Diaries

DIARY week 19 | Eten op het strand & Moederdag lunch

Het is dinsdag en dus weer tijd voor een nieuwe diary! De afgelopen week liep ik niet zoveel stage in verband met Hemelvaartsdag, genoot ik van het mooie weer en trakteerde ik mijn moeder op een heerlijke lunch voor moederdag. Daarnaast werkte ik aan een onderzoek wat ik deed voor school en heb ik dat (gelukkig) helemaal af kunnen ronden! Kijk je weer mee naar mijn week?

Het is maandag en tropisch warm. Overdag loop ik stage en ’s avonds had een vriendin gereserveerd om op het strand te eten. We hoopten direct aan het strand te zitten maar zaten helaas een beetje achteraf. No problem, het was alsnog heerlijk. Helaas was de bediening echt dramatisch: ze wisten niet precies welke tafel wat had besteld en liepen echt met zo’n zoekende blik over het terras. Toen we bijna 2 uur (!) later nog geen eten hadden waren we er wel echt een beetje klaar mee. Uiteindelijk bleek dat er het een en ander mis was gegaan omdat de jongen die bediende het voor het eerst deed. Dat vertelde hij bij het afrekenen en eigenlijk vonden we dat wel schattig en zielig tegelijk.

Dinsdag weer naar school! Het was nog steeds prachtig weer dus ik besloot een jumpsuit aan te doen. Een vest was eigenlijk niet nodig, maar het was ijskoud op school dus ik was blij dat ik hem bij me had. Ik ging na maanden weer eens fietsen naar de bus omdat mijn auto ingesloten was door vrachtwagens. Dat mijn banden niet meer zo hard waren had ik me nog niet beseft…. Ik heb me rot gefietst.

’s Avonds lekker pasta eten in de tuin. Ik geniet zo enorm van dit mooie weer, kan het altijd zo blijven asjeblieft?

Ook de katjes genieten heel erg van de zon. Noa lag lekker in de tuin en vond het heerlijk om geaaid te worden. Ze ziet er trouwens heel cute uit maar sinds haar ongeluk is ze wel iets “gemener” geworden. Ze krabt sneller en vind het niet altijd fijn om geaaid te worden. Ik neem het haar niet kwalijk, het is ook niet niks om aangereden te worden en vervolgens je pootje te moeten missen.

Woensdag! Ik dacht eigenlijk dat ik moest werken maar stond niet op het rooster. Ik besloot het maar gewoon zo te houden omdat ik nog veel moest doen aan mijn onderzoek. Vrijdag werkte ik en die dag was “extra” dus dat was prima. Woensdag zat ik de hele dag achter mijn laptop en uiteindelijk kon ik mijn onderzoek helemaal afronden. Dat was fijn! In het begin had ik nog geen idee hoe ik het ooit vorm ging geven en of het zou lukken. Ik ben dus best een beetje trots dat het gelukt is.

Heerlijk, al die onderzoeken (not…). Ik was hier echt totaal nog niet mee bekend maar ben blij dat ik het nu een beetje onder de knie heb.

’s Avonds maakt m’n vader deze noodles. We eten dit niet zo vaak maar ik vind het ZO lekker. Er zat kip, broccoli, champignons en taugé doorheen en het was gebakken in pittige woksaus.

Later op de avond nog even met Nora uit en dit uitzicht is zooo mooi. Geen straf om in een dorp te wonen hoor 🙂

Donderdag is het hemelvaartsdag en zijn m’n moeder en ik allebei vrij. We gaan gezellig even samen naar de stad, dat hadden we al lang gepland maar kwam er steeds niet van. We namen even een kijken bij Collectiv by Swan en daar hadden ze weer zoveel leuke dingen. Vond deze bekers ook heel tof maar €12,50 vond ik ze nou ook weer niet waard.

Ik trakteerde mama op een lekkere lunch bij het NRC café, alvast voor Moederdag. Eigenlijk vind ik Moederdag een commerciële, stomme dag maar mijn moeder verdiende wel iets leuks. Ik zou niet weten wat voor cadeau ik voor haar zou moeten kopen dus dit was een goede oplossing 🙂 Zo gezellig! Ze is echt de liefste moeder die ik me zou kunnen wensen.

