Diaries

Quarantaine dagboek | Voor het eerst de ANWB bellen

quarantaine dagboek

Quarantaine dagboek? Yes, je leest het goed! Ondanks dat ik niet in quarantaine zit (want werk in de zorg) had ik behoefte om meer te bloggen en een nieuw concept in het leven te roepen. Ik dacht eerst aan een Corona dagboek, maar die titel vond ik toch een beetje gek. Uiteindelijk werd het dus quarantaine dagboek waarin ik vertel over mijn week. Fijne momenten, mijn favoriete boek, leukste post op social media en een recept wat ik maakte. Kan natuurlijk elke week verschillend zijn maar dat is het idee 🙂

Mijn week was..

Goed! De week hiervoor haalde ik mijn nieuwe auto op en werd, best onverwacht, mijn Citroen C1 verkocht! Ik had het eigenlijk een beetje uit mijn hoofd gezet vanwege het coronavirus maar toen was er toch iemand die hem heel graag wilde kopen en er erg blij mee is. En toen moest ik dus heel snel op zoek naar een nieuwe auto, want als je een auto hebt gekocht zit je er natuurlijk niet op te wachten om hem pas weken later te hebben. Elke avond struinde ik Marktplaats af en uiteindelijk haalde ik mijn mooie Volkswagen Polo op in Utrecht. Ik reed dus fijn in mijn nieuwe auto en dat is zo chill! Hij heeft 5 deuren, airco en nog allemaal andere fijne opties.

Daarnaast was het natuurlijk Pasen vorig weekend. Ik vierde het niet echt maar at wel asperges met m’n ouders en we dronken wijn in de tuin. Verder had ik veel avonddiensten waardoor ik helemaal niet vroeg op hoefde te staan, geen probleem voor mij want ik hou niet van vroeg opstaan. En ik genoot natuurlijk van de zon! Zo fijn!

Hoogtepunten van de week

Het hoogtepunt was denk ik wel eerste paasdag, een heerlijke chille dag met wijn en asperges. Daarnaast natuurlijk de zon, mijn dag is meteen beter als het lekker zonnig is. Ik zat best veel in de tuin, las boeken en kreeg de vibe van het bloggen weer te pakken. Ook had ik een portretje van Nora besteld bij Nydia van Dreaming with Nydiart, deze kwam afgelopen zaterdag binnen!

Dieptepunten van de week

Haha, ik zou dit niet meteen een dieptepunt willen noemen want uiteindelijk konden we er wel om lachen. Het was zo: ik ging met mijn moeder even boodschappen brengen bij oma. We gingen met mijn auto zodat mijn oma die ook meteen kon zien, ze zou dan vanaf het balkon kijken als we langsreden. Eenmaal weer beneden bij mijn auto startte hij niet meer.. Ik had per ongeluk mijn lichten aan laten staan waardoor de accu leeg was. Het regende keihard en er was helemaal niemand op de parkeerplaats. Gelukkig ben ik lid van de ANWB en kwamen zij ongeveer een uur later om mijn accu weer op te laden. Ondertussen zat ik met mijn moeder en Nora in de auto, en zijn we begonnen met Tiger King op Netflix. We waren dus iets later dan gepland thuis maar wat was ik blij met het ANWB lidmaatschap.

Faves

Aantal boeken gelezen: 3!
Molly en het kattencafé – Melissa Daley. Een heerlijk feelgood boek over een kat die niet meer bij haar oude baasje kan blijven en uiteindelijk op straat belandt. Vervolgens vind ze een nieuw baasje en maken ze samen avonturen mee. Klinkt misschien niet zo spannend maar het is echt een heel leuk boek.

Blijven ademen, verhalen uit de ambulance – Boris Rousseeuw
Ik hou van boeken over de zorg en verhalen die echt gebeurd zijn. Zo las ik al boeken van artsen, een boek over de reddingsbrigade en meerdere boeken met verhalen uit de ambulance. Dit boek is Vlaams en daardoor zaten er soms wat woorden in die ik niet kende, maar toch een aanrader.

De mensen van 112 – Annette Born
Ook dit is een aanrader! De schrijfster loopt mee met centralisten van de politie, dit zijn mensen die 112 meldingen aannemen en verwerken. Met veel indrukwekkende verhalen en handige informatie over noodnummers en wat moet je doen als je hier een melding moet maken.

