Persoonlijk

Als je iemand moet missen met kerst

Kerst staat bekend als de leukste tijd van het jaar. Ik denk dat velen dit ook zeker vinden, maar als je iemand moet missen in je leven komt dit met kerst vaak nog harder binnen. Kerst is een tijd waarin je met vrienden familie samen bent, maar als er een vriend of familielid niet meer is, is kerst juist extra confronterend.

Ik weet niet precies waarom ik dit artikel schrijf, ik denk dat ik gewoon alle vrolijke, gezellige ‘ik heb zin in kerst’ berichten een beetje wil weerleggen. Natuurlijk heb ik ook zin in kerst, maar ik denk ook aan de mensen die het zwaar hebben deze kerst. Zwaar omdat er iemand dit jaar is overleden en er niet meer bij kan zijn.

Zelf moet ik dit jaar mijn lieve oma missen, zoals ik hier al zei overleed zij eind oktober dit jaar. Het komende jaar zal ik het jaar ingaan zonder haar, iets wat ontzettend raar voelt. Ook denk ik aan een hele goede vriendin, haar vader overleed onverwachts. Voor mij en voor haar zal het een hele rare kerst zijn. Natuurlijk probeer ik er het beste van te maken en zal het best leuk worden, maar toch is het anders door het gemis.

Desalniettemin wens ik iedereen natuurlijk een hele fijne kerst! En extra sterkte als je iemand moet missen met kerst. Koester de herinneringen.

signature

Stay posted: Volg mij op Bloglovin

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.