Diaries

DIARY week 51+52 | Most wonderful time of the year

Hi lieve lezers! Het is weer eventjes geleden dat er een diary online is gekomen. Vorige week stelde ik hem uit omdat het kerst was maar dat betekent dat ik deze week extra veel foto’s voor jullie klaar heb staan. Ik had hele leuke kerstdagen en ook oud & nieuw was erg tof. In de tussentijd vierde ik eigenlijk gewoon kerstvakantie en deed ik heel veel leuke dingen. Kijk je mee?

Maandag t/m vrijdag

De week voor kerst had ik nog gewoon school en oefende ik met verpleegtechnische vaardigheden. Dit zijn vaardigheden zoals bloedprikken, een katheter plaatsen en een maagsonde. Ik heb na de vakantie een assessment en moet eerlijk zeggen dat ik daar nu al zenuwachtig voor ben. Nouja, ik laat het maar gewoon op me af komen en bereid me goed voor.

Kijk nou wat een lief koppie <3 Soms kan ze heel bitchy zijn maar ze houdt ook heel erg van kroelen.

Lekker confronterend deze foto… Mijn huid was echt weer dramatisch, ik had super veel acné en het deed echt pijn. Ik wou eigenlijk naar de huisarts gaan maar na wat googlen kwam ik tot de ontdekking dat “benzoylperoxide” goed zou moeten helpen. Ik kocht deze bij Kruidvat en begon meteen met smeren. Omdat ik van plan ben er een blog over te schrijven maakte ik deze foto’s om later te kunnen vergelijken. Ik kan jullie vast vertellen dat het nu beter gaat met mijn huid!

Op donderdag ging ik met mijn vader naar een welbekende winkelketen om kerstboodschappen in te slaan. Boodschappen doen is niet mijn favoriete bezigheid en zeker niet als het druk is, ik zag er dan ook wel een beetje tegenop. Gelukkig viel het mee met de drukte en konden we redelijk snel al onze boodschappen inladen.

Vrijdagavond hadden we niet zoveel zin om te koken en lieten we een heerlijke kapsalon bezorgen. Dat was heeeeel lekker!

Zondag

De zaterdag en zondag voor kerst werkte ik een weekendje in de thuiszorg. Ik vind het echt heel leuk en vind de collega’s en bewoners heel aardig. Ook ga ik hier (te toevallig) vanaf februari een halfjaar stagelopen. Dat gaat wennen worden, maar wel leuk!

Op zondagavond was het kerstavond en aten we, samen met vrienden van mijn ouders, Indisch. Het was super lekker en heel gezellig. Rond een uur of 23:00 kwam een vriendinnetje om nog een wijntje te drinken en daarna gingen we uit. We gingen naar een lokale kroeg waar Yes-R en K-liber optraden, hallo jeugdsentiment…. Het was wel een leuke avond en rond 3 uur gingen we naar huis.

Maandag

En toen was het eerste kerstdag! We deden gezellig een kerstontbijt met croissantjes en lekkere broodjes. Ik at van dit bordje van Blond Amsterdam uit de kerstcollectie van een tijd geleden, het blijft leuk servies.

Een polaroid fotootje mocht natuurlijk niet ontbreken met kerst. Ik vind dat de kwaliteit niet zo goed is, hij is snel overbelicht of juist heel donker maar deze is wel leuk gelukt.

Daarna omkleden om naar oma te gaan. Wij namen alles mee en kookten bij oma. Een vriendin van haar kwam ook en we waren dus met z’n vijven 🙂 Dit rokje kocht ik een tijdje geleden en ik ben er echt heel erg fan van. Hij staat eigenlijk bij alles en zit ook erg fijn. Volgens mij is hij van Vero Moda of Only.

Nora was ook mee en moest ook gewoon uitgelaten worden. Ik stal dus even mijn moeders’ sjaal, die echt heerlijk warm is, en liep een stukje met haar. De laatste tijd is het uitlaten echt drama geweest, er werd al vuurwerk afgestoken en wanneer ze dat hoort zet ze geen stap meer…

Het voorgerecht! Jummie! Verder aten we rollade, haricots verts, spruitjes met ham & kaas en lekker ijstaart toe. Rond 22:00 waren we weer thuis na een geslaagde eerste kerstdag.

Dinsdag

Op tweede kerstdag gingen we weer naar mijn oma, maar deze keer om te gaan brunchen met mijn oom en tante erbij. We gingen naar café Loos, wat echt een aanrader is. Je kunt er zowel uitgebreid eten als even snel en de kaart is voortreffelijk. Ik nam (weer) carpaccio als voorgerecht, ossenhaas als hoofdgerecht en een chocoladetaart toe. Je kunt dus wel stellen dat ik bijna rollend de deur uit ging daar na al dat lekkere eten.

Donderdag

De dagen daarna zat ik echt nog in een soort “vakantiebubbel” en deed ik eigenlijk alleen maar leuke en fijne dingen. Een vriendin vroeg of ik zin had om mee te gaan naar de zonnebank en dat wou ik wel. Ik had het zó koud dat ik een beetje (kunstmatig) zonlicht wel kon gebruiken. Het was mijn allereerste keer onder de zonnebank en ik vond het best fijn. Je hebt echt het idee dat je even in de zon ligt en de warmte die ik ’s winters zo mis kan ik toch nog een beetje krijgen. Ben niet van plan het heel vaak te gaan doen maar eens in de zoveel tijd is het heerlijk!

Deze foto zag je misschien al op mijn instastories (ik zou het super leuk vinden als je me volgt op instagram, @marjoleinevr). Ik kreeg een cadeautje van mijn beste vriendinnetje, een shopper van Blond. Lief!

Vrijdag

Vrijdag ging ik met mijn mams naar de stad. Ze wilde een nieuwe bril kopen bij Ace&tate en we maakten er een gezellig dagje van. Het was super slecht weer dus we doken snel de Markthal in om een hapje te eten.

We belandden bij Pickles waar we een heerlijke burger bestelden. Jummie! Het was echt heel lekker en de kaart is lekker uitgebreid, ze hebben ook veel vega opties.

Mmmm wij bestelden de Pickles burger. Deze kostte rond de €14 en er zitten ook frietjes met mayo bij. Iets duurder dan de McDonalds, maar laten we eerlijk zijn: ook wel een stuk lekkerder en gezelliger!

Ik kocht een blouse bij River Island in de sale ennnnnnn deze Dr. Martens! Sinds kort was ik er opeens helemaal fan van en toen ik er maar aan bleef denken besloot ik ze gewoon te kopen. Dit is het klassieke model maar dan in een hele zwarte uitvoering. Ik vond deze bij mezelf iets leuker dan de classics met gele stiksels. Het was een rib uit mijn lijf maar dan heb je ook wat! Ik ben op dit moment bezig met inlopen en de blarenpleisters zijn al geplakt, even doorbijten dus.

Zaterdag

Als je mijn vorige artikel hebt gelezen, weet je misschien al dat ik dit jaar met yoga ben begonnen. Ik deed het nu nog niet echt thuis, maar daar komt verandering in. Ik heb namelijk mijn eigen yogamat gekocht! Ik vind hem zo tof en ben er super blij mee. Inmiddels heb ik hem al een paar keer gebruikt en het is heel fijn.

Zondag

Zondag was het oud & nieuw! Ik werk wakker gemaakt door deze lieve snoetjes. Ze zijn echt vrienden en liggen soms helemaal tegen elkaar aan.

Oud & nieuw kun je natuurlijk niet vieren zonder oliebollen te eten. Omdat ik ’s avonds weg zou zijn nam ik als lunch maar vast twee oliebollen.

Leuk zeg, dat vuurwerk. Nora was heel erg bang en durfde bijna niet naar buiten. ’s ochtends ging ze nog eventjes uit maar verder weigerde ze de tuin uit te gaan. Op het moment dat ik dit schrijf is ze nog steeds niet helemaal de oude.

Jaaa, gezellig gourmetten met vriendinnetjes. Het was alweer een paar jaar geleden dat we dit voor het laatst deden met oud & nieuw en dus was het weer heel erg leuk.

Ennn daarna optutten en drinken. Deze megagrote champagnefles kocht ik bij de Hema en was zeker een succes, alleen jammer dat er al meteen een gat in zat.

Naar de Erasmusbrug! Hier keken we naar het vuurwerk en daarna gingen we naar vunzige deuntjes in de Maassilo. Ik moet eerlijk zeggen dat de drank rijkelijk gevloeid heeft, maar ik ben heelhuids thuisgekomen en heb een hele leuke avond/nacht gehad.

HAPPY NEW YEAR!

Dat was ‘em weer voor deze week! Ik ben aan de ene kant blij dat de feestdagen achter de rug zijn: lekker weer in het normale ritme. Ik heb nog vakantie en aankomende dinsdag heb ik een toets van verpleegtechnische handelingen. Vandaag ben ik in Leiden bij een vriendinnetje en komend weekend ga ik met mijn oma naar een nieuwjaarsconcert. Verder werk ik nog 1 dagje en bereid ik me rustig voor op mijn toets.

Tot volgende week! Hebben jullie fijne feestdagen gehad?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Malou | Blonde Blossom
  3 januari 2018

  Superleuk overzicht! Wat ziet die burger in de Markthal er goddelijk uit zeg, ik moet daar ook echt weer een keer heen. Ben een keer met mijn vriend gegaan en letterlijk al het eten was zoooooooooooo lekker! Malou x

  • Beantwoorden
   Malou | Blonde Blossom
   3 januari 2018

   Oh en Happy New Year trouwens! X

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.