Lifestyle

Het wellnessgevoel

Laatst ging ik voor het eerst naar de sauna. Toen ontdekte ik pas wat er bedoeld wordt met “het wellnessgevoel”. Het gevoel van luxe, van lekkere geuren en van ultieme ontspanning. Hoe heerlijk zou het zijn als je dat gevoel niet alleen hebt in de sauna maar ook gewoon thuis? Ik dook in de wereld van wellnessproducten en vertel er vandaag iets over.

Wellnessgevoel

Jullie hebben misschien mijn blogje over Thermen Bussloo wel gelezen. Ik ging toen voor het eerst naar de sauna en het gevoel wat je daar hebt is zoooo fijn. Helemaal relaxt en ontspannen. We kregen ook een massage en de masseuse merkte op dat er wat spanning in mijn rug en nek zat. Ze adviseerde me om in de infraroodsauna te gaan, deze werkt goed voor je spieren en gewrichten. Door de diepe straling gaan je spieren ontspannen en komen ze tot rust. Hoe chill is dat? Ik heb namelijk vaak het gevoel dat de spieren in mijn nek en schouders de hele tijd gespannen zijn. Ik doe nu yoga en dat helpt al enorm voor de ontspanning. Maar mocht ik ooit de jackpot winnen, dan ga ik sowieso een sauna kopen!!!

Van een vriendin hoorde ik dat ook de zonnebank echt een “wellnessgevoel” geeft. Nu ben ik al een tijd van plan om onder de zonnebank te gaan maar telkens hield iets me tegen. Ook artikelen over hoe schadelijk de zonnebank wel niet voor je is maakten dat ik het steeds uitstelde. Ik heb me een beetje ingelezen en ben tot de conclusie gekomen dat onder de zonnebank gaan niet persé schadelijk hoeft te zijn, mits je je goed beschermd met zonnebankcreme en je het niet te vaak doet. Crème kun je zelf kopen maar hebben ze ook bij de zonnebank waar je naartoe gaat. Wanneer ik weer salaris heb gehad, ga ik het heel snel een keer uitproberen! Vooral mijn benen kunnen wel een kleurtje gebruiken.

Dan nog zoiets wat echt bijdraagt aan het “wellnessgevoel”: zwemmen. In Thermen was een heel groot zwembad waar je de hele dag kon zwemmen, ook buiten. Maar… Hoe chill zou het zijn als je zo’n zwembad in je eigen tuin hebt? Ik zie ’s zomers vaak foto’s voorbij komen van zo’n soort groot opblaasbad voor in de tuin. ZO jaloers ben ik daar dan op. Echter vind ik het iets teveel moeite om voor die 3 dagen per jaar dat je het hier kan gebruiken van alles aan te schaffen. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan je denkt, je moet bijvoorbeeld een waterfilter aanschaffen, chloortabletten en de pH waarde moet regelmatig gemeten geworden.

Om dan toch het wellnessgevoel te krijgen ga ik gewoon lekker in bad met heerlijke badolie, bijvoorbeeld van Kneipp of Rituals <3 Rituals is trouwens echt mijn favoriete merk voor producten voor onder de douche, in bad en voor je lichaam. De geuren zijn goddelijk.

Waar krijgen jullie een “wellnessgevoel” van?

Foto is afkomstig van Unsplash

Ook leuk

1 reactie

  • Beantwoorden
    Sarah
    28 april 2017

    Ik probeer dat wellnessgevoel ook te verkrijgen door uitgebreid in bad te gaan met een lekkere badolie, en een gezichtsmaskertje enzo. Heerlijk. En haha, zo’n groot zwembad zou hier inderdaad leuk zijn voor die drie dagen per jaar dat het eens warm is buiten :p

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.