Favoriete blog: Marlous schreef dit artikel met een aantal fijne boeken erin, ik zette er meteen een aantal op mijn verlanglijstje. Daarnaast vond ik dit artikel van Rosanne over het coronavirus, en hoe dit de kloof tussen arm en rijk uitvergroot, ook wel iets om over na te denken.

Favoriete kledingstuk: Hm, mijn favoriete kledingstuk was denk ik een zwarte jurk van H&M die ik op het moment van schrijven ook weer aan heb. Niet te kort en te bloot maar toch lekker luchtig. Deze is vergelijkbaar en lekker goedkoop. Ook deze lijkt er een beetje op.

Mijn werk in de wijk: Is qua corona nog goed te doen. We werken met mondkapjes en handschoenen om verspreiding hopelijk te voorkomen. Afgelopen week had ik dus veel avonddiensten en komende week weer veel dagdiensten, vroeg op dus maar ook op tijd weer thuis. Verder zou ik je willen smeken om, mocht je een mondkapje willen dragen, er zelf eentje te maken. Ik zag gisteren mensen op straat met officiële mondmaskers die ze in de ziekenhuizen bij coronapatiënten gebruiken. Dan denk ik, doneer deze asjeblieft aan de zorg want hier zijn ze zoveel harder nodig.

Recept gemaakt: Ik maakte voor het eerst bananenbrood met overrijpe bananen. Ik gebruikte hiervoor dit recept van Miljuschka. Hij was goed gelukt, alleen de onderste laag was niet volledig gaar. Misschien volgende keer iets langer in de oven? Ook maakte ik frietjes uit de oven, deze stonden ooit op een recept van Hello Fresh. Super makkelijk en heel lekker 🙂

Favoriete eten: De zelfgemaakte frietjes staan hoog op deze lijst, maar het Indische eten wat we vrijdagavond bestelden wint het toch. Voor het eerst sinds een tijdje aten we weer Indisch en voor het eerst van “Le Toko”, gevestigd in Brielle en Numansdorp. Het was zó goed! Ik ging voor witte rijst met 2 soorten rundvlees en nog groente.

Random tip: Vorig jaar kocht ik een insectenhotel. Eigenlijk omdat ik het er wel gewoon leuk uit vond zien. We hingen het op in de tuin en sinds kort is het bewoond door bijen! Zoals je misschien wel weet zijn bijen super belangrijk voor de natuur én worden ze op dit moment bedreigd. In een insectenhotel kunnen ze eitjes leggen en zo draag je dus bij aan het voortbestaan van de bij! Ik ben er helemaal door gefascineerd en kijk elke dag even naar het hotel, waar steeds meer holletjes gevuld zijn door de bijen. Hier vind je meer info over insectenhotels, leuk misschien om er zelf eentje maken in deze coronatijd.

Hoe was jouw week? En wat vond je van dit quarantaine dagboek? 

 

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Anna
  20 april 2020

  Wat een leuk idee, zo’n quarantaine dagboek! Leuk om te lezen en heel divers :D. Wat fijn dat je een nieuwe auto hebt en ook dat je zo snel door de ANWB geholpen kon worden!

 • Beantwoorden
  Tamara
  20 april 2020

  Leuk, je dagboek! Zo jammer dat je met je nieuwe auto meteen pech had door de lichten te laten openstaan, gelukkig dat je snel geholpen kon worden en je je intussen goed kon bezig houden. Proficiat met je nieuwe auto! Ik hou zelf erg van Volkwagens 🙂

 • Beantwoorden
  Rachel Kromdijk
  20 april 2020

  Wat een heerlijk dagboek zeg, dit is ook lekker makkelijk te lezen 🙂
  haha wat een pech met je auto zeg.. in de toekomst vergeet je waarschijnlijk nooit meer je lichten uit te doen. Prachtige auto ook zeg, mijn ouders hebben het oude model en die rijd ook zo lekker

 • Beantwoorden
  Rosanne
  21 april 2020

  Overal hoor je natuurlijk dat er te weinig mondkapjes zijn. Nu werkt mijn vriend bij het bedrijf die de mondkapjes aanlevert en hij gaf aan dat er 20 vrachtwagen waren geleverd maar tot nu toe maar vier orders zijn geweest. Zo raar! Terwijl er wel mondkapjes zijn worden er geen bestellingen gedaan. Hopelijk gaat dit nu wel een beetje lopen. Wat heb je trouwens fijne boeken gelezen!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   29 april 2020

   Echt waar joh? Wat apart! Ik ben wel benieuwd bij welk bedrijf je vriend dan werkt, wie weet heb ik het ooit nog nodig haha.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.