Diaries

Quarantaine dagboek #4 | De laatste

It’s been a long time sinds het laatste quarantaine dagboek. Officieel hoeven we nu natuurlijk niet meer in quarantaine, maar daarom wil ik nog wel even terugblikken op deze hele periode met een laatste dagboek. Het was turbulent en een tijd die we allemaal niet snel meer vergeten, denk ik. Voor mij was het extra turbulent omdat ik mijn schooljaar moest afronden, veel moest werken en ook nog van baan switchte. Ik zat in een achtbaan en ben heel erg toe aan vakantie. Ik klets jullie even bij in dit dagboek wat al weken op de planning stond maar er steeds niet van kwam.

Mijn weken waren..

Bizar! Ik heb het niet persé als stressvol ervaren maar besef me achteraf dat het dat best was. In maart brak het coronavirus uit en zeker als je in de zorg werkt heb je daar wel mee te maken. Waar iedereen thuis kwam te zitten werkten wij door, maandenlang met mondkapjes op. Daarnaast werd ik steeds minder gelukkig in de organisatie waar ik werkte en kwam ik elke dag met hoofdpijn thuis. Eind mei besloot ik ontslag te nemen en een nieuwe baan aan te nemen. Dat was heftig! Ik was jarig in coronatijd maar kon het niet echt vieren, het was een prachtige dag maar meer dan een paar mensen mocht ik helaas niet ontvangen. Vriendinnen kon ik niet echt zien en ik kon er ook niet op uit om ergens heen te gaan. Als ik eraan terugdenk voelde ik me soms echt wel eenzaam en een beetje dood van binnen, alsof ik een bejaarde was. Ik merk nu dat ik moe ben. Niet moe in de zin van ik moet een nachtje goed slapen, maar moe als in ik moet me echt even resetten.

Hoogte- en dieptepunten

Pfff ik vind het lastig. Hoogtepunt was toch wel mijn verjaardag, ook al was het wat anders dan normaal. Daarnaast was het fijn om tot bezinning te komen en niet de “drang” te hebben dat je dingen moet doen. Toen de crisis net begon heb ik mijn oude auto verkocht en kocht ik een mooie Volkswagen Polo terug. Ik had niet gedacht dat het zou lukken omdat alles door de crisis behoorlijk op zijn kop stond. Ik ben nog elke dag heel blij met mijn auto en het is een goede investering voor de toekomst! Het volgende project is een huis 🙂

Daarnaast was het ook een hoogtepunt toen alles weer een beetje open ging en ik weer voor het eerst kon lunchen buiten de deur. Afgelopen weken zag ik heel veel vrienden en ik besef me nu pas hoe erg ik dat gemist heb. Toen ik mijn andere baan nog had, zag ik ze weinig omdat ik vaak heel moe was en onregelmatig werkte. Ik werk nu regelmatig en merk dat ik me daar een stuk beter bij voel!

Daarnaast heb ik nu mijn schooljaar afgerond, ook dat zorgde voor heel veel stress. Ik moest best grote opdrachten maken en daarnaast ook nog werken (wat ook beoordeeld werd). Ik was even bang dat het door alle ontwikkelingen niet eens zou lukken maar ik voelde zo’n enorme wilskracht dat ik mezelf tot het uiterste gepusht heb om alles goed af te ronden. Mijn stage heb ik afgerond met een 9 en een ander vak met een 8. Ik moet nog een cijfer terugkrijgen, die opdracht voldeed niet aan de eis. Een hele opluchting en ook trots op mezelf!

Faves

Gadget – Nou, in de coronatijd waren mijn Nintendo Switch en Kobo e-reader wel echt must haves om me niet te erg te vervelen. Normaal ga ik graag wat leuks doen met vriendinnen of ergens een drankje doen/uit eten. Toen dat allemaal wegviel begon ik dat toch wel heel erg te missen en vermaakte ik me thuis.

