Kijk nou hoe schattig dit is! Ik weet niet meer precies waar we heen gingen, misschien naar de McDonalds om door de McDrive te gaan? Dat doe ik weleens als ik geen zin heb om iets te koken en zin heb in junkfood.

Ik was mijn haar opeens zó zat en maakte meteen een afspraak bij de kapper. Super leuk, zij heeft ook een hondje en die loopt gezellig in de kapsalon. Omdat Noor niet zoveel andere hondjes ziet, gaat ze altijd mee naar de kapper om met haar hondje te spelen. In het begin vond ze het nog spannend maar nu vinden ze elkaar wel leuk en interessant. Misschien kunnen ze in de zomer samen buitenspelen?

De week daarna plaste Nora opeens in huis. Ik dacht dat ze gewoon eigenwijs was en besteedde er eerst niet zoveel aandacht aan, toen ze het bleef doen besloot ik toch maar eens te Googlen. Ik las dat honden vaak een onderliggend probleem hebben waardoor ze in huis gaan plassen. Naar de dierenarts dus! Daar bleek ze verhoging te hebben en haar urine was ook niet helemaal goed, waarschijnlijk had ze blaasontsteking of een blaassteentje. Ze heeft medicijnen gekregen en inmiddels gaat het weer helemaal goed met haar. Gelukkig maar!

Op mijn vrije dag ging ik met mijn vader naar de IKEA. En je kan natuurlijk niet naar IKEA zonder Zweedse balletjes te eten! Ik kocht een aantal dingen voor mijn slaapkamer, ik miste de sfeer een beetje en die heb ik kunnen creëren. Ik kocht o.a. een heel leuk nachtlampje voor maar €12! Ik ga er morgen foto’s van maken en er een blogje over maken.

Je zou het niet zeggen na deze blog met veel eten, maar ik ben nog steeds bezig met fitter worden en gezonder leven. Ik ben inmiddels ook al 3kg afgevallen! Ik voel me super goed en weer steeds fijner in mijn lichaam. Daarnaast heb ik met mijn BFF een weekendje naar de Veluwe geboekt in april en gaan we daar ultiem genieten met zijn tweeën. Ik heb er zo gigantisch veel zin in en geniet echt van de goede vibes op dit moment in mijn leven <3

Wat was jouw hoogtepunt van afgelopen maand?

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Rachel Kromdijk
  10 maart 2020

  Gefeliciteerd nog met je oma en ahw je hondje is echt opgeknapt door die trimster! hmmm mijn favoriete pizza is toch wel de vier soorten kaas of de caprese met heerlijke mozzarella en pesto! En dat restaurant of in ieder geval.. het eten ziet er geweldig uit. Fijne week nog verder x

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   14 maart 2020

   Ahhh ja caprese is ook echt lekker! Ik heb toevallig pas Gnocchi gemaakt met tomaatjes, mozzarella en pesto. Recept is van Rosanne van Life by Rosie, super lekker recept. Als je favo pizza caprese is, vind je dit vast ook lekker 🙂

 • Beantwoorden
  Suzanne
  12 maart 2020

  Ahh wat zielig van je hondje, op die momenten begin je je toch wel zorgen te maken. Leuk om je week te zien, ondanks dat beetje pech! Leuk die collectie van Blond!

 • Beantwoorden
  Anna
  13 maart 2020

  Fijn om te lezen dat het goed met je gaat! Wat heb je ook lieve huisdieren, ik smelt echt van al deze foto’s haha <3

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.