Persoonlijk

Waarom ik kerst eigenlijk niet leuk vind

kerst niet leuk

Elk jaar kijk ik weer enorm uit naar de periode van kerst en heb ik er heel veel zin in. Echter merk ik ieder jaar weer dat rond kerst mijn stemming een stuk minder goed is dan op andere momenten. Ik vond het daarom ook helemaal niet erg om dit jaar ’s avonds te werken met kerst. Ik vind kerst op zich leuk, maar ook altijd zo confronterend en dat maakt me toch altijd een beetje verdrietig.

Confronterend

Waar iedereen mooie foto’s post van kerst met familie en vrienden en het “de mooiste dagen van het jaar” noemt, voelt dat voor mij toch een beetje anders. 1,5 jaar geleden overleed mijn oma en sindsdien vind ik het met kerst confronterend dat ze er niet meer is. Ik mis haar vaker maar met kerst komt het altijd zo hard aan, zeker omdat we kerst altijd met elkaar vierden. Ook het feit dat ik alweer een aantal jaren achter elkaar single ben met kerst draagt niet echt bij aan een vrolijk kerstgevoel. Want natuurlijk vind ik het vaak relaxt om single te zijn, je kunt doen en laten wat je wil en hoeft met niemand rekening te houden. Maar wanneer je op een bepaalde leeftijd komt krijg je toch steeds meer behoefte aan iemand die van je houdt, iemand voor wie je de moeite waard bent. Met kerst draait het toch vaak om liefde en samenzijn en wanneer je dan alleen bent is dit gewoon &&%^@%#.

Enig kind

Wat ook extra confronterend is met kerst is dat ik enig kind ben en vaak alleen met mijn ouders ben, zelfs met kerst. Dit jaar heb ik gewerkt op kerstavond & eerste kerstdag. Dit zorgde er voor dat er ook niet heel veel ruimte was om nog iets te plannen met verdere familie. Vandaag vier ik het dus met mijn ouders en oma. Het lijkt me zo leuk om broers of zussen te hebben en met kerst allemaal in het ouderlijk huis te zijn en elkaar cadeaus te geven. Maar als enig kind mag ik ook zeker niet klagen want ik heb het heel fijn thuis.

Ik wou hier graag over schrijven omdat ik weet dat ik niet de enige ben die kerst niet leuk vind. Ik zie ik op mijn werk ook vaak eenzame mensen die niet door familie op worden gehaald en kerst alleen op hun kamer doorbrengen. Ik kan me zo goed voorstellen dat alle “Hoera, het is kerst” foto’s en berichtjes je dan nog extra verdrietig maken.

Vandaag ga ik wel heel erg genieten van deze 2e kerstdag en ik hoop dat jullie dat ook doen, of je het nu alleen viert of met heel veel vrienden en familie. 🙂

Volg op Bloglovin

 

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.