Fashion&Beauty

Een goede mondverzorging

Mondverzorging, je leest er eigenlijk nooit zoveel over maar toch is het super belangrijk. Bij mondverzorging denk ik al snel aan een goede tandenborstel en tandpasta maar ook gezond tandvlees en een schone tong kunnen bijdragen aan een betere mondhygiëne. Wanneer je je gebit niet goed (genoeg) verzorgd zou het zomaar kunnen dat je nare problemen krijgt zoals tandvleesontsteking of een onfrisse adem. Toen ik laatst een pakketje ontving met wat items bedacht ik me dat het leuk zou zijn om jullie mijn mondverzorgingsroutine (wat een woord) te laten zien en mijn musthaves daarbij. Kijken jullie mee?

mondverzorging

Het begint natuurlijk allemaal met een goede tandenborstel! Ik poets al heel lang elektrisch en heb op dit moment een Oral-B 2000 tandenborstel. Deze tandenborstel kocht ik, laten we eerlijk zijn, vooral voor de kleur. Ik had best een oude en basic elektrische tandenborstel en merkte dat de kracht hiervan een stuk minder werd. Toen ik me ging oriënteren viel mijn ook gelijk op dit mooie exemplaar in het roze. Hij heeft een rood lampje op de achterkant en die gaat branden wanneer je te hard poetst, zo kun je schade aan je tandvlees voorkomen.

mondverzorging

Bovenstaande artikelen mocht ik ontvangen. Van links naar rechts: tandpastagel, de Oxyfresh tongreiniger en mondwater. Het merk Oxyfresh staat erom bekend dat je er een betere adem van krijgt. Afgelopen week at ik een stokbrood met knoflook en men, die geur is niet uit je mond te krijgen. Het leek me dus de perfecte gelegenheid om de artikelen uit te proberen. Eerst poetste ik mijn tanden met mijn normale Sensodyne tandpasta en de knoflookgeur bleef in mijn mond. Als ik ergens een hekel aan heb is het slapen met een vieze adem en dus haalde ik alles van stal. Eerst was de tandpasta aan de beurt, een prima tandpasta met frisse menthol/limoen smaak. Hierna gebruikte ik het mondwater en gek maar waar: de knoflookgeur werd steeds minder en was na 2x spoelen zelfs weg. Ik ging slapen maar zou het zelfs aandurven om, bij wijze van spreken, een potje te zoenen.

mondverzorging

Hier zie je de Orabrush. Dit is een zogenaamde “tongschraper”. Soms kan het weleens voorkomen dat je wat aanslag op je tong hebt. Om dit weg te krijgen kun je je tanden even poetsen met je tandenborstel maar een tool speciaal voor de tong is nóg handiger. Ik dacht er al weleens vaker aan om zo’n ding aan te schaffen maar kwam er op één of andere manier nooit van. Dat ik hem opgestuurd kreeg kwam dus mooi uit 🙂 Op de Orabrush zitten allemaal kleine stugge “haartjes”, je schraapt over je tong en spoelt het ding af en voila: een schone tong. Ik vind dat je het echt merkt als je je tong schoongemaakt hebt, het voelt gelijk veel frisser dan wanneer je alleen even je tanden poetst.

mondverzorging

Om nog maar even in mondverzorgingstermen te blijven: tandpasta. Ik heb hele gevoelige tanden en poets sinds een tijdje met Sensodyne. Ik merk dat het voor mij goed werkt en mijn tandgevoeligheid minder wordt. Helaas heb ik sinds een jaar een blootliggende tandhals en heb ik hier soms wel zenuwpijn aan. Toen mijn tandarts er koude lucht tegenaan blies ging ik door de grond van de pijn en ook koud water is hels. Laatst vertelde de tandarts mij dat de enige oplossing een zenuwbehandeling zou zijn. Dit houdt in dat je kies wordt opengemaakt en de zenuw gevoelloos wordt gemaakt, hierdoor voel je ook geen pijn meer. Klinkt niet fijn he?! Ik twijfel enorm of ik het moet doen. Zolang ik met Sensodyne poets en mijn gebit goed verzorg valt de pijn mee, zo’n grote behandeling zie ik dus eigenlijk niet echt zitten.

Hebben jullie nog “musthaves” wat betreft mondverzorging?

Volg op Bloglovin

PS: De artikelen van Oxyfresh en de Orabrush mocht ik ontvangen, de rest kocht ik gewoon zelf.

Ook leuk

1 reactie

  • Beantwoorden
    Dalinka
    9 juni 2017

    Het mondwater van Oxyfresh klinkt fijn. Als ik mijn tanden heb gepoetst en gespoeld heb wil ik absoluut geen rare smaken meer in mijn mond hebben. Soms gaat dat lastig, zoals wat jij noemt, met knoflook. Hoewel daar bepaalde dingen voor zijn om de smaak te neutraliseren. Maar ik ben ook een persoon die van alles kan kopen op mijn mond te verzorgen, maar op een gegeven moment word ik toch lui en gebruik ik het niet meer. Ik had eerst ook een tongschraper, maar die bleef op een gegeven moment liggen. Hetzelfde met mondwater. Maar m’n tanden poetsen doe ik wel netjes 2 keer per dag hoor hahaha

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.