Mindstyle

Je kwetsbaarheden delen maakt je sterker

Hoi lieve allemaal! Ik draai er maar gewoon niet omheen, de laatste dagen had ik het een beetje moeilijk. Zolang ik bezig ben met werken en andere dingen gaat het wel goed, maar zodra ik dan alleen ben val ik in een gat. Een gat met emoties, gedachten en soms tranen. Gisteren dacht ik “Ik ga het niet voor mezelf houden en dan alsof alles goed gaat, maar ik deel het op Instagram”. Want waarom zou je het eigenlijk altijd maar voor jezelf houden?

Kwetsbaarheden delen

Meteen toen ik dat deed voelde het eigenlijk als een opluchting. En wat nog veel fijner is waren alle lieve reacties die ik kreeg, ook van de lieve lezers van mijn blog. Het voelde zo fijn om even niet te doen alsof alles goed gaat maar even te delen dat het gewoon wat minder gaat. Want waarom doen we dat allemaal eigenlijk massaal? Altijd zeggen dat het goed gaat terwijl dat soms helemaal niet zo is. Misschien is het angst om je kwetsbaarheden te laten zien. Angst om afgekeurd te worden, of niet “goed genoeg” te zijn. Zelf merkte ik dat júist het delen van de mindere momenten je weer kracht geven. Je krijgt steun van mensen en je hoeft niet te doen alsof alles altijd maar goed gaat. Ook mindere momenten horen bij het leven en dat is oké.

En guess what..?

Vandaag gaat het stukken beter! Mede door alle lieve woorden en reacties heb ik een enorme oppepper gekregen en voel ik weer de kracht om door te gaan. Ik heb zelfs zin en energie om deze blog te schrijven en heb mijn mails beantwoord. Terwijl ik gisteren nog zei dat deze dingen allemaal al teveel moeite kostten. Ik geloof er in dat, zolang je dicht bij jezelf blijft, alles op het juiste moment naar je toe komt. Het heeft geen zin om te overhaasten en te overdenken, alles komt goed op het moment dat het moet. En dat doet me ook weer denken aan een van mijn favoriete liedjes van John Mayer:

Oh honey
Oh honey
It’s just a wave
It’s just a wave and I know
That when it comes
I just hold on
I just hold on

Dat bedenk ik me ook altijd maar als ik me niet goed voel: “It’s just a wave”. En neem van mij aan: deel je kwetsbaarheden, doe niet alsof alles altijd oké gaat. Zo hou je jezelf voor de gek en de mensen om je heen. Wees eerlijk naar wat je voelt en je zult ervaren dat je heel veel steun krijgt en mensen je begrijpen. En daardoor kun jij ook weer verder.

Bedankt voor jullie support lieve bloglezers! Jullie zijn de allerbeste! 

Foto boven dit artikel via Unsplash

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Sanne
  10 maart 2019

  Fijn dat het vandaag een stuk beter gaat! Denk dat het inderdaad helemaal waar is… Van altijd doen alsof alles goed gaat, word je niet gelukkiger. Af en toe moet zoiets er gewoon even “uit” en voel je je daarna opgelucht. Dat kan bij mij betekenen dat ik dan zeg wat er aan de hand is, maar het kan ook gewoon even een klein potje huilen zijn, zodat je daarna weer verder kan.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   10 maart 2019

   Jaaa precies wat je zegt inderdaad! Dan moet het er even uit en daarna kun je weer verder 🙂

 • Beantwoorden
  Irene
  10 maart 2019

  Wat goed dat je het hebt durven delen dat het even niet goed gaat. Ik vind het zelf super positief dat dat steeds vaker gebeurt (natuurlijk niet dat mensen zich slecht voelen maar dat ze er gewoon voor uit komen). Niemand voelt zich altijd alleen maar goed dus het is echt idioot om de schijn op te houden vind ik. Toevallig moet ik bij mindere momentjes zelf ook altijd denken aan een liedje met ‘waves’ er in. Hihi. ‘It comes and goes in waves. It always does, it always does’ (Waves van Dean Lewis).

  (Trouwens, het viel me een tijdje geleden al op, maar je Commenluv dingetje werkt precies niet helemaal. Ik vink het telkens aan maar krijg nooit een linkje te zien van m’n blog. Geen idee of het aan mijn computer ligt of aan de plugin zelf maar ik wou het je even laten weten!)

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   10 maart 2019

   Jaaa inderdaad fijn dat steeds meer mensen dat durven te delen, inspirerend ook. En wat grappig dat jij ook een liedje met “Waves” erin zo mooi vindt. Thanks voor de mededeling over Commentluv! Heb de plugin nu verwijderd en weer opnieuw geïnstalleerd, ben benieuwd of hij het nu wel doet…

 • Beantwoorden
  Anna
  10 maart 2019

  Wat een mooi en openhartig artikel! Fijn om te lezen dat het wat beter met je gaat. Iedereen heeft weleens een mindere periode, soms kan het ook al een hele troost zijn dat je niet de enige bent die zich rot voelt. Ik vind ook dat er meer openheid mag zijn, ik vind het altijd heel moedig als mensen zich kwetsbaar opstellen, zeker met zoiets persoonlijks! Fijne nieuwe week!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   11 maart 2019

   Wat lief, dankjewel! En je hebt helemaal gelijk inderdaad, we hebben allemaal weleens zulke periodes.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.