Lifestyle Persoonlijk

Alles over mijn eerste tatoeage

eerste tatoeage

Het is inmiddels alweer bijna 2 jaar geleden dat ik de tattooshop binnenliep om mijn eerste tatoeage te laten zetten. Ik heb er heel lang over nagedacht en uiteindelijk, in mei 2018, was het dan zover! Wat het moest worden wist ik al een tijdje: er moest een roos in terugkomen. Mijn oma heette Rosa en ze was heel bijzonder voor me, ik ben ook naar haar vernoemd. Daarnaast ging ik een paar maanden later naar Indonesië, waar mijn oma vandaan kwam. Ik wilde dan graag de tatoeage hebben zodat ik hem daar met me mee zou dragen. Ook moest het minimalistisch zijn en absoluut niet met kleur of veel schaduwen.

Mijn eerste tatoeage

Het was mei toen ik met mijn beste vriendin naar de tattooshop ging. De plek wist ik, de binnenkant van mijn bovenarm en het ontwerp is ter plekke gemaakt. Ik had een paar voorbeelden opgestuurd en uiteindelijk kwam dit eruit. Ik vond het best lastig om te beslissen of dit ontwerp hetgeen was wat ik voor de rest van mijn leven met me mee wou dragen. Echter toen ik het voor het tatoeëren het ontwerp op mijn arm zag dacht ik: “Yes!”. Ik was vanbinnen best hyper en dacht ergens ook: “Ga ik dit echt doen?”. Ja, ik ging het echt doen. Het duurde  tatoeëren zelf duurde ongeveer 25 minuten en was te doen. De binnenkant van je bovenarm staat bekend als een vrij pijnlijke plek en dat heb ik wel gemerkt. Het was te doen maar soms deed het wel echt flink pijn. Inmiddels heb ik nog 2 tatoeages laten zetten, eentje op mijn zij en eentje aan de achterkant van mijn bovenarm. Ook je zij is pijnlijk maar de bovenarm viel juist weer mee.

eerste tatoeage

De eerste tatoeage..

.. was dus niet de laatste blijkt nu. Ik heb in augustus 2018 een driehoek op mijn zij naast mijn ribben laten zetten. Op Curacao afgelopen januari volgde tatoeage nummer 3. Voor nu wel even de laatste, maar ik denk zeker niet voor altijd. De foto’s die bij deze blogpost staan zijn al in 2018 gemaakt, alleen toen kwam het er nooit van om er een blog over te schrijven. Omdat ik wel vond dat het verhaal van mijn eerste tatoeage een plek op mijn blog verdiende, nu alsnog online 🙂 Zoals ik al zei was de pijn best wel heftig, maar wel te doen. Het scheelt misschien dat het vrij kleine tatoeage was en daardoor ook snel klaar. Een paar maanden na het zetten heb ik hem nog iets laten bijwerken omdat er een paar lijntjes vervaagd waren. Inmiddels is hij nog steeds heel mooi en ben ik er nog elke dag blij mee. Wanneer jij nadenkt over een eerste tatoeage zou ik zeggen: denk er goed over na, lekker cliché maar hij zit er immers voor altijd. In de tijd dat ik mijn tatoeage liet zetten schreef ik ook een dagboek post, leuk om nu nog terug te lezen vind ik. Wat een tijd was het toen he, toen we nog gewoon konden gaan en staan waar we wilden..

Heb jij tatoeages?

Pin:

Ook leuk

12 reacties

 • Beantwoorden
  Joyce - SomedayTodayNL
  17 april 2020

  Mooie tatoeage! Ik vind minimalistische tatoeages erg mooi, maar toch zou ik er zelf nooit aan beginnen.

 • Beantwoorden
  Rachel Kromdijk
  17 april 2020

  Ik vind een tattoo mooi bij een ander, maar zelf zou ik nooit 1 ding heel mijn leven willen dragen. Mijn haarkleur wil ik iedere maand al het liefst in een andere kleur, dus ik durf het gewoon niet aan haha.. hij is wel erg subtiel en cute hoor!

 • Beantwoorden
  Tineke
  17 april 2020

  Ik vind hem prachtig. Ik zit ook ooit wel eens over een tattoo na te denken, denk dat ik het niet durf. Maar ik heb zulke mooie tattoo`s voor moeders gezien of iets met bloemen. Dat is iets wat ik altijd mooi blijf vinden en dus ook geen spijt van ga krijgen.

 • Beantwoorden
  Marloes
  17 april 2020

  Ik vind je tattoo echt heel mooi! En de betekenis erachter is lief. Vooral minimalistische tattoos vind ik erg mooi, maar ik zou zelf denk ik toch geen tattoo willen, omdat het voor altijd is.

 • Beantwoorden
  Tamara
  17 april 2020

  Ik vind hem echt heel mooi! Ik vind een tattoo het mooist als hij betekenis heeft (ook al ben ik niet van mening dat dit altijd moet). En tattoo’s zijn heel verslavend hé, ik heb er ook 4!

 • Beantwoorden
  Saskia
  20 april 2020

  Mooi! Ik heb zelf een tatoeage.

 • Beantwoorden
  Wies | Nature of Happiness
  20 april 2020

  Heel mooi!! Ik heb zelf ook een bloemetje laten zetten op mijn arm (de achterkant van m’n bovenarm) en ben er ook nog steeds heel blij mee! Ik heb ook een half maantje op mijn enkel, en ik ben zeker van plan om er nog meer te laten zetten!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   29 april 2020

   Ahh ja die van jou is ook echt prachtig! Op je enkel vind ik ook een prachtige plek 🙂

 • Beantwoorden
  Rosanne
  21 april 2020

  Wat een prachtige tatoeage! Zelf heb ik ook een roos op mijn pols. Voor mij is het een verwijzing naar mezelf als afkorting roos. En ik heb hem van mijn ouders gekregen, dus een dubbele betekenis.

 • Beantwoorden
  Simone
  5 mei 2020

  Wat een mooie tattoo! Ik heb zelf 1 tattoo, daar is het eigenlijk altijd bij gebleven. Ik heb een vlinder op mijn heup/zij. Misschien dat ik nog overstag ga als mijn hondje is overleden. Maar de pijn voel ik nog steeds als ik er aan terug denk…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.