Persoonlijk

Bang om controle te verliezen

photo-1471967183320-ee018f6e114a-1

Ik was 16 en ging naar een plaatselijk dorpsfeest, ik weet het nog zo enorm goed. Ik hield wel van een drankje, was soms ook wel een beetje aangeschoten maar verder dan dat ging het niet. Die avond kreeg ik iets in mijn drankje en ging ik knock-out. Toen ik weer “bijkwam” was ik alles kwijt: tas (inclusief portemonnee), jas & mijn iPhone, alles was verdwenen. Sinds die avond is er iets in mij omhoog gekomen wat ik eerder nooit had gevoeld en dat is dat ik bang ben om de controle te verliezen.

Wat gebeurde er?

Wat er die avond gebeurde is iets wat ik tot op de dag van vandaag niet weet. Het ene moment was alles nog goed, het andere moment werd het zwart. Een aantal uur later kwam ik bij en was het hele feest afgelopen. Ik liep een lege tent in waar iedereen die ik kende inmiddels al naar huis was, het was zo’n enorme nachtmerrie. Alles wat ik bij me had was weg, zelfs mijn jas had ik niet meer aan. Achteraf hoorde ik dat de vriendinnen waar ik mee was me nog heel lang hebben gezocht maar me nergens konden vinden. Ook kon ik niet meer op mijn benen staan, iets wat ik met alcohol nog nooit mee heb gemaakt. Natuurlijk had ik wel iets gedronken maar niet een hoeveelheid waar je van KO zou gaan. Ook neem ik nooit drankjes aan van onbekenden en laat ik het niet ergens staan.

Dorpsfeest

Het ergste is dat dit in mijn eigen dorp gebeurde. Waar je denkt “veilig” en dichtbij huis naar een feest te gaan, gebeuren blijkbaar de ergste dingen. Regelmatig ging ik ook uit in Rotterdam waar ik nog nooit iets naars mee heb gemaakt en eigenlijk alleen maar goede ervaringen heb. Zo bizar! Een aantal maanden later werden mijn tas en jas nog teruggevonden in de bosjes vlakbij waar het feest was. De iPhone heb ik natuurlijk nooit meer teruggezien…

Wanneer je in een dorp woont zijn de reacties van je dorpsgenoten nog het allerergste: je bent het verhaal van de dag. Ook hebben meerdere mensen mij op een niet subtiele manier verteld dat ik “gewoon veel te veel gezopen had”.

Nog een keer de controle verliezen

Na deze ervaring was ik altijd nog meer alert en nog banger om de controle te verliezen. Een nachtmerrie werd dan ook werkelijkheid toen ik afgelopen mei wéér iets in mijn drankje kreeg. Iets wat me eerst niet echt duidelijk was maar toen zowel mijn vriendin als ik dezelfde symptomen hadden ineens op z’n plek viel. Na een paar wijntjes knock out gaan? Dat is gewoon onmogelijk. Helaas gebeurde dit weer in ons eigen dorp en wederom op een dorpsfeest. Beiden konden we niet meer op ons benen staan en zijn we meerdere keren op de grond gevallen, alsof onze benen plotseling van spaghetti waren. Ook ben ik een hele periode kwijt en kan ik me niks meer herinneren. Wederom weer alle symptomen van GHB in je drankje….. GHB wordt ook wel de verkrachtingsdrug genoemd, dit is gelukkig niet gebeurd maar ik heb het wel als enorm eng ervaren.

Hoe dan?

Achteraf hebben we de situatie helemaal geanalyseerd en weten we nog steeds niet hoe het in ons drankje gekomen is. Wat we wel heel zeker weten is dat het erin zat. Tips als laat nooit je drankje staan, neem geen drankjes aan van vreemden enz. pasten we altijd al toe. Blijkbaar moet je echt met je hand over je glas gaan lopen als je zeker wil zijn van een schoon drankje. Wanneer ik eraan denk wordt ik er nog boos om: wat is de lol ervan? Helaas hoorden wij dat we niet enige waren met iets in onze drankjes en zullen we ook vast niet de laatsten zijn.

Let dus altijd heel goed op en vertrouw niemand, zelfs niet in je eigen dorp…

signature 2.0

Volg op Bloglovin

 

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  thebeautyblognl
  13 november 2016

  Jeetje wat naar zeg! Ik snap echt niet waar mensen het lef vandaan halen om zo iets te doen.. Vervelend dat je het mee hebt moeten maken.. x

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   14 november 2016

   Nee dat snap ik idd ook niet! Bedankt voor je reactie X

 • Beantwoorden
  Anouk
  13 november 2016

  Wow wat heftig! En dat het dan nog een keer gebeurd. Ik vind het zo erg dat er mensen zijn die dit doen…

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   14 november 2016

   Ja he 🙁 Ik snap er ook echt de lol niet van..

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.