Lifestyle

De droom van een eigen huis

een eigen huis

Een eigen huis, vroeger dacht ik er nooit aan maar inmiddels duikt het steeds vaker in mijn gedachten op. Ik ben nu 22, studeer over 1,5 jaar af en heb een serieuze relatie. Vroeger vond ik het altijd stom als mensen spaarden voor hun uitzet, maar ook daar ben ik laatst zelfs mee begonnen. Het is al duur genoeg om in de toekomst een eigen huis te hebben, laat staan als je dan ook nog álles aan moet schaffen. Vandaag vertel ik je over deze wens en wat ik dan graag zou willen.

Een eigen huis

Toen ik nog wat jonger was, was het altijd iets wat ver van me af stond. Hoe, wat en wanneer ik uit huis zou gaan, zou ik ooit allemaal wel bekijken. Inmiddels komt het steeds dichterbij en zou ik het ook wel heel graag willen. Ik moet eerst mijn studie afmaken en flink gaan sparen voordat het zover is, en ook mijn vriend studeert de komende 2 jaar nog. Want dat is wel zeker: ik zou niet alleen willen wonen maar heel graag met hem samen. Waar ons huis moet staan is nog even de vraag, ik kom uit Zuid-Holland en hij uit Flevoland. Waarschijnlijk gaat het ergens in het midden worden of toch in de randstad. Maar wie weet, het zou ook zomaar kunnen dat ik zijn richting op verhuis. Als we maar samen kunnen zijn, daar gaat het om.

een eigen huis

Via Pinterest: IXXI, Planete deco

♥ Urban Jungle

Dé trend van nu is natuurlijk de “Urban Jungle”. Een trend die ik zelf heel erg kan waarderen. Ik ben gek op planten, zowel buiten als in huis. Ik weet niet of ons eerste huis een huis met tuin zou zijn, maar dan zou ik het zeker niet helemaal bestraten. Ik vind juist de sfeer die planten geven zo heerlijk. Het liefst zou ik ze in elke ruimte van mijn toekomstige huis zetten. Ik vind bijvoorbeeld planten in de badkamer ook heeeel tof! Nu heb ik helaas niet zoveel ruimte voor planten, anders zou ik heel graag een Monstera plant willen.

♥ Een oude boerderij?

Ik weet niet waar ons toekomstige huis komt te staan en wat voor huis het überhaupt is. Ik vind nieuwbouwwoningen van tegenwoordig heel erg mooi, maar ook een ouder huis of appartement kan super mooi zijn. Als we ooit een bouwval kopen die we naar onze smaak willen maken, zouden we wellicht een architect in moeten huren. Mijn vriend zegt altijd voor de grap dat hij een boerderij wil met heel veel dieren, en dat lijkt mij ook enorm tof. Ik zou het liefst (gedeeltelijk) vanuit huis werken later, natuurlijk door te bloggen maar misschien ook wel met een eigen coachingspraktijk of iets dergelijks. Ik studeer nu Verpleegkunde maar weet op dit moment vrij zeker dat ik niet 40 uur per week in loondienst wil bij een bedrijf.

Hoe zou jij jouw droomhuis omschrijven?

Foto boven dit artikel via Unsplash.

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  evelien
  11 december 2018

  Wat een heerlijk artikel!
  Ik droom ook al een aantal jaar van een eigen huis, ik ben al bezig met het sparen van mijn uitzet. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   11 december 2018

   Oeeh leuk! Ik ook sinds kort dus, heel leuk om er alvast mee bezig te zijn 🙂 X

 • Beantwoorden
  Rachel
  11 december 2018

  ah wat heerlijk ik ga ook over 1,5 jaar trouwen en samenwonen met mijn vriend, enorm veel zin in!
  Maar ik ben wel de laatste thuis waardoor er toch een soort druk op je ligt.. vooral omdat ik zo’n goede band met mijn ouders heb..

  Vind dat wel extra moeilijk om dan uit huis te gaan

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   12 december 2018

   Aww wat een leuke vooruitzichten! En ik snap idd de “druk”, het is toch een afsluiting van een periode die niet meer terugkomt..

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.