Fashion&Beauty Favorieten

Helpt benzoylperoxide tegen acne? (+ voor- en na foto’s!)

Als je me al een tijdje volgt, weet je misschien dat ik de laatste maanden veel last had van acné in mijn gezicht. Ik probeerde verschillende producten van verschillende merken, maar niks haalde het écht weg. Telkens was het wel even iets minder maar het kwam steeds weer terug. Ik voelde me ongelukkig en ging liever niet zonder foundation de deur uit. Na wat Googlen zag ik dat benzoylperoxide (ook wel benzac genoemd) zou moeten helpen tegen acné en dat klonk veelbelovend. Ik rende naar de Kruidvat, haalde een tubetje en begon vol goede moed met smeren.

Wat is benzoylperoxide?

Eigenlijk overwoog ik om naar de huisarts te gaan voor de acne in mijn gezicht, maar besloot toen eerst even te googlen. Ik zag dat de huisarts vaak benzoylperoxide voorschrijft, maar je deze altijd zelf moet betalen. Ik besloot het dus maar eerst zelf te kopen, het wordt verkocht bij o.a. Etos en Kruidvat. Mocht het niet werken, dan kon ik altijd nog naar de huisarts. Op apotheek.nl las ik dat benzoylperoxide een creme is die bacteriën doodt en de bovenste laag van je huid losweekt. Hierdoor raakt je huid minder snel “verstopt” en ontstaan er geen puistjes. Ook remt het de groei van nieuwe huidcellen waardoor de poriën niet verstopt raken. Ik las een aantal recensies en ook hier las ik dat het erg goed zou werken. Tijd om te testen! 😉

Augustus 2017: ook de vakantie in Egypte hielp niet mijn huid beter te maken. 22 december 2017: net voordat ik begon met benzoylperoxide.

Hoe werkte het bij mij?

Om jullie een goed beeld te geven heb ik voor en na foto’s gemaakt. De puistjes in mijn gezicht waren al een tijdje aanwezig en ik irriteerde me er mateloos aan. Zonder make-up op de foto gaan deed ik dan ook liever niet. Soms was het heel even beter maar voelde ik alweer dat er nieuwe puistjes aankwamen. Dat het lelijk was vond ik niet eens het ergste: het deed zóveel pijn! Ik had telkens van die onderhuidse ontstekingen die gewoon echt zeer deden. Het duurde ook eeuwen voor ze weggingen, als ze überhaupt al weggingen. Ook bleven er lelijke littekens achter. De crème zou pas na een aantal weken werken, ik verwachtte dus niet meteen verbetering.

7 februari 2018 – De puistjes zijn veel minder, ik heb geen onderhuidse ontstekingen meer en de littekens worden minder. Ik zie trouwens een beetje wit: ik had griep op deze foto’s!

Helpt benzoylperoxide tegen acné?

Meteen toen ik begon met smeren merkte ik dat mijn huid gladder werd en puistjes sneller wegtrokken. De puistjes die ik al had droogden in en verdwenen. Inmiddels gebruik ik de crème al een paar maanden en zie ik echt verbetering. Mijn huid is veel rustiger en van onderhuidse, pijnlijke ontstekingen is geen sprake meer. Wel heb ik nog wat littekens, ik hoop dat die ook nog wegtrekken. In ieder geval ben ik heeel erg blij met het resultaat. Ik draag niet meer iedere dag foundation en ik voel me toch ook wel wat zelfverzekerder met een mooie, gladde huid. Mochten de littekens niet wegtrekken, dan wil ik daar misschien nog een andere crème voor kopen of naar een therapeut gaan. Voor nu blijf ik nog trouw doorgaan met smeren! Ik gebruik trouwens ook iedere avond deze cleanser van Bioré en die reinigt mijn huid heel goed en daarna breng ik dan de benzoylperoxide aan. Voor mij heeft deze creme echt het probleem opgelost en ik zou hem dan ook zeker aanraden!

Ook leuk

10 reacties

 • Beantwoorden
  marja
  15 februari 2018

  Ik slik nog steeds de Diane pil tegen puistjes! je kan je r zo ongelukkig onder voelen en dan
  doet het inderdaad ook nog pijn!
  Deze creme heb ik ook gebruikt maar uiteindelijk werd ik er immuum tegen…voelde de prikkel
  die je in t begin juist wel voelt helemaal niet meer!

  hormonen hormonen het heet wat he ,,,vrouw zijn dus hhaa

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   20 februari 2018

   Haha maar de Diane pil is ook best heftig toch? Jammer dat je immuun was geworden, hoop dat dat bij mij niet gaat gebeuren…

 • Beantwoorden
  naomi
  16 februari 2018

  Super fijn dat deze crème geholpen heeft zeg!

  x

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   20 februari 2018

   Ja ik ben er ook echt blij mee!

 • Beantwoorden
  Roos
  16 februari 2018

  Wat super dat dit bij jou heeft geholpen zeg! Bij mij hielp er nooit niets en heb toen na jaren wikken en wegen besloten om roaccutane te gebruiken. En als sneeuw voor de zon verdwenen mijn onzuiverheden en ook de littekens vervaagden,. Helaas heb ik een jaar na het stoppen weer last gekregen van acné en heb toen besloten om naar de huidtherapeut te gaan voor peelings die eigenlijk een soort zelfde werking hebben als roaccutane, maar dan komt er in ieder geval geen troep in je lichaam. Tot nu toe ben ik er tevreden over. Heb nog wel eens onzuiverheden, maar mijn gezicht is overall veel egaler. Dus het bezoeken van een therapeut kan ik je zeker aanraden, mocht het ooit terugkeren (hopelijk niet natuurlijk haha)! Liefs!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   20 februari 2018

   Ooh top om te horen dat een huidtherapeut je goed helpt! Ik ga het onthouden 🙂

 • Beantwoorden
  Jessica J.
  19 februari 2018

  Wauw, wat een verschil! Ik kan geloven dat je zelfzekerder bent nu!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   20 februari 2018

   Aw dankjewel! Ja het is een stuk beter nu 🙂

 • Beantwoorden
  Merel Anne
  21 februari 2018

  Wauw, wat fijn dat die crème zo goed werkt! Heb je wel eens Bio Oil geprobeerd voor de littekentjes? Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, maar dat schijnt heel goed te helpen!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   25 februari 2018

   Oeh dat is een goede tip! Ik ga hem onthouden 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.