(Huis)dieren

Vix 1 jaar! Van zielige kitten tot stoere kater

vix 1 jaar

9 mei 2016, vandaag is het een jaar geleden dat onze witte kat Vix geboren is en dat betekent dat hij 1 jaar is geworden! Het leek me leuk om iets meer over hem te vertellen. Noa is al een aantal keer de ster geweest in mijn artikelen maar Vix nog nooit. Bij deze!

Hij werd dus vorig jaar in mei geboren op een boerderij in Stolwijk. Mijn tante kreeg een katje uit dit nestje en zei tegen ons dat er zo’n leuk wit katje bij zat. Op dat moment hadden we nog 3 katten, dit vonden we meer dan genoeg. Katten zijn ontzettend leuk maar hebben ook eten, inentingen en soms dierenartszorg nodig: 4 katten zou dan wel erg veel worden. We vertelden dat wij geen interesse hadden in het witte katje en daarmee was het afgedaan.

Hoe kan je nou niet verliefd worden op zo’n lief, klein katje?

Echter een paar dagen nadat we dit hadden besloten overleed plotseling onze zwarte kat Max. Hij had een hartafwijking en we wisten dat hij niet oud zou worden, maar dat hij zó snel zou overlijden hadden we niet verwacht. We waren heel erg geschrokken maar meteen zei mijn vader “Misschien kunnen we dan tóch dat witte katje nemen!”, het was altijd zijn droom een witte kat te hebben. Mijn moeder en ik vonden het erg snel, maar ook wij hadden een goed gevoel bij dit leuke katje.

vix1

Mijn ouders zijn een aantal weken na dit alles gaan kijken bij het nestje met katjes. Ze schrokken erg van de omstandigheden: alle katjes zaten bij elkaar in een bijkeuken, ze kregen 1 bord Brinta en moesten vechten om hier iets van te krijgen. Ook stonk het er en zagen ze er onverzorgd uit. De moederpoes had een nestje van 5 maar op de boerderij waren nog meer kittens, dit resulteerde in 1 moederpoes met wel 10 kittens. Ik kon helaas niet mee om te gaan kijken maar kreeg meteen de bovenstaande foto’s toegestuurd, hoe kan je nou niet verliefd worden op zo’n lief klein katje?

Mijn ouders besloten dat ze dit witte katje graag een nieuw huisje wouden geven. Het voelde alsof het zo had moeten zijn. Met 7 weken besloten we dat het tijd was om de katjes op te gaan halen, ze werden niet goed verzorgd en stonken erg. 7 weken is eigenlijk veel te vroeg om een kitten op te halen, normaal is het minimaal 8/9 weken en aangeraden wordt 12 weken. Als een kitten in goede omstandigheden opgroeit, zou ik dit ook zeker aanhouden!

vix2

De linkerfoto is gemaakt op de dag dat Vix bij ons kwam, hij ziet er nogal zielig uit. Hij had erg rode oogjes en veel viezigheid in zijn neusje. Voordat hij bij ons kwam is hij bij mijn tante uitgebreid in bad geweest, hij stonk erg door de slechte verzorging die hij kreeg. We zijn met hem naar de dierenarts geweest en hij had een infectie waardoor zijn neus en traanbuizen verstopt zaten, arm schatje. Op de foto’s ernaast zie je dat hij heel snel opknapte en al snel een gezonde kitten werd.

Inmiddels is hij dus alweer 1 en uitgegroeid tot een mooie kater. Nog steeds voelt het alsof het zo heeft moeten zijn: Vix lijkt in manier van doen ook nog héél erg op onze zwarte kat Max, hij is zijn evenbeeld maar dan in het wit. Ook heeft hij vriendschap gesloten met Noa en met Tom, het zwart-witte broertje van Max.

DSC_2974
Vix heeft niks overgehouden aan de eerste paar weken van zijn leven op de boerderij. Hij is sociaal en doet het heel goed. Het enige wat hij er wél aan heeft overgehouden is dat hij erg bang is om achtergesteld te worden: als hij eten krijgt schrokt hij het allemaal snel naar binnen, en als er ergens iets te eten ligt is hij er als eerste bij. Niet zo gek als je moest vechten om één bordje Brinta. Hij is echt super lief en heel knuffelig. Zien jullie dat zijn oogjes eerst blauw waren en nu groen/bruin?

Ik ben heel blij dat het ‘lot’ zo heeft beslist dat hij toch in ons leven kwam.

signature

 

 

Volg op Bloglovin

 

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Bodi Féline
  11 mei 2016

  Gefeliciteerd met Vix!
  Ik vind het altijd zo erg om te lezen dat sommige dieren in zo’n slechte omstandigheden leven, maar gelukkig hebben jullie Vix daaruit kunnen redden!
  Wat apart dat zijn oogkleur zo is verandert trouwens, is dat een normaal iets bij katten?
  Ik wil zelf ook heel graag een katje, maar mijn ouders willen dat absoluut niet helaas 🙁

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   12 mei 2016

   Aaww wat jammer dat je ouders geen kat willen, het is zo leuk en gezellig! Ik weet eigenlijk of het normaal is dat de kleur ogen verandert, ik zal eens even wat research gaan doen 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.