(Huis)dieren

Een hond adopteren als je al katten hebt

Een hond adopteren als je al katten hebt. Voordat we Nora kregen had ik gedacht dat dit nooit mogelijk was, dat is vragen om problemen toch? Totdat wij de stap hebben gewaagd en een hondje adopteerden. We hadden op dat moment 3 katten, nog nooit een hond gehad en geen idee hoe het zou gaan. Nora kon met katten, daar had ik uitvoerig naar geïnformeerd. Maar konden onze katten ook met haar? Vandaag neem ik je mee in het proces van een hond adopteren als je al katten hebt en vertel ik je hoe dat bij ons ging!

Inlezen

Vantevoren heb ik me eigenlijk weinig ingelezen over hoe je honden en katten aan elkaar moet laten wennen (slecht…). Wel zorgde ik dat onze katten beschikten over een prachtige nieuwe krabpaal, zodat ze zich in ieder geval niet zielig zouden voelen… Haha. Wat ik wel las is dat het belangrijk is om ze rustig aan elkaar te laten wennen en ze bijvoorbeeld steeds dichterbij elkaar te laten eten. Dit schept een vertrouwensband. Verder besloten we dat ons hondje niet naar boven mocht, zodat de katten daar alle ruimte hadden. Het scheelde dat we erachter kwamen dat ze geen trap kon lopen en ze ook niet zelfstandig naar boven kon. Inmiddels is dit trouwens veranderd maar daar kom ik later op terug… Mocht je trouwens benieuwd zijn hoe de adoptie van Nora ging, ik schreef een tijdje terug een artikel over een hondje adopteren uit het buitenland.

Een hond adopteren als je al katten hebt

♥ Forceer niks

Hoe leuk en schattig het ook lijkt als je hond en kat super goed met elkaar kunnen opschieten, dit kost tijd! Ga ze niet optillen en dichtbij elkaar zetten of expres in dezelfde ruimte laten. Wanneer ze elkaar willen opzoeken doen ze dit wel, in het begin blijft het alleen maar bij elkaar observeren. Ook komt het zeker voor dat ze lelijk tegen elkaar doen en de katten gaan blazen, ook dit gebeurt nou eenmaal. Moet je je voorstellen dat er in joúw territorium opeens een hond rondloopt….

♥ Zorg voor aparte ruimtes

Voor onze katten was het heel belangrijk dat ze zich konden terugtrekken, zoals ik net al vertelde mocht Nora dus niet naar boven. Dit was het domein van onze katten en daar konden zij rustig liggen en bijkomen van de drukte van een nieuw hondje. Naar mijn idee werkte dit heel goed! Na een paar maanden vond Nora uit hoe ze moest traplopen en kwam ze ook naar boven, de katten waren toen al aan haar gewend en vonden het geen probleem het bed te delen met haar. Op een moment gingen ze elkaar ook vaker opzoeken en ging dat eigenlijk heel goed. We hebben ze nooit krampachtig apart gehouden om ze te laten wennen aan elkaar.

♥ Straffen en belonen

Wanneer Nora lief deed tegen de katten beloonden we haar, door met een hoge stem te zeggen “goedzo!” of met een snoepje. Soms gaat ze nog steeds weleens achter één van de katten aan en dan verheffen we onze stem om te laten merken dat dit niet mag. Ze weet het ook heel goed, maar dat instinct zit er toch in. Dit gebeurt echter alleen maar als ze heel enthousiast is en wil spelen. Verder gaat het super goed!

♥ Quality time

Je leven staat natuurlijk helemaal op z’n kop nu je opeens een lief hondje in huis hebt rondlopen. Vergeet ook niet dat de katten er al waren en dat ook zij soms behoefte hebben aan quality time. Neem ze even apart en kroel ze lekker, ook een snoepje zullen ze vast waarderen 🙂

een hond adopteren als je al katten hebt

Verdere favorieten van Nora….

Mocht je nou een hondje geadopteerd hebben, gaan willen adopteren of al een hond hebben: ik heb nog een paar kleine tips. Nora is helemaal weg van een aantal producten en die beschrijf ik hieronder even met meteen een linkje erbij voor als je ze ook wil kopen voor je viervoeter!

  • Kong speelgoed – Nora is een sloper als het om speelgoed gaat. Ze houdt enorm van pluche speelgoed. Nadeel hiervan is dat ze het vaak sloopt en dan de vulling door de hele woonkamer ligt. Favoriet van haar is het speelgoed van Kong. Hier zit geen vulling in maar bijvoorbeeld touw. Hierdoor kan het niet kapot gebeten worden. All time favoriet is een octopus, enige jammere is dat ze hier alle tentakels vanaf heeft gebeten….. Ook de kikker is een favoriet. Shop hier de octopus en hier de kikker)
  • Julius K9 tuigje – In het begin kochten we voor Nora een halsband. Echter trekt ze soms aan de riem en kreeg ze het dan benauwd. Na wat research bleek dat een halsband ook niet zo goed is voor de organen die in de hals zitten. Al snel kochten we dus een tuigje. Inmiddels heeft ze een tuigje van Julius K9 en deze zijn top! Nora heeft deze, alleen dan in bordeauxrood.

Mocht je ook hond adopteren als je al katten hebt, dan heb je hopelijk iets aan dit artikel gehad! Heel veel geluk met elkaar en geniet van je hondje <3

Ik ben super benieuwd: heb jij misschien ook katten en een hond? Of juist andere huisdieren?

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.