Persoonlijk

Mijn mooiste kerstherinneringen

mijn mooiste kerstherinneringen collageKerst met mijn beide oma’s
Met stip op nummer één staat de keren dat we kerst vierden met mijn beide oma’s erbij. Toen leek het heel normaal, maar nu het slechts een herinnering is vind ik het zo ontzettend kostbaar. Afgelopen oktober overleed oma van mijn vaders kant. Ze was 91 maar tot voor kort nog kerngezond, we missen haar ontzettend en vooral met dagen als kerst wordt het gemis extra benadrukt. Ik denk dan ook met een heel goed gevoel terug aan de keren dat we kerst vierden met z’n allen, dit deden we eigenlijk elk jaar. Wat ik ben blij dat we dat altijd gedaan hebben! Met kerst 2014 aten we Duitse biefstuk met veel uitjes en gebakken aardappels, dat was oma’s lievelingseten en ook dat van mij. Heerlijke herinneringen.

Kerst met de hele familie
Van mijn vaders kant hebben we een ontzettend grote familie: opa en oma kregen 5 kinderen, 11 kleindochters en (tot nu toe) 8 achterkleinkinderen. Een aantal jaar geleden vierden we kerst met de héle familie bij elkaar. Iedereen maakte een maaltijd en aan lange tafels aten we bij mijn oom & tante een kerstdiner. Ik was toen nog best jong dus heel precies weet ik het niet meer maar ik weet wel dat ik het erg leuk vond om met al mijn nichtjes kerst te vieren.

Kerst 2013
In 2013 vierden we kerst bij mijn oom & tante van mama’s kant, samen met mijn oma erbij. Mijn vader en oom zorgden voor het eten. Na afloop bleven we slapen zodat iedereen lekker een wijntje kon drinken. Ja, dat was een hele leuke kerst!

DSC_0606 (3)

Gourmetten
Al zolang als ik me kan herinneren gourmetten we op een van de kerstdagen met ‘het gezin’, mijn ouders en ik. Ik ben namelijk enigskind. Hier genieten we altijd allemaal van en ik kijk er stiekem ook altijd wel naar uit.

Leuke dingen doen rond kerst: kerstmarkt, concert en kerstman
Rond kerst zijn er altijd een heleboel leuke activiteiten, zo ging ik 2 jaar geleden naar Den Bosch. Hier was toen het ‘Bosch Winterparadijs’. Ook ging ik in 2013 naar een klein kerstconcert van Nick & Simon, het was buiten en heel koud. Al glühwein drinkend genoten we van het concert. Vorig jaar ging ik in Haarlem naar Serious request. Vroeger mocht ik altijd naar een groot kerstfeest met mijn oppasouders, hier kwam dan de kerstman en daar kreeg ik een cadeautje van. Ook is er in het dorp waar ik woon altijd kerstmarkt. Leuk!

Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie kerstherinneringen!

Stay posted: Volg mij op Bloglovin

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.