Online shoppen – Ik ontdekte de webshop van Monki. Vroeger kwam ik er weleens in Rotterdam maar de laatste tijd eigenlijk nooit meer. Ik heb in korte tijd twee bestellingen gedaan en I love it! Ik heb twee prachtige jumpsuits die echt favoriet zijn en ook twee leuke jurkjes. De kleding valt vrij groot dus je kan je normale maat of zelfs eentje kleiner bestellen.

Favoriete beautyproducten – Ik ben echt gigantische fan deze lijn van Rituals, genaamd de Rituals of Karma. Ik kreeg hier ook een aantal producten van voor mijn verjaardag en heb nu ongeveer alle producten die er zijn :’) Vorig jaar in Griekenland gebruikte ik deze voor het eerst en sindsdien ben ik steeds weer in vakantiestemming als ik hem gebruik.

Favoriete bezigheid – Tijdens corona probeerde ik wat fitter te worden. Tot 2 jaar geleden was ik heel fit en slank, inmiddels ietsje minder en daar wil ik graag iets aan doen. Ik heb al jaren geleden een hoepel gekocht via de toenmalige webshop van Jennie. Ik heb deze hoelahoep nog steeds en gebruik hem minstens 3x per week om thuis te trainen. Ook heb ik weerstandsbanden die ik regelmatig gebruik voor een goede work-out. Inmiddels let ik ook meer op mijn eten en neem ik braaf twee boterhammen mee naar mijn werk. Ik zie al wel verschil aan mijn lichaam en voel me fitter.

Motto voor de rest van het jaar – Zoveel mogelijk genieten en uit het leven halen! Ik merk dat ik er echt zo van opbloei om weer allemaal leuke dingen te ondernemen. Ook moet ik nog een halfjaartje studeren en dan ben ik AFGESTUDEERD! Ook dat vooruitzicht maakt me zo blij. Eerst even genieten van de zomer en daarna knallen! En in de tussentijd heel veel leuke dingen doen 😉

Over een paar weken heb ik vakantie van werk en ga ik echt even bijkomen. Ik ga een paar dagen weg met mijn moeder en verder gewoon lekker niks doen. Hopelijk is het mooi weer en kan ik veel buiten zitten in de zon. Ik heb geen idee wanneer er weer blogs online komen, ik moet mezelf even helemaal opladen dus ik doe waar ik zin in heb. Wanneer ik weer inspiratie en ideeën krijg zullen er uiteraard ook weer blogs online komen.

Wat zijn jouw plannen voor de zomer? En denk je nog weleens terug aan de quarantaine tijd?

 

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  Simone
  20 juli 2020

  Pff, ja we hebben echt wel een bizarre tijd achter de rug. En ik hoop ook oprecht dat we het ver achter ons kunnen gaan laten. Ik ga op zoek naar een tweede baan (naast mijn eigen bedrijf) en na de zomervakantie staat er nog een weekje weg op de planning. Daar kijken we wel erg naar uit. Want onze vakantie in maart ging dus niet door… Gelukkig hebben we deze nog te goed.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   28 juli 2020

   Ah gelukkig dat je nog iets tegoed hebt! Fijn om naar uit te kijken 🙂

 • Beantwoorden
  Rachel
  20 juli 2020

  hmm ik ben ook precies geswitched toen het Corona de kop op stak. Maar nog steeds heb ik zo mijn twijfels, dit is gewoon een hele hectische baan. Ik heb flink wat geld moeten inleveren en de tijden en dagen zijn ook compleet anders. Een beetje spijt? Dat zeker.. ook al vind ik het team en de winkel echt geweldig.. lastig in ieder geval. Maar goed, jij ook gefeliciteerd met je nieuwe baan!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   28 juli 2020

   Ahh ik zou echt goed bij jezelf nagaan of het wel écht is wat je wil! Een baan waar je je fijn voelt is echt super belangrijk. Toch veel plezier met je nieuwe job 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.