Diaries

DIARY week 21 | Mijn 23e verjaardag, heel veel uit eten en kennismaken met Meneertje

Lieve lieve allemaal! Daar ben ik weer met een nieuwe diary. Ik liet ze even achterwege omdat ik niet veel tijd en zin had maar inmiddels wilde ik er toch weer heel graag eentje online zetten. Zelf vind ik het op andere blogs altijd heel fijn om dagboekjes te lezen en de week dat ik 23 (!) werd wilde ik toch wel heel graag met jullie delen. Kijk je mee?

Het werd eindelijk LENTE! Ik hou zo erg van de lente en de maand mei, alleen had ik door het bewolkte weer helemaal niet het idee dat het al zo ver was. Inmiddels kan ik gelukkig mijn winterjas in de kast laten hangen, hoef ik ’s ochtends naar werk alleen een vestje aan en blijft het lekker lang licht. Zo fijn! Nora geniet ook van de zon, het liefst ligt ze buiten in de tuin met haar oogjes dicht en buik in de zon.

Toen ik, niet afgelopen donderdag maar die daarvoor, uit school kwam las ik op social media dat er een gaslek was in mijn dorp. Alle huizen zaten zonder gas en het kon wel tot de volgende ochtend duren. Geen gas betekent niet koken… Natuurlijk konden we wel de airfryer aan doen maar bestellen was ook wel heel chill. Ik at dit keer een heerlijke lasagne.

Ik mocht van mijn oma iets uitzoeken voor mijn verjaardag en wilde heel graag een zomers tasje. De linker had ik al super lang op het oog en vind ik geweldig. Rechts zag ik ook voorbij komen en vond ik heel leuk door het ronde model. Ik stuurde deze foto’s naar vriendinnen omdat ik niet kon kiezen… Uiteindelijk ben ik toch voor de linker gegaan, hij is zo tof!

Ik moest het weekend en op maandag werken tot 23.00 uur. Na mijn laatste dienst ging ik naar huis en hadden mijn ouders het huis versierd omdat ik toen om 00.00 jarig zou zijn <3 Dat was zo leuk thuiskomen. M’n moeder had ook deze letters gekocht bij de Hema, alleen had ze niet gezien dat ze zo groot waren.

Deze foto heb ik een tijdje geleden op de kast gehangen omdat ik hem zo leuk vind. Zo blij en zo onbezorgd was ik daar, heel leuk om te zien. Gelukkig ben ik nu nog steeds best vaak blij en kan ik nog steeds op een fijne manier naar het leven kijken. Ik denk dat ik hier een jaar of 7 was.

’s Ochtends ging ik op mijn verjaardag taart ophalen bij de Hema. Ik ging voor een aardbei-slagroomvlaai en een vanille-slagroomvlaai. Ze waren allebei echt heeel lekker en ik kreeg zelfs nog een gratis verjaardagstompouce van Hema. Leuk!

Op je verjaardag moet je natuurlijk even in de oude foto’s duiken en toen vond ik deze foto van mij als baby met mijn ouders. Ik vind hem zo mooi!

Op mijn verjaardag (dinsdag 21 mei) vierde ik het klein. Ik had dit jaar niet zoveel zin om het groots te vieren en moest ook het weekend voor en na mijn verjaardag werken. Mijn oma kwam, vriendinnen en nog wat visite. ’s Avonds aten we pizza, ik had geen zin om iets te maken en ik HOU van pizza.

Van mijn oma kreeg ik deze prachtige bloemen. Het is een soort veldboeket met echt super mooie kleuren. Inmiddels is het een week geleden dat ik jarig was en ze zijn nog steeds heel pretty. Vroeger vond ik het altijd stom dat m’n ouders elke week verse bloemen kochten maar nu kan ik het echt waarderen en denk ik dat ik het ook zal blijven doen als ik op mezelf woon.

Goodmorning van deze slaapkopjes! Ik sliep lekker uit en kreeg gezelschap van deze meisjes. Op donderdag ging ik uit eten met een vriendin én kreeg ik nog een verjaardagscadeautje binnen.

Een gepersonaliseerde Dopper! Ik weet nooit echt cadeautjes voor mijn verjaardag maar ik gebruik mijn Dopper heeeeel vaak en eentje met mijn naam leek me mega leuk. Ik mocht hem zelf ontwerpen en 2 dagen na mijn birthday kwam hij binnen. Ik ging voor een toffe blauwe kleur met watermeloentjes als decoratie. Dankjulliewel girls <3

Donderdag was druk want het was ook weer tijd om te stemmen! Ik vond het heel lastig maar heb uiteindelijk op Groenlinks gestemd. Mede door het klimaatprobleem wat we écht niet meer kunnen herkennen en ik vind dat ze goede standpunten hebben.

