Overig

Nog 22 dagen tot Indonesie | Alles over de voorbereidingen

De tijd gaat zo bizar snel. Over 22 dagen stappen we in het vliegtuig van Garuda Indonesia om een dag later voet aan land te zetten in Jakarta! Vervolgens vliegen we in een uurtje naar Sumatra waar onze rondreis gaat beginnen. Ik weet nog als de dag van gisteren dat we boekten en het nog mijlenver weg leek. Inmiddels is het nog maar 3 weken voor we gaan en ik moet eerlijk zeggen dat ik het met de dag spannender vind worden! Het leek me leuk om jullie even mee te nemen in de voorbereidingen.

Vaccinaties

Laatst deed ik eigenlijk de laatste voorbereiding en dat was het halen van vaccinaties. Ik hoefde alleen de DTP en die haalde ik bij de GGD. Verder kreeg ik een recept mee voor malariapillen. Als je hoge koorts krijgt en verschijnselen van malaria moet ze innemen en zo snel mogelijk een ziekenhuis opzoeken. Dat klinkt best een beetje eng he? Ook vertelden ze dat we moeten uitkijken met beten van een aap of hond omdat je dan hondsdolheid kunt krijgen, geen aapjes aaien dus maar… Verder heb ik ook mijn paspoort moeten vernieuwen omdat de mijne minder dan een halfjaar geldig was. Dat is nu allemaal geregeld en het ligt klaar om mee te gaan.

Paklijst, kleding en handige dingen

Wat ik ook nog wil gaan doen de komende weken is een paklijst maken. Soms schieten me weleens dingen te binnen die ik mee wil nemen, dus het is wel handig om die op te schrijven. Ik ben als de dood dat ik iets vergeet wat ik eigenlijk heel hard nodig heb. Ook ben ik laatst ’s ochtends naar de H&M gegaan en heb ik een berg zomerkleding gekocht. Wat dat betreft ben ik er dus ook klaar voor. Als je me volgt op Instagram zag je dat ik een super broekje met citroenen heb waar ik mega blij mee ben. De vriendin met wie ik ga, tipte me over een kussen van AliExpress voor in het vliegtuig. Met dit kussen kan je super chill slapen, zelfs als je in het midden zit. Ik heb hem inmiddels binnen, de kwaliteit is goed en hij is super makkelijk op te blazen en weer leeg te maken. Dit kussen gaat ons echt redden tijdens die mega lange vlucht denk ik, je vindt hem hier.

En verder…

Probeer ik een dagboek bij te houden. Het lijkt me zo leuk om dat op een later moment weer terug te kunnen lezen. Ook schrijf ik er adressen in van dingen die me leuk lijken om naartoe te gaan en mijn verdere hersenspinsels. Wat heel erg belangrijk is voor mij, is om in Jakarta het graf van de moeder en het zusje van mijn oma te bezoeken. Zij liggen daar begraven op een ereveld omdat ze in de oorlog zijn omgekomen. Als ik dit niet zou doen, zou voor mij de vakantie niet compleet zijn. Ik heb dus ook het adres van het ereveld opgeschreven en het nummer van het graf. Oma heeft altijd zoveel verteld over haar moeder en zusje dat ik dit er echt bij vind horen. Ben zo benieuwd hoe het voelt als ik daar sta, ik denk dat het super bijzonder is en me wel echt gaat raken.

Eigenlijk zijn we dus wel helemaal klaar voor Indonesië. Alleen nog wat hotspots en achtergrondinfo opzoeken van de plaatsen waar we heen gaan en dan ben ik helemaal READY. Moet zeggen dat ik het wel heel spannend vind: lang vliegen en best ver weg maar weet zeker dat het goedkomt.

Heb jij nog Indonesië tips?

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.