Diaries

DIARY week 1 | Gelukkig nieuwjaar & een nachtje Utrecht

Hoi allemaal! Welkom bij de eerste diary van 2019! Ik wil nog even van de gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal een heeeeel gelukkig nieuw jaar te wensen. De afgelopen week was heel erg leuk: het begon met oud & nieuw op maandag, wat ik overigens gewoon thuis vierde, en ik ging ook nog een paar dagen weg met mijn vriend. Het was een hele leuke en chille week. Kijk je mee?

Het is 31 december, oudejaarsdag! Voor iedereen die huisdieren heeft zal het herkenbaar zijn: dieren en vuurwerk zijn geen goede combinatie. Overigens vind ik dat terecht want vuurwerk is ook gewoon veel lawaai en daarbij ook niet eens goed voor ons en het milieu, denk aan de vele gewonden die er vallen en dieren die wegrennen door een harde knal. Onze dieren waren gelukkig gewoon binnen, maar de katten brachten de hele dag door onder het bed. Vix kwam er even onder vandaan om te kijken wat er allemaal gebeurde. Natuurlijk wel nog half onder het bed, lekker veilig.

Ik trok m’n oude Nike Air Max weer uit de kast en ze zitten eigenlijk nog steeds heel erg lekker. Ik heb ze inmiddels al een jaar of 6 denk ik, maar ze blijven tijdloos!

Ik maakte voor oudejaarsavond een quiche met uien, salami, champignons en kruiden erin. Eroverheen ging kaas en een mengsel van kookroom en ei. Het was zó lekker!

Ondertussen maakte ik een collage om even terug te blikken op het afgelopen jaar! Misschien heb je hem voorbij zien komen op insta? Er waren heel wat hoogtepunten: mijn tante uit Zuid-Afrika kwam op bezoek, eerste (en tweede!) tatoeage laten zetten, mijn blog ingeschreven bij de KvK, naar Londen, naar Indonesië en het grootste hoogtepunt: mijn vriend leren kennen.

En zo zag de quiche er uit toen hij klaar was! Hij was zooooo lekker, jumjum.


Oudejaarsavond voor het eerst sinds jaren weer thuis vieren: spelletje doen met mijn moeder!

En lekkere hapjes en een wijntje! Mijn vader maakt er altijd wel iets lekkers van met oud & nieuw, vooral augurken met een plakje cervelaat eromheen vind ik altijd heel lekker.

Ook dit meisje was een beetje bang en verbleef de hele dag onder het bed… Zelfs de dag na oud & nieuw durfde ze het nog niet aan om naar beneden te gaan.

HAPPY NEW YEAR! Samen met mijn ouders telden we af naar het nieuwe jaar en proostten we met cava. Daarna ging ik niet al te laat naar bed, de volgende dag ging ik namelijk een dagje+nachtje weg met mijn vriend….

… naar Utrecht! We boekten een hotel midden in het centrum, vlakbij de Dom. Ik wist gek genoeg niet eens dat het zo dicht bij de Dom was en kwam er pas achter toen we onder de Dom door moesten om ons hotel te bereiken.

We verbleven in het “Court hotel”, een prachtig hotel gevestigd in een oude rechtbank. Het ligt midden in het centrum van Utrecht en is geweldig ingericht. De kamer die wij hadden was niet zo groot maar voldoet prima. De bedden lagen heerlijk en de badkamer was netjes. We hebben het echt super super fijn gehad hier.

Utrecht, wat ben je mooi met je grachten <3 Ik vind het soms weleens jammer dat Rotterdam niet zo’n mooie oude stad is, het heeft echt iets gezelligs zo.

Lekker uit eten bij Le Journal op het Neude. Ik ging voor een tournedos en mijn vriend voor de surf & turf. Het was echt super lekker!

Op de terugweg zagen we deze etalage met ALPACA’s! Deze fluffy alpaca’s zijn van het merk Inkari en gemaakt van echte alpacawol uit Peru. ’s Avonds zagen we deze etalage nog maar de dag daarna was de kerstboom vol met alpaca’s opgeruimd. Gelukkig heb ik het nog kunnen vastleggen op de foto!

Liefde voor hotelontbijtjes! Het was echt een feestje om in het Court hotel te slapen en we hebben er heel erg van genoten. De kamer was heel mooi en schoon, de bedden lagen heerlijk, het ontbijt was lekker én er was heel veel keuze en het personeel was vriendelijk. Daarnaast was de ligging natuurlijk perfect, midden in het centrum van Utrecht. Een aanrader voor als je op zoek bent naar fijne verblijfsplaats in Utrecht. Hier kun je hun website checken. (No spon!)

Die dag liepen we de hele dag in Utrecht rond en aten we ’s avonds lekker sushi! Helaas was het toen alweer voorbij en gingen we weer richting huis.

Helaas werd ik de dag nadat we terugkwamen een beetje ziekjes. Ik was al verkouden aan het worden en de dag na Utrecht voelde ik me echt niet lekker. Gelukkig haalde mijn mama Hot coldrex en trachitol voor me en hadden we nog Vaporub in huis. Na een dagje bankhangen voelde ik me gelukkig alweer een stuk beter.

Ondanks dat ik me niet zo top voelde ging ik wel met een vriendin mee, ze ging namelijk haar eerste tatoeage laten zetten!!! Ze ging bij dezelfde tattoo artist als waar ik ben geweest (insta: @albertnijssen) en hierboven zie je het uiteindelijk ontwerp. Hij is zoooo tof geworden!

Vrijdag maakte ik geen foto’s maar had ik een hele fijne dag met mijn vriend <3

In het weekend wilden mijn ouders de kerstboom opruimen en ging hij de deur uit… Ik vind het altijd zo jammer als alles weer “gewoon” is en alle gezellige decoratie wordt opgeruimd. Word er altijd een beetje sip van… Gelukkig vond ik nog wat gezellige kaarsjes en lampjes en kon ik het huis toch nog een beetje gezellig maken.

Op de dinsdag dat deze diary online komt moet ik naar de kaakchirurg…. Mijn laatste verstandskies moet er nog uit en dat gaat vandaag gebeuren. Ik heb er niet zo heel veel last van maar wanneer ik mijn tanden schoonmaak met zo’n raggertje doet het heeeel veel pijn, net alsof er niet genoeg ruimte tussen de kiezen is. Ik heb er dus maar voor gekozen om hem er zo snel mogelijk uit te laten halen. De rest van de week hangt een beetje af van of ik pijn heb en hoe ik me voel. Ik wil in ieder geval “You” gaan bingewatchen op Netflix.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week! Hoe was jouw week?

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Rachel
  9 januari 2019

  Wauw die tattoo vind ik wel gaaf! en wat een lekkere dingen zijn er voorbij gekomen in dit overzicht, ticket 2 ride is ook een heel leuk spel!
  Die beveel ik ook echt iedereen aan. Yatzee spelen wij ook regelmatig, nog de beste wensen meis

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   12 januari 2019

   Jaaa gave tatoeage he! Ticket 2 ride ken ik nog niet, ik ga er eens naar kijken 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.