Hoe maak je van je slaapkamer een fijne plek?

De slaapkamer is mijn favoriete ruimte in huis. Natuurlijk omdat mijn bed daar staat (ik hou van slapen!) maar ook omdat ik de sfeer fijn vind. Mijn bed ligt heerlijk, ik heb het aangekleed met kaarsjes, foto’s en kussentjes en probeer het ook nog een beetje opgeruimd te houden. Vandaag laat ik je een aantal items zien die onmisbaar zijn om van je slaapkamer een fijne plek te maken én vertel ik je waarom mijn slaapkamer zo fijn is.

Een goede basis

Natuurlijk zijn accessoires heel erg leuk, maar het belangrijkste is natuurlijk de basis van je slaapkamer! Een lekker bed, goed matras en fijn hoofdkussen. Zelf heb ik een boxspring matras en ook een heel lekker hoofdkussen wat ik een tijdje geleden mocht ontvangen voor mijn blog. Ik merk echt dat deze dingen heel belangrijk zijn. Vroeger sliep ik op twee kussens van niet zulke geweldige kwaliteit en had ik heel vaak last van pijn in mijn schouders. Sinds ik een goed kussen en goed matras heb, heb ik dit eigenlijk nooit meer. Mocht je nog op zoek zijn naar een goed bed, een fijn matras of een lekker kussen dan zou je een kijkje kunnen nemen bij meubelwinkel Emob. Ze verkopen hier ontzettend veel leuke items voor alle ruimtes in je huis: van kantoor tot badkamer en van kinderkamer tot tuin.

Accessoires

Zo, als je dan een goede basis hebt wil je natuurlijk ook een beetje sfeer in je slaapkamer. Je zou misschien denken dat het niet zo belangrijk is omdat je er toch “maar” slaapt, maar ik vind het heel belangrijk. Een fijne sfeer zorgt ervoor dat je kunt ontspannen en zo ook beter slaapt. Zo maakte ik van mijn slaapkamer een fijne plek:

♥ Kaarsen

Ik brand natuurlijk geen kaarsen als ik ga slapen, maar als het donker is en ik er ben vind ik het wel gezellig om ze aan te doen. Daarnaast staat het ook gewoon leuk. Zelf heb ik kaarsenhouders van H&M home, dat is echt mijn favoriete winkel als het gaat om interieur.

♥ Kussens

Ook van kussentjes kun je nooit genoeg hebben! Heerlijk om je bed mee op te fleuren en het staat zo gezellig. Kussens koop ik ook heel graag bij H&M en soms bij Ikea. Mijn nieuwste aanwinst is het kussentje met lama’s (of alpaca’s!) wat ik een tijdje geleden in deze blogpost ook al liet zien.

♥ Juiste verlichting

De sfeer valt of staat met de juiste verlichting. Knus sfeerlicht is veel gezelliger dan een felle lamp. Zorg er dus voor dat je niet te felle lampen hebt of dat je het licht kunt dimmen. Zelf heb ik op de rand van mijn bed een glazen lampje staan van Ikea en heb ik eigenlijk nooit een groot licht aan. Ook heel leuk om op te hangen zijn verlichtingssnoeren met bijvoorbeeld bolletjes of lampionnetjes eraan. Deze kun je bijvoorbeeld bij Hema kopen.

♥ Planten

Ik hou van planten! Het begon ooit met mijn Pilea plant die ik kocht in Drenthe en inmiddels heb ik al een hele familie. Ook is mijn plantenfamilie inmiddels uitgebreid met een aantal cactussen en een orchidee. Ik zou graag nog een “lantaarnplantje” willen hebben, die kun je bijvoorbeeld op een kast zetten en dan groeien ze zo naar beneden.

Wat vind jij de fijnste ruimte in huis?

 

Volg:

6 Comments

 1. 14 februari 2019 / 9:57 am

  Wat een leuk artikel! Die kussentjes zijn zo ontzettend schattig! <3

  • Marjoleine
   14 februari 2019 / 5:18 pm

   Dankjewel <3 Ik ben ook helemaal fan van de kussentjes, het liefst zou ik ze nu allemaal kopen.... Haha.

 2. 14 februari 2019 / 10:19 pm

  oh heerlijk dit soort artikelen. Ik kan ook niet wachten om ons huisje te gaan inrichten

  • Marjoleine
   18 februari 2019 / 7:12 pm

   Ik kan ook echt niet wachten tot ik dat ooit kan gaan doen!

 3. 15 februari 2019 / 11:46 am

  Ik vind onze woonkamer de fijnste ruimte maar sinds we onze slaapkamer wat gezelliger gemaakt hebben, vind ik die ook wel fijn. Ik vind planten echt een belangrijke om een huiselijk gevoel te creëren. Ik vind kussens heel mooi maar niet zo handig als ze enkel voor de sier zijn :p

  • Marjoleine
   18 februari 2019 / 7:34 pm

   Haha jaaa I love planten <3 en kussens zijn idd mooi maar soms niet echt praktisch..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.