Diaries

Quarantaine dagboek #3 | Nintendo switch en een weekje vakantie

Hoi lieve allemaal! Daar ben ik weer met een quarantaine dagboek. Houden jullie het nog vol om zoveel thuis te zijn? Of hebben jullie ondertussen de regels aan je laars gelapt? Wat ik niet hoop natuurlijk! Mijn week was rustig, ik werkte 3 dagdiensten en daarna luidde ik een weekje vakantie in. Eigenlijk zouden mijn moeder en ik op vakantie gaan, maar dat kan natuurlijk niet door alle maatregelen. We wilden graag naar Kreta gaan, gelukkig hadden we nog niet geboekt.

Mijn week was..

Ja eigenlijk wel weer goed! Ik had deze week om een of andere onverklaarbare reden veel hoofdpijn, dat was niet zo fijn. Verder was het op werk ook rustig en werken we nog steeds met mondkapjes. Af en toe stikbenauwd maar ja, het moet. Ik zag deze week ook voor het eerst mondkapjes aangeboden bij de apotheek toen ik iets ging ophalen. 5 mondkapjes kostten €8,10.. Ik vond het echt duur omdat het mondkapjes zijn die je na gebruik weggooit en die in China worden gemaakt. Verder kocht ik plantjes met mijn vader samen en was het weekend ook heel relaxt! En.. Ik kocht alvast mijn verjaardagscadeau: een Nintendo Switch!

Hoogte- en dieptepunten van de week

Het hoogtepunt was stiekem wel toen mijn Nintendo werd bezorgd. Ik kocht Animal Crossing erbij om te ontdekken of het de hype waard is, haha. Na twee dagen spelen kan ik eigenlijk al zeggen dat het heel erg leuk is en heerlijk om je hoofd leeg te maken. Love it! Verder zag ik mijn oma weer en kon ik haar mijn nieuwe auto laten zien. We konden helaas niet omhelzen maar toch was het fijn elkaar te zien. Ook is het natuurlijk heerlijk dat ik een weekje vrij ben en dat ik lekker van de zon kan genieten en even niks “moet”.

Faves

Leukste nieuws: Pas zag ik voorbij komen dat in Ouwehands Dierenpark een baby panda is geboren! Hoe schattig! Ik heb een tijdje geleden op TV gezien dat ze er alles aan gedaan hebben om de panda’s te laten paren en dat het best moeilijk was. Panda’s zijn natuurlijk een enorm bedreigde diersoort dus het is super goed nieuws dat er nu een baby is geboren. Als de coronacrisis voorbij is, lijkt het me leuk om weer eens naar de dierentuin te gaan en wellicht wel de panda’s te bewonderen.

Series af gekeken: Vorige week vertelde ik nog dat ik “Too hot to handle” op Netflix had ontdekt. Inmiddels heb ik het af gekeken. Hele leuke guilty pleasure die ontzettend makkelijk wegkijkt. Aanrader!

Nog even over de Dodenherdenking: Gisteren was het natuurlijk weer de Dodenherdenking. Ik vind het altijd zo indrukwekkend en dit jaar nog extra omdat de Dam volledig leeg was. Ook vond ik de persoonlijke verhalen prachtig neergezet. Zoals ieder jaar dacht ik extra aan de moeder, het zusje en de broer van mijn oma die allemaal omkwamen in Nederlands-Indië. Aan wie heb jij gedacht tijdens de herdenking?

Beste aankoop: Ook al is het niet mijn aankoop maar een cadeau: de Nintendo Switch is geweldig! Ik wil binnenkort een review schrijven, wellicht heb je er iets aan als je hem ook overweegt te kopen. Ik krijg trouwens van mijn ouders en oma geld voor mijn verjaardag, vandaar dat ik hem nu vast heb kunnen kopen. Ik had verder totaal geen wensen voor mijn verjaardag dus dit kwam heel fijn uit! Wel hoop ik dat, op mijn verjaardag 21 mei, ik wel iets van bezoek kan ontvangen.

Favoriete product: Ik maakte afgelopen week een conditioner op die echt heerlijk was! Je ziet hem op de foto hierboven. Hij is van het merk Langhaarmädchen en ik kocht het bij DM in Duitsland. Ik heb gelukkig nog een exemplaar dus ik kan er nog even tegen 🙂

Vorig jaar om deze tijd: Vorig jaar zat ik met mijn moeder op het prachtige Kreta! Ik kreeg herinneringen via Facebook en het was heerlijk om even weg te dromen. Ik zou heel graag nog een keer teruggaan naar hetzelfde hotel, het was echt geweldig daar. ’s Ochtends heerlijk ontbijten aan het zwembad terwijl de zon op komt en dan wel zien wat de dag brengt. Ik kan niet wachten!

Hoe was jouw week? Ga je de vrijheid nog vieren vandaag? 

 

Ook leuk

8 reacties

 • Beantwoorden
  Martine Van Roon
  5 mei 2020

  Heerlijk hoor, ons weekje vrij! Kreta blijft er wel, komt goed!

 • Beantwoorden
  Tamara
  6 mei 2020

  Ooh, mijn vriend zegt al weken dat Animal Crossing echt iets is voor mij, maar ik heb al verslavingen genoeg, dus ik blijf ervan uit de buurt (zou ook een switch moeten kopen en heb ik niet). Leuk dat het wel de verwachtingen tegemoet komt!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   9 mei 2020

   Haha het is wel echt heel verslavend dus misschien inderdaad beter om dan uit de buurt te blijven! 🙂

 • Beantwoorden
  Rosanne
  7 mei 2020

  Too hot to handle is echt mijn guilty pleasure geweest de afgelopen dagen haha! Ik ben ook zo benieuwd geworden naar Animal Crossing!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   9 mei 2020

   Ahhh heerlijk he, too hot to handle. Zo heerlijk simpel om te kijken. Animal Crossing is echt heel leuk!

 • Beantwoorden
  Suzanne
  13 mei 2020

  Leuk om te lezen! Ik merk dat ik nu steeds meer in het ritme kom van thuiswerken en er juist nu steeds meer energie uit haal.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.