Na veel twijfelen (Nemen we de club sandwich of toch een broodje carpaccio?! Of Rotterdamse kroketten?) gingen we voor de Club Sandwich. Die van mij was een beetje omgevallen en zag er niet meer zo fotogeniek uit. Gelukkig was de smaak echt heel erg lekker, krijg er spontaan weer trek van.

Als “toetje” deelden we deze citroen merengue taart, dit is echt mijn lievelingstaart. Zo lekker!

Vrijdag! Ik zou eigenlijk stagelopen maar m’n collega appte dat ze ipv vrijdag zaterdag ging werken. Ik kon dan ook en dus besloot ik mijn dagje te verplaatsen. Het was heerlijk weer dus ik vond het stiekem helemaal niet erg om thuis te zijn. Tussen de middag liep ik even met m’n vader naar de markt en kocht ik twee heerlijke broodjes. Jummmie.

Als je mij op Instagram volgt, had je mijn visitekaartjes misschien al gezien. Ik ben er super blij mee en besloot ze nu eens mooi vast te leggen op camera. Binnenkort komt er een blog online over hoe je een visitekaartje maakt voor je blog en wat voor info je er bijvoorbeeld op zet.

Zaterdag betrap ik onze oudste kat Tom zo in mijn bed. Ik moest zó hard lachen toen ik dit zag. Kijk hoe hij ligt te chillen, net een baby onder zijn dekentje.

’s Middags hadden we trek in kibbeling en besloten dat te halen. Helaas zat er in het allerlaatste stukje een graat en hoef ik het daardoor echt even niet meer. Nora ging mee naar de viskraam en chillde hem gewoon onder de kraam. ’s Middags liep ik stage en bestelden we lekker pizza.

Zondag ging ik lunchen met een vriendin die ik alweer even niet gezien had. We hebben heeel veel contact via WhatsApp gelukkig maar er gaat niets boven real life afspreken 🙂 We gingen naar de Witte de With straat en besloten burgers te gaan eten bij Ter Marsch en co, ze waren echt super lekker en het was heel gezellig. De burgers van Pickles zijn heel lekker maar Ter Marsch overtreft het toch.

We gingen even naar de Bijenkorf omdat ik van m’n oma een cadeau mocht uitzoeken voor m’n verjaardag (ik ben volgende week jarig!) en ben goed geslaagd. Maar wat is de Bijenkorf verschrikkelijk druk op zondag… We gingen echt niet voor onze lol naar binnen.

Toen ik thuiskwam had m’n vader lekker asperges gemaakt! Ik vind dat zo ontzettend lekker, zeker op de traditionele wijze met ei, gesmolten boter en ham.

Deze week moet ik m’n onderzoek presenteren en loop ik nog twee dagen stage. Vrijdagavond barst het lokale dorpsfeest los en daar heb ik heel heel veel zin in. Het hele weekend ben ik dus aan het feesten en maandag ben ik ook jarig! Er komt het hele weekend wat visite en ook vriendinnen komen langs. Komende donderdag ga ik nog iets heeel spannends doen en dat ga ik jullie snel laten zien.

Wat zijn jullie plannen voor komende week?

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Chelsey
  15 mei 2018

  Wow, 2 uur wachten is wel heel lang! Fijn dat je je onderzoek hebt kunnen afronden en lief dat je je mama trakteerde op een lunch. Ben benieuwd naar je artikel over de visitekaartjes, die moet ik ook nog steeds een keer laten maken…

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   15 mei 2018

   Jaaa het was echt bizar lang! Maar verder een leuke week 🙂 X

 • Beantwoorden
  marja
  15 mei 2018

  Je hebt inderdaad eens schat van een moeder en ik een lieve collega voeld als vriendin! leuk om je te volgen Marjolein! je doet t goed! genieten! maar ook werken en leren!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   15 mei 2018

   Aw lieve reactie! Dankjewel Mar X

 • Beantwoorden
  Rachel
  16 mei 2018

  Asperges jeej eindelijk kunnen we ze weer eten!
  Tof overzicht heb je met ons gedeeld! looking good

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   16 mei 2018

   Jaaa zo lekker he! En dankjewel 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.