Fashion&Beauty

Een ode aan de Adidas Stan Smith

adidas stan smith

Je kent het wel, van die schoenen die je aantrekt en het liefst nooit meer uitdoet. Dat heb ik met de Adidas Stan Smith sneakers. Een paar jaar geleden kocht ik ze en sindsdien draag ik ze bij iedere outfit. Onder mijn uniform in het ziekenhuis staan ze leuk, maar ook onder een rokje, jurkje of gewoon een skinny jeans. Ik heb er zelfs een vulkaan mee beklommen toen ik in Indonesië was. Tijd dus voor een ode aan deze geweldige sneakers!

Een tennisschoen?

Wat ik het fijnste vind aan de Stan Smith sneakers, is dat het design heel clean is en je ze daardoor niet zat wordt. Gewoon een witte sneaker met een eventueel gekleurd stukje aan de achterkant, that’s it. Wist je trouwens dat het eigenlijk tennisschoenen zijn? In 1970 ging tennisser Stan Smith een samenwerking aan met Adidas. De “Haillet” sneaker werd Stan Smith en tot op de dag van vandaag heten ze nog zo. Wisten jullie dat ze al zo lang bestaan? Ik niet!

adidas stan smith

Adidas Stan Smith

Op dit moment heb ik een wit paar van deze originals, het kleine stukje aan de achterkant is donkerblauw. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de witte ook echt het leukste vind en geen andere kleur zou willen. Zoals je op de foto ziet, hebben mijn adidasjes al heel wat meegemaakt. Festivals, feestjes, werkdagen en zelfs een vulkaan in Indonesië beklimmen: ze waren erbij! Het zijn eigenlijk de enige schoenen die echt overal bij passen en waarvan ik zeker weet dat ik er geen blaren of pijnlijke voeten van krijg. Mede daarom zijn ze echt favoriet bij mij. Mochten ze ooit echt versleten zijn, dan weet ik zeker dat ik weer een nieuw paar ga kopen. Alleen dan misschien met een rood of groen stukje aan de achterkant?

Wat zijn jouw favoriete sneakers?

Foto boven dit artikel is afkomstig van Unsplash.

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Jess
  4 oktober 2018

  Dit heb ik dus met de superstar! Lopen perfect en staan overal leuk onder!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   7 oktober 2018

   Echt hoor! De superstar heb ik ook maar draag ik ietsje minder dan de Stan Smith. Allebei hele leuke schoenen iig X

 • Beantwoorden
  Rachel
  4 oktober 2018

  ah dat heb ik dus ook met dit merk! heerlijk al moet ik zeggen dat ik gabor ook echt te lekker vind lopen

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   5 oktober 2018

   Oooh Gabor heb ik nog nooit echt schoenen van gezien! Ben benieuwd X

 • Beantwoorden
  Vaya
  5 oktober 2018

  All stara☺️

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.