Lifestyle

Wat is belangrijk bij het