Lifestyle

Thursday three | 3x dit herken je als je uit een dorp komt

dit herken je als je uit een dorp komt

Welkom bij een nieuwe “thursday three”! Deze rubriek bedacht ik een tijdje geleden en inmiddels is het alweer eventjes geleden dat er eentje online kwam. Inmiddels vond ik het wel weer eens tijd worden. Als geboren dorpsmeisje leek het me leuk om deze keer over “dit herken je als je uit een dorp komt” te schrijven. Ik ben heel benieuwd of jullie er iets in herkennen of juist totaal niet.

 • Je komt áltijd bekenden tegen

Even in je joggingbroek en met een knot op je hoofd naar de supermarkt?! No way! Altijd wanneer ik dat doe kom ik bekenden tegen. Goede bekenden, vage bekenden, kennissen: ik zie ze allemaal. Bij ons in het dorp is de supermarkt de enige winkel in het dorp en dus is het logisch dat alle mensen zich hier concentreren. Altijd als ik naar de supermarkt ga zeg ik ook 10x “hoi” omdat ik bijna iedereen wel (vaag) ken. En… in dorpen groet iedereen elkaar 🙂

 • De nieuwste, sappige roddels

“Heb je gehoord dat X gescheiden is? En Y is vreemdgegaan met O. Wist je dat nog niet?” Roddels…. Ook die heb je genoeg in een dorp. Gelukkig merk ik daar niet zo heel veel van omdat mijn ouders er niet echt aan mee doen. Als je je afvraagt of iemand in het dorp gescheiden is, al een kind heeft gekregen of gestopt is met z’n opleiding, dan moet je het gewoon even vragen aan iemand met veel bekenden. Ze kunnen het je allemaal zo vertellen 🙂 Uiteraard worden deze nieuwtjes ook uitgewisseld op de wekelijkse markt en in de supermarkt.

 • Aparte kleding aan? Ho maar, je wordt altijd aangekeken

Vroeger voelde ik me altijd een beetje beperkt in mijn kledingkeuze. Ik durfde niet in gewaagde outfits de deur uit omdat ik dan het idee had dat iedereen me aankeek. Dat was trouwens niet alleen het idee, dat gebeurde echt. Wat dat betreft leek het me heerlijk om in de stad te wonen: op maandagochtend in je uitgaansoutfit naar de supermarkt en niemand die je aankijkt.

Kom jij uit een dorp? En herken je deze dingen toevallig ook?

 

Ook leuk

3 reacties

 • Beantwoorden
  Rowan
  7 juni 2018

  Ik herken dit echt! Ik woon nu al bijna twee jaar in Amsterdam en daar ga ik héél vaak in een joggingbroek en zonder make-up boodschappen doen en niemand interesseert het wat. Maar zodra ik dit bij mijn ouders in het dorp doe, zie ik echt de afkeurende blikken haha. Gelukkig trek ik me er niet echt iets van aan, maar ik vind het wel heel opvallend.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   7 juni 2018

   Haha ja precies dat! Super tof dat je nu in Amsterdam woont 🙂

 • Beantwoorden
  Jenn
  11 juni 2018

  Heel herkenbaar! Eén van de redenen dat ik blij ben dat ik er niet meer woon.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.