Diaries

DIARY week 3 | Logeren en alweer verkouden

Het is weer dinsdag, tijd voor een nieuwe diary! Ik begon de week deze keer niet thuis maar in Culemborg waar ik aan het logeren was bij mijn “zus”. Verder was mijn vader jarig en gingen we uit eten, ik maakte een foto waar ik stiekem mega trots op was en helaas werd ik ook weer verkouden. Ik vergat een klein beetje om foto’s te maken maar heb toch wel weer een aantal leuke foto’s klaarstaan. Kijk je weer mee naar mijn afgelopen week?

Zondagavond stapte ik in de auto naar Culemborg! Ik ging hier gezellig logeren want het was alweer een hele tijd geleden. Ik was er gezellig tot dinsdagavond en in die tijd knuffelde ik vooral heel veel met de kindjes, kocht ik Twister voor ze (wat we daarna heeeel vaak gingen spelen) en kletsten we vooral heel veel bij. Zo gezellig!

Dinsdagavond ging ik weer terug naar huis en de woensdag had ik even niks op de planning staan. Ik wilde wat werk doen voor mijn blog en deed verder volgens mij niet zo heel veel boeiends. ’s Avonds deed ik Nora in bad en dat vond ze geweldig, als je me op Instagram volgt heb je misschien het filmpje wel gezien.

Ik ben zo’n slechte blogger… Donderdag was mijn vader jarig en maakte ik gewoon geen enkele foto. Eigenlijk was het gewoon zo’n leuke en fijne dag dat ik mijn telefoon een beetje vergeten ben, en dat is eigenlijk wel heel erg goed! De foto van de bloemen maakte ik de dag erna, deze had ik voor hem gekocht. We aten op zijn verjaardag in het restaurant hier in het dorp waar ze mega lekkere gerechten hebben. We gingen allevier voor het 5-gangen surprisemenu. Ik was hier niet heel happig op omdat ik niet zo’n hele makkelijke eter ben, je moet bij mij bijvoorbeeld niet aankomen met wild of geitenkaas. Gelukkig kon je wensen aangeven en na een korte omschrijving van het menu durfde ik het wel aan.

De eerste gang was een ceviche van heilbot, daarna kregen we een paddestoelensoep: echt heerlijk! Vervolgens kregen we een coquille met aardappelpuree en truffel en het hoofdgerecht was een tournedos van kalfsvlees. Als laatste kregen we een Piña colada toetje. Het was zó lekker, we hebben allemaal heel erg lekker gegeten en het was fijn en gezellig.

Op vrijdag richtte ik me op het maken van foto’s voor mijn blog en werd ik helaas weer verkouden… Het begon met keelpijn en uiteindelijk zit ik op het moment van schrijven (maandag) weer met hele verstopte holtes en hoofdpijn… Alright, ik maakte dus deze foto omdat ik wilde schrijven over Storytel. En stiekem vond ik hem zo goed gelukt en was ik er echt een beetje trots op! De blogpost heb ik nog niet afgerond maar komt binnenkort zeker online.

Vrijdagavond werd ik getrakteerd op deze prachtige lucht! De laatste tijd zijn er trouwens best vaak mooie luchten en daar geniet ik altijd heel erg van.

Zaterdag voelde ik me nog steeds niet lekker maar was ik toch productief. Ik deed boodschappen met mijn vader, stofzuigde en dweilde en werkte de was weg. Lekker bezig toch? Als beloning at ik twee pistolets met filet americain. Het bordje van Blond Amsterdam kocht ik trouwens in december bij de Albert Heijn voor maar 3 euro! Ik kreeg van mijn vriend ook een glas van dezelfde lijn maar die is helaas afgelopen week kapot gevallen… 🙁

Zaterdagmiddag besloot ik het “niet lekker” gevoel even aan de kant te zetten en ging ik met Nora wandelen. De zon scheen en het was echt heerlijk weer! Nora vond dat ook en liep lekker mee. Ik laat haar soms los lopen maar altijd als er geen auto’s of andere honden aan komen. Wanneer dat wel zo is luistert ze altijd super goed en kan ik haar makkelijk weer aanlijnen.

’s Middags settelde ik me op de bank met een deken, laptop en Nora op schoot. Ik keek een van de laatste afleveringen van Sex Education en las een beetje blogjes.

Aan het eind van de middag heb ik zin om iets offline te doen en dus zoek ik deze puzzel weer op. Ik begon er al een hele tijd geleden mee en had hem al heel lang niet meer aangeraakt, toch had ik nu weer zin om te puzzelen. Het is zó fijn om op deze manier je hoofd leeg te maken. Mijn oma puzzelde altijd veel en ik kan me herinneren dat ik, toen ik nog heel klein was, dat ook super leuk vond om te doen.

’s Avonds aten we deze pasta met knoflook, spinazie en spekjes. Jummie!

De nachten zijn echt drama als je zo verkouden bent en dus slaap ik al een paar dagen slecht. Ik word vaak wakker, heb het benauwd, een verstopte neus of een droge mond. Bah. Omdat mijn holtes zo vol zitten word ik ook elke ochtend met vreselijke hoofdpijn wakker. Hopelijk is het snel voorbij! Wat ik nu doe om het te bestrijden is: Hot coldrex drinken, neusspray met xylometazoline gebruiken, neusspray met zoutoplossing gebruiken, paracetamol slikken en stomen. Insmeren met Vicks heb ik ook gedaan maar dat hielp niet echt.

Ik zag dit plaatje van Ketnipz en herkende me daar wel in. Nu ik er goed naar kijk bén ik het gewoon: een miljoen zakdoekjes, een deken, kop thee en een hond.

Zondag maak ik de puzzel af maar helaas ontbreekt er een stukje… Niet erg, het was alsnog leuk en relaxt om hem te maken.

Zo, dat was ‘m weer voor deze week! Het enige wat ik weet is dat ik (gelukkig) mijn vriend weer zie komende week, maar verder weet ik nog niet wat de plannen zullen zijn. Verder hoop ik dat ik heel snel van deze verkoudheid af ben en dat het dan even weg zal blijven.. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Hoe was jouw week?

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Anna
  22 januari 2019

  Wat een leuke foto’s! En wauw, wat woon je in een prachtige omgeving zeg! Lijkt me heerlijk om daar een stukje te wandelen (met hond, als ik die had, haha). Vervelend dat je zo verkouden bent, hopelijk gaat het snel voorbij! En oh, puzzelen, daar kan ik ook zo van genieten! Lekker ontspannend.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 januari 2019

   Aww dankjewel voor je reactie! De omgeving is inderdaad echt mooi, en dat voor de randstad haha. Ik neem nog lekker m’n rust: blogjes lezen, puzzelen en dan zal het vast snel over zijn 🙂

 • Beantwoorden
  Elke
  23 januari 2019

  Wat is de omgeving daar prachtig zeg! Leuk om te zien!

 • Beantwoorden
  Rachel
  23 januari 2019

  Wat een heerlijk overzicht weer zeg en groene spaghetti ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar het is heeeeerlijk!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   25 januari 2019

   Hahaha ja het is echtttt heerlijk! Love groene spaghetti

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.