Hotspots&Reizen

Op vakantie naar Indonesie | Een droom komt uit

Ik kan bijna niet geloven dat ik jullie dit nog niet heb verteld, ik deel namelijk bijna álles op mijn blog. Een hele grote droom gaat in vervulling: ik ga namelijk op vakantie naar Indonesië! Deze droom heb ik al zolang als ik het me kan herinneren vanwege mijn Indische roots, en dat ik er ooit heen zou gaan stond vast voor mij. Alleen wanneer, dat was de vraag. Inmiddels heb ik daar een antwoord op: 23 juli 2018 ga ik samen met een vriendin een rondreis maken van 24 dagen. So excited!

Sumatra, Java & Bali

We hebben gekozen voor een groepsreis. Dit hebben we gedaan omdat we allebei nog nooit zo’n verre, avontuurlijke reis gemaakt hebben. Het leek ons niet zo’n goed idee om daar dan met z’n tweeën rond te gaan lopen zonder gids erbij. Oorspronkelijk was het plan om naar Curacao te gaan in februari, maar dit was ook nog best duur. Toen bedachten we ons dat we dan beter een echte verre rondreis konden maken in de zomervakantie voor iets meer geld. In eerste instantie was het plan Java & Bali maar al snel zagen we ook een reis met Sumatra erbij. Na wat reviews gelezen te hebben bleek dat Sumatra ook echt prachtig is en besloten we Sumatra, Java én Bali te gaan zien.

Waarom op vakantie naar Indonesie?

Als je mijn blog wat langer volgt, dan weet je misschien al dat ik een Indische oma heb. Al van jongs af aan was ik geïntrigeerd door haar verhalen. Ik hield een spreekbeurt over Indonesië en ook verschillende werkstukken wijdde ik eraan. Ik wist dan ook heel lang dat ik er ooit naartoe wou gaan. Gelukkig is Indonesië verder ook een prachtig land en wou de vriendin waar ik mee ga er ook heel graag heen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het op dit moment nog niet echt besef. Het duurt nog ruim een halfjaar en het voelt nu nog niet zo “echt”. Het gaat denk ik pas echt leven op het moment dat ik de voorbereidingen ga treffen.

Nog even wachten

Zoals ik dus al zei gaan we 23 juli weg, midden in de zomervakantie. Ik ben van plan om in de loop der tijd wat informatie te gaan opzoeken en tips te verzamelen over Indonesië zoals tips voor leuke eettentjes en must-sees. We beginnen op Sumatra, daar blijven we tot dag 8. Daarna gaan we naar Java en daar blijven we 9 dagen. Als laatste gaan we “relaxen” op Bali. Het zal een super enerverende reis worden met drukke dagen. Wat ik wel zeker weet is dat het prachtig gaat worden en ik heb er dan ook heel veel zin in. Ik zal jullie natuurlijk meenemen in de voorbereidingen en de uiteindelijke reis. Stay tuned!

Ben jij weleens in Indonesië geweest? Heb je nog tips?

Volg op Bloglovin

 

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  Rosita Elise
  3 november 2017

  Wat ben ik jaloeeeere! Ik heb zelf 3 weken gebackpackt op Bali! Dus dingen die ik daar gedaan heb Kun je zeker terug vinden op mijn blog. Aanrader wat ik je kan geven zijn de gili eilanden; dat is echt ultieme rust met geen auto’s en verkeer. Enige is wel dat de reis er vanaf Bali naartoe soms een dag in beslag kan nemen; ga met een zo vroeg mogelijke boot als je gaat. En als je naar trawangan gaat eiland nummer 3 is dat; dan Kun je savonds uit en overdag lekker strand liggen en schildpadden snorkelen bij turtle point! En anders moet je lekker naar Canggu gaan; vonden wij echt de chillste plek op Bali zelf. Seminyak en Kuta liggen hier vlakbij. Naar Ubud moet je sowieso! Oke sorry iets teveel info betreft Bali; maar ik ben echt in Love met Bali <3

  Liefs! En ik ga met je meegenieten van je voorbereidingen!

 • Beantwoorden
  Simone
  3 november 2017

  Super tof! Dat kan niet anders dan een onvergetelijke vakantie worden! Veel plezier met de voorpret!

 • Beantwoorden
  Sabine
  3 november 2017

  Wat super gaaf zeg! Ben daar nooit geweest, maar lijkt me echt heel mooi. En echt voor je het weet is het juli! 😀

 • Beantwoorden
  Demi
  7 november 2017

  Spannend! Indonesië lijkt mij een hele mooie bestemming 🙂 Ik moet er vaak les over geven in de klas haha. Daarnaast vind ik het tof om te lezen dat jullie voor een groepsreis hebben gekozen. Vandaag de dag is het, in de ogen van de menigte, allemaal vooral heel cool als je alleen op reis gaat of alles lekker zelf gaat ontdekken ( want dat is stoer ofzo ). Jammer vind ik dat. Tijdens zo’n groepsreis leer je een heleboel leuke mensen, ook echt goed, kennen en bovendien is er iemand die gewoon heel veel van de plekken die je bezoekt af weet. Daar kan je alleen maar heel veel van leren! Kortom: me is proud. Ik hoop dat je het erg naar je zin gaat hebben.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.