’s Avonds ging ik lekker uit eten met één van mijn allerbeste vriendinnen. We gingen naar het restaurant in mijn dorp waar je echt heerlijk kunt eten en je je qua entourage in Frankrijk waant. Het was mooi weer dus we konden zelfs buiten in de tuin zitten, deze grenst aan een hele grote tuin waar een oude ruïne staat. We namen om te beginnen een prosecco.

Daarna volgden zalm, aspergesoep, asperges met ham en ei en als toetje een proeverij van aardbeien. We dronken ook nog een gin-tonic met rozensiroop. Ik wil nu alweer…..

Op zaterdag moest ik werken maar daarna ging ik kennismaken met het nieuwe katje van mijn best friend! Ze heeft voor haar verjaardag een Britse Korthaar gehad en hij heet Meneertje Benjamin. Is het geen dotje?! Ik wil hem!

Er moest ook even een poging tot een selfie gedaan worden!

Daarna gingen we lunchen bij “De Smaeck van Brielle” waar je echt de allerlekkerste carpaccio kunt eten. Ik neem dit eigenlijk altijd wanneer ik hier ben, maar het is ook gewoon ZO lekker. We hebben lekker bijgekletst en het was heel gezellig. Voor herhaling vatbaar <3

Op zondag moest ik ook werken ’s ochtends en zette ik daarna mijn ouders af bij de metro. Ze gingen namelijk naar Richard Groenendijk in het Oude Luxor. Ik ging niet mee maar na de show sloot ik bij ze aan en gingen we een hapje eten bij de Pastakantine. Ik heb er al ZO vaak over geschreven in een diary dat ik vond dat ik deze hotspot ook met jullie moest gaan delen. Ik nam dus mijn camera mee en schoot wat plaatjes. Alleen twijfel ik nog of ze mooi genoeg zijn voor een artikel….

Daar zitten ze dan hoor… Mijn lieve ouders! Haha. We hebben heerlijk gegeten en tonnetje rond stapten we weer in de metro naar huis. De volgende ochtend moest ik weer werken en was ik stiekem wel een beetje moe toen ik uit bed kwam. Maar het was een heel leuk weekend 😀

Bedankt voor het lezen van deze diary, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen! De komende weken moet ik mijn schoolopdrachten afronden en op 1 juli heb ik mijn eindbeoordeling op mijn werk. Ik denk dat dit zeker goed komt want de tussenbeoordeling ging ook heel goed! De diary’s ga ik niet iedere week plaatsen vanwege een gebrek aan leuke foto’s en belevenissen maar ze blijven zeker online komen.

Hoe was jouw week?

Ook leuk

8 reacties

 • Beantwoorden
  Simone
  28 mei 2019

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag girl, klinkt alsof je een heerlijke dag hebt gehad! Ik vind je Dopper een heel leuk cadeautje, leuk ontwerpje heb je er ook van gemaakt. Had je trouwens vorig jaar ook asperges gegeten bij dit restaurant? Ik weet nog dat ik er toen zoveel honger van kreeg en nu weer!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   2 juni 2019

   Jaaaaa klopt, zo goed dat je dat onthouden hebt! Was inderdaad in hetzelfde restaurant en altijd ZO lekker. Ben afgelopen week nog een keer geweest om asperges te eten, maar dat was wel echt even de laatste keer…. Haha. X

 • Beantwoorden
  Anna
  29 mei 2019

  Wat een leuke foto’s allemaal! Nog gefeliciteerd met je verjaardag <3 Wat heb je een hoop lekkers gegeten afgelopen tijd, yum. En ahh, die baby foto van jou is zo lief!

 • Beantwoorden
  Vaya
  29 mei 2019

  Was gezellig meis! En wat een leuke (mooie foto’s) heb je weer geschoten. Vooral die van Meneertje Benjamin natuurlijk hihi

 • Beantwoorden
  Rachel
  31 mei 2019

  ah zo’n schatje en wat een heerlijk overzicht zeg! wij willen ook graag een kat maar hij klauwt zo snel je meubels kapot… zonde!!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   2 juni 2019

   Aww ja dat is inderdaad wel zo! Misschien meubels kopen die daar enigszins tegen kunnen en een goede krabpaal kopen? Dan moet het vast lukken 😀

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.