Diaries

DIARY week 17 | Bezoek uit Afrika, naar de bollenvelden en oranje tompoucen

Hello! Welkom bij weer een nieuwe diary. Ook deze week heb ik weer leuke foto’s klaarstaan, ik had eigenlijk al een beetje vakantie. Ook was het natuurlijk koningsdag wat ook een extra vrije dag was. Mijn tante uit Zuid-Afrika kwam logeren, samen met haar zus en daar had ik een dagje vrij voor genomen. We deden allemaal leuke dingen en het waren hele leuke dagen. Lees zeker verder om te zien wat ik verder allemaal beleefde 🙂

Maandag! Time to rise and shine! Ik liep stage en werkte ’s middags hard aan mijn opdrachten. In juli is mijn laatste stagedag en dat komt best wel snel dichterbij. Die nacht sliep ik trouwens niet zo lekker: omdat ik wist dat ik vroeg moest opstaan lukte het juist niet om in slaap te komen. Hebben jullie daar ook weleens last van? Toen ik ’s middags thuiskwam was mijn tante gearriveerd. Ze hadden een paar dagen in Rotterdam doorgebracht en kwamen nu 3 nachtjes bij ons logeren. Zo gezellig!

Dinsdagochtend moest ik naar het gemeentehuis om een nieuw paspoort aan te vragen. Mijn huidige paspoort is nog geldig tot januari maar voor Indonesië moet ‘ie een halfjaar geldig zijn, dus vandaar dat ik alvast een nieuwe moet aanvragen. De band in mijn haar kocht ik ook op de Swan Market, samen met de gele die ik vorige week al liet zien. Love it! Ik deed hem overigens niet in omdat ik het meer iets vind voor zomerse dagen. Na het aanvragen van m’n paspoort ging ik naar school. Ik moet een onderzoek doen en daarbij hoort ook een hele zoekstrategie, dus hoe je aan je artikelen en bronnen bent gekomen. Ik wist nog niet zo goed hoe dat werkte en daar kregen we uitleg over. Dat was fijn!

Toen ik naar huis liep zag ik deze prachtige bloesem en kon het niet laten er even een foto van te maken. Jammer dat er geen zonnetje was…

Op woensdag willen we wat leuke dingen doen en besluiten we even naar een stadje in de buurt te gaan. We bekijken alle winkeltjes en dat is heel gezellig! Ik zie al deze heerlijke chocolade en dat ziet er zooo lekker uit. Jammer dat het best prijzig is.

We vroegen een willekeurige voorbijganger om deze foto van ons te maken. Love it! <3

Woensdagmiddag rijden we naar de bollenvelden op Goeree-Overflakkee (hoe je er precies komt vertelde ik al op Facebook) en dat was zooo mooi. Helaas was het best wel koud en waaide het hard waardoor ik niet echt insta-waardige foto’s kon maken. Deze vond ik in ieder geval wel leuk 🙂

ZO mooi! En dat gewoon zo dichtbij huis!

Toen we thuis waren had m’n vader tompoucen gekocht want die heb je natuurlijk niet in Zuid-Afrika 🙂 Zó lekker!

Donderdag zou ik weer gaan stagelopen, maar toen ik wakker werd begon ik met overgeven. Denk je van het ziek zijn af te zijn, krijg je dat… Ik baalde zo erg want ik was begin april ook al ziek door die keelontsteking. Eigenlijk wou ik gewoon gaan werken maar omdat ik begon met kotsen heb ik me toch maar ziek gemeld. Ik ben gelijk weer in bed gekropen en heb tot 12 uur geslapen. Daarna at ik beschuitjes en was ik nog wel heel slap. Het allerstomste was dat ik die nacht koningsnacht zou vieren (ik had zelfs al een kaartje) en dat dus ook niet door kon gaan… 🙁

Omdat ik die dag toch niks waard was kroop ik ’s middags maar op de bank met een serie. Ik heb alle seizoenen van “Orange is the new black” gekeken in de afgelopen maanden en ben nu begonnen met “La casa de papel”. Een vriendin raadde hem aan en man, wat een goede serie! Ze praten Spaans, wat ik heel leuk vind, en verder zit het gewoon retegoed in elkaar.

Op vrijdag was het Koningsdag! Het overgeven was gelukkig gestopt en ik voelde me weer beter. Ik baalde nog steeds heel erg dat ik de avond ervoor niet uit kon gaan en had op Koningsdag zelf ook niet echt plannen. Uiteindelijk ben ik dus gewoon de hele dag thuis geweest en eerlijk gezegd baalde ik daar echt van. M’n vader had wel lekkere gebakjes gehaald, dus dat maakte het iets beter 😉

’s Avonds aten we ASPERGES <3 Ik ben echt fan van asperges en vind het jammer dat je ze maar zo’n klein deel van het jaar kunt eten. Dit was de eerste keer in het jaar dat we ze aten en dat was zo lekker.

Zaterdag ging ik boodschappen doen met m’n moeder en besloot ik dat Nora maar eens moet leren brokjes te eten. Al vanaf ze uit Spanje kwam was het duidelijk dat ze niet zo’n fan is van brokken, ze at dus altijd natvoer. Inmiddels ben ik bezig met het wennen aan brokjes. Ze eet ze wel, maar verspreidt ze overal door het huis. Ze haalt ze uit haar bakje en legt ze dan in haar mand, op de grond en op de bank :’) Gekke Nora!

Zaterdagmiddag deed ik wat aan school. Ik moet echt een goede concentratie hebben, anders staar ik naar mijn laptop en lukt het niet. Gelukkig had ik dat en kwam ik een heel stuk verder! Daarna beloonde ik mezelf met een stukje serie en ’s avonds ging ik naar mijn beste vriendinnetje om gezellig wat te drinken.

Zaterdagochtend was ik eventjes bij de winkels en kwam ik deze trui tegen bij H&M. Hij hing in een rek met afgeprijsde items en toen ik bij de kassa kwam was ‘ie maar €4,90! Hij is super fijn! Ook zondag probeerde ik iets aan school te doen maar ik was een beetje slaperig. Ik besloot m’n yogamat uit te rollen en te gaan sporten. Ik deed squats, leg raises, leg lifts, lunges en nog meer. Dat voelde goed! Ik heb nu een schemaatje gemaakt met oefeningen en wil bijhouden of ik progressie zie. Ik ben opzich best tevreden en blijf goed op gewicht maar wil nog een beetje strakker worden.

Na het sporten kroop ik op de bank met Nora en mijn nieuwe lievelingsserie. Ook schrijf ik alvast deze diary en lees ik andere blogs. Wat een lekkere zondag! ’s Ochtends gooi ik nog een vuilniszak met rommel weg uit mijn kamer en dat geeft me een heerlijk opgeruimd gevoel. In tegenstelling tot de dagen hiervoor voel ik me vandaag heel erg fijn en tevreden.

Komende week loop ik twee dagen stage. Dinsdag ga ik high tea’en met mijn moeder en oma, nog voor oma’s verjaardag. Ook ga ik waarschijnlijk weer uit logeren en heb ik gelezen dat het weer lekker weer gaat worden. Heb er zin in!

Hoe was jullie week?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  Rachel
  1 mei 2018

  Wat een leuk verslag om te zien en te lezen 🙂

 • Beantwoorden
  R J
  3 mei 2018

  Balen dat je tussendoor even ziek bent geweest! Maar ziet eruit als een fijne week! 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   9 mei 2018

   Dankjewel! Het was ook echt een fijne week 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.