Koken&voeding Lifestyle Persoonlijk

Een gezondere levensstijl #2

fresh-colorful-fruits-and-vegetables-picjumbo-com

Inmiddels zijn we alweer een tijdje “onderweg” wat betreft gezonder leven. Inmiddels zit in de 7e week van WeightWatchers en ik moet zeggen dat het nog steeds erg goed gaat! Ook beweeg ik meer en merk ik veel verandering, tijd voor een update! 🙂

Gezondere levensstijl 2.0

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het gaat super! Ik merk dat mijn hele levensstijl anders is geworden, ik denk meer na voordat ik iets eet. Natuurlijk eet ik nog steeds weleens een pizza of ga ik lekker uit eten, dat kan ook gewoon. In plaats van én een tosti én een pizza als avondeten én een koekje maak ik nu keuzes. Ik behoor helaas niet tot de groep mensen die alles kunnen eten zonder aan te komen, dus ik moet wel. Inmiddels ben ik 6,1 kilo afgevallen en ik moet zeggen dat ik hier bestwel een beetje trots op ben. Nog 4 kilo en ik ben 10 kilo lichter! Als ik foto’s terugkijk zie ik ook enorm het verschil (mocht je nieuwsgierig zijn, zie hier) en dat maakt me erg blij. Het was niet dat ik mezelf niet goed vond zoals ik eruitzag maar toch dacht ik dat het wel beter kon en dat ik me fijner zou voelen bij een lager gewicht.

img_6466-edited

(Dalende) grafiek van WeightWatchers

Meer bewegen

Gezonder eten is natuurlijk heel leuk maar bij een gezondere levensstijl hoort natuurlijk ook meer bewegen! In de zomer hoelahoepte ik erg graag, maar in de herfst/winter heeft dit toch niet mijn voorkeur. Binnen is er weinig ruimte en om met grijs weer buiten te gaan hoelahoepen trekt me totaal niet. Al een tijd hebben we het thuis gehad over een hond. Ik was helemaal gek van honden nadat ik de hond van mijn tante in Zuid-Afrika van dichtbij meemaakte. Zoals jullie wel weten hebben we 3 katten en bovendien vonden we €1500,- voor een rashond een beetje te ver gaan. Laatst zat ik te kijken bij Stichting Dierenbemiddeling Europa waar ik helemaal verliefd werd op een Spaans hondje van 4 jaar. Ik was ZO enthousiast en het allerbeste is dat ze ook enorm goed met katten kan. Ik belde meteen en…. Afgelopen weekend hebben we haar opgehaald! <3 Ik zal hier binnenkort een apart en uitgebreider blogje over schrijven, ik ben zo blij met deze nieuwe huisgenoot. En meer beweging krijgen we nu natuurlijk wel! Nora moet 3x per dag naar buiten en vind het helemaal geweldig om te wandelen, en ik vind het ook super leuk.

 

signature 2.0

Volg op Bloglovin

 

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Maaike
  14 oktober 2016

  Wauw, goed bezig joh! Echt tof om dat grafiekje van Weight Watchers te zien 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   15 oktober 2016

   Hihi dankjewel! Ben zelf ook enorm blij met die dalende grafiek X

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.