Bloggen

Wat te doen als je een writersblock hebt?

writersblock

Alle bloggers onder ons zullen het herkennen en vast weleens gehad hebben: het welbekende writersblock, in het Nederlands ook wel schrijversblok genoemd. Dit is ZO vervelend om te hebben, er gaan zoveel ideeën rond in je hoofd maar het komt gewoon niet op papier. Alles wat je schrijft lijkt nergens op en bah, het is gewoon vermoeiend! Vandaag deel ik een paar tips om weer inspiratie op te doen als je in een writersblock zit en hopelijk toch nog iets moois op papier te krijgen.

“Het onvermogen van een schrijver om tot schrijven te komen”

 1. Forceer het niet

  Wat bij mij dus écht niet helpt is forceren om toch iets te gaan schrijven. Meestal is het dan hele slechte kwaliteit en kom ik ook helemaal niet uit mijn woorden. Ik plaats alleen artikelen waar ik zelf 100% achtersta en die ik echt leuk genoeg vind, artikelen die ik geforceerd schrijf zouden daar dus nooit voor in aanmerking komen. Dan maar even laten rusten, het komt morgen wel weer.

 2. Lees andere (onbekende) blogs

  Wat wel heel goed helpt om een beetje inspiratie op te doen, is het lezen van andere blogs. Vaak krijg ik dan wel ideeën voor artikelen en komen deze als het ware vanzelf mijn hoofd binnenstromen. Fijn! Wat ook heel leuk is, is het lezen van blogs die ik nog niet kende. Ik haal hier ook altijd heel veel inspiratie en nieuwe ideeën vandaan, en natuurlijk ook nieuwe blogs om te volgen.

 3. Ga erop uit

  Altijd een goed idee: er even op uit gaan. Ga ergens naartoe waar je mooie foto’s kan maken, of ga naar de stad om een nieuw product te scoren waar je dan weer over kan schrijven. Ook leuk: ergens lunchen, of een dagje weg met bijvoorbeeld een vriendin. Leuke foto’s erbij of een review en je hebt een leuk artikel 🙂

 4. Pinterest

  Een bron van inspiratie: Pinterest. Op Pinterest staan heel veel DIY’s, maar ook leuke telefoonachtergronden en gewoon heel veel inspirerende plaatjes. Even surfen op Pinterest en mijn hoofd ontploft weer van de ideeën.

 5. Schrijf het op

  Als ik leuke ideeën heb voor een artikel, schrijf ik het meteen op. Dit heeft geresulteerd in een hele lange lijst vol met bloginspiratie. Soms lig ik ’s avonds in bed en komt er iets in mijn hoofd op, ik spring dan uit bed en schrijf het snel op. Stel je voor dat ik het morgen weer vergeten ben! Wanneer ik dus geen inspiratie heb, kan ik altijd mijn lijstje nog doorkijken. Vaak komt er dan wel weer iets leuks in mijn hoofd op.

De laatste dagen wist ik niet zo goed waar ik over moest schrijven, vandaar het idee voor dit artikel over een writersblock. Na het schrijven van dit artikel heb ik er vast hele lange tijd geen last meer van, en jullie hopelijk ook niet!

Hebben jullie weleens last van een writersblock?

signature 2.0

Volg op Bloglovin

 

Ook leuk

Laat een reactie achter

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.