Bloggen

Maak werk van je blog | Van blog naar bedrijf

maak werk van je blog

Onder de noemer “maak werk van je blog” werd ik een tijdje geleden door Viking benaderd. Ze vroegen me of ik een pakketje van hen wou ontvangen. In het pakketje zaten een aantal producten waarmee je je blog professioneler kunt maken en uiteindelijk zelfs kunt uitbreiden naar je eigen bedrijf. Uiteindelijk is het zeker een droom van mij om (gedeeltelijk) van mijn blog te kunnen leven. Alle tips en adviezen om deze droom te kunnen verwezenlijken zijn dan ook heel erg welkom!

Maak werk van je blog

Je blogt, je hebt er plezier in en af en toe ontvang je producten of vergoedingen van bedrijven. Je bent super goed bezig, maar er is nog werk aan de winkel voordat het je bedrijfje zou kunnen worden. Dit was ongeveer de doelgroep waar Viking hun pakketten naartoe stuurde. Ik zou geen enkel idee hebben wat er komt kijken bij het opzetten van een bedrijf en was dan ook heel erg blij met de “guide” die Viking in het pakket stopte. In deze guide staat een checklist met stappen waar je aan moet denken voor je van je blog je bedrijf maakt. Zo krijg je bijvoorbeeld te maken met belasting, inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het bijhouden van een administratie. Als je het mij vraagt klinkt dit allemaal behoorlijk eng en ik zou niet weten waar te beginnen.

maak werk van je blog

Wat houd je nog tegen?

Als je de checklist en het pakketje ziet, zou je denken dat ik binnen afzienbare tijd mijn blog ga inschrijven bij de KvK. Echter is er iets dat me tegenhoudt, en dat is dat je je administratie moet gaan bijhouden. Ik ben niet echt thuis in administratie voor bedrijven, belastingaangifte en BTW aftrek en dit maakt me dan ook een beetje bang. Wel besef ik me, als ik mijn blog echt wil laten groeien, ik dit zal moeten gaan doen. Inmiddels begin ik me steeds meer thuis te voelen in de termen van zelfstandige ondernemers en wil ik beginnen met doorlopen van de checklist van Viking. Ik hoop dat ik, naarmate de tijd vordert, meer vertrouwen krijg in mezelf en mijn blog en ik uiteindelijk de stap durf te wagen naar de KvK. Mocht ik dit echt gaan doen, dan zijn jullie natuurlijk de eersten die het horen 🙂

Bloggers: hebben jullie je blog ingeschreven als bedrijf? Zo niet, zou je dit willen? Ik ben heel benieuwd!

Volg op Bloglovin

Ook leuk

5 reacties

 • Beantwoorden
  Chelsey
  19 oktober 2017

  Zo leuk dat je zo’n pakketje mocht ontvangen! Ik snap wel dat de administratie je tegenhoudt. Ik ben zelf ook (nog) niet ingeschreven bij de KvK, maar ik heb een administratie opleiding gevolgd dus voor mij zou dat wat gemakkelijker zijn. Als je helemaal geen administratie ervaring hebt kan het best lastig zijn! Hopelijk durf je de stap wel snel te zetten, want het zou toch mooi zijn om je blog je eigen bedrijf te kunnen noemen 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   23 oktober 2017

   Hihi ja inderdaad! Ik ga het serieus overwegen, jij al plannen om je blog in te schrijven bij de KvK?

 • Beantwoorden
  Demi
  20 oktober 2017

  Ik snap wel dat je twijfelt wegens de administratie, maar je bent een slimme meid dus dit kan je heus 🙂 Het is niet zo dat je meteen miljoenen investeert en dat als het mis gaat je leven voorbij is toch haha! Gewoon doen dus.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   23 oktober 2017

   Aw lief van je! Misschien moet ik je advies maar gewoon opvolgen 🙂

 • Beantwoorden
  Marjolein
  29 oktober 2017

  Kijken wat je verdient met bloggen en dan uitbesteden wat je niet leuk vindt. Je administratie dus. Voor mij kost dat ongeveer €70 per kwartaal. Dus dan heb je een richtlijn 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.