(Huis)dieren Budget

Kattenhalsbandjes via AliExpress

kattenhalsbandjes via aliexpress

Onze katten dragen eigenlijk altijd een halsbandje met belletje eraan. Ik vind het ontzettend schattig staan (jullie ook?). Maar ook is het super handig als je ze kwijt bent, vaak hoor je dan het belletje ergens rinkelen en weet je dat ze in de buurt zijn. Het enige minpunt is dat er al een aantal kattenhalsbandjes doorheen zijn gegaan, regelmatig verliezen ze hem en komen ze zonder bandje thuis. Wanneer je zo’n bandje koopt in een reguliere dierenwinkel betaal je soms wel €7,- wat ik belachelijk duur vind. Daarom besloot ik eens een aantal bandjes te bestellen via AliExpress. Vandaag vertel ik jullie of ze bevallen 🙂 Vix heeft trouwens heel braaf geposeerd voor de foto’s, net een volleerd model haha.

Kattenhalsbandjes via AliExpress

AliExpress is een groothandel uit China waar je vanalles voor spotprijzen kunt kopen, waaronder producten voor dieren. Zo ook kattenhalsbandjes voor ongeveer €1 per stuk, dat klinkt een stuk beter dan €7 toch? Ik bestelde een stuk of negen halsbandjes voor ongeveer 10 euro. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet goed heb gelet op de verkopers en dus nog steeds 2 producten niet ontvangen heb, stom. Gelukkig heeft AliExpress kopersbescherming en krijg je gewoon je geld terug. Ze hebben super veel keuze en verschillende kleuren en prints. Zelf vind ik een ‘simpele’ print zoals stipjes of ruitjes het leukste.

kattenhalsbandjes via aliexpress

Veiligheidssluiting

Waar ik niet op had gelet was de veiligheidssluiting. Ik wist niet precies hoe deze eruit zag op een plaatje en dus bestelde ik wat random bandjes. Stom, want maar twee van de bestelde bandjes hadden een veiligheidssluiting. Dit houdt in dat wanneer je kat vast komt te zitten het bandje losschiet en ze niet kunnen stikken. Heel belangrijk dus! Op bovenstaand plaatje zie je hoe zo’n veiligheidssluiting er bij AliExpress uitziet. De andere bandjes zijn ook heel leuk maar durf ik niet bij ze om te doen, stel je voor dat er iets zou gebeuren.. Dat zou ik mezelf nooit vergeven. Nu ik dit weet heb ik nog een aantal bandjes besteld mét veiligheidssluiting. Ze hebben leuke kleuren en stippen/ruitjes.

kattenhalsbandjes via aliexpress

Ervaring

Vix draagt dit bandje nu al een paar weken en hij heeft hem nog steeds om, hij is dus stevig want Vix gaat regelmatig op avontuur. Ook blijft hij mooi en gaat niet pluizen oid. Het belletje heeft dezelfde kleur als het bandje zelf en je hoort het super goed. Helaas is Noa haar roze bandje wel binnen één dag verloren.. Puur toeval denk ik. Maarja voor zo’n prijs vind ik het dan ook niet zo erg en koop ik graag weer een paar nieuwe!

Kattenhalsbandjes via AliExpress? Zeker een aanrader! Maar let wel op de veiligheidssluiting 🙂

signature 2.0

Volg op Bloglovin

Ook leuk

5 reacties

 • Beantwoorden
  Jenn
  27 juli 2016

  Erg leuk! Ik maakte vroeger zelf halsbandjes voor de kat (volgens mij bestonden er toen nog geen veiligheidssluitingen hoor), belletje, kokertje en sluiting kocht ik bij de Welkoop, hartstikke leuk om te doen. Inmiddels ben ik al jaren het huis uit en heb ik helaas geen kat meer.

 • Beantwoorden
  gea
  30 juli 2016

  Ze zien er zeker leuk uit, mooie kleur ook. Onze kat heeft een simpele zwarte om , maar zoiets vind ik ook wel wat hebben. Verliezen kan inderdaad altijd gebeuren, ze lopen ook overal bij langs natuurlijk.

 • Beantwoorden
  the Famous Spot
  31 juli 2016

  Hoe leuk! Wij hebben binnenkatten die geen halsbandje dragen. Wel een keer geprobeerd om één van de katten een halsbandje om te doen, maar ze werd helemaal gek!

  xo

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   31 juli 2016

   Ah ja dat ken ik! Wij hebben nog een oudere kat die het totaal niet gewend is en die vind het echt verschrikkelijk. Hij heeft er dan ook nooit eentje om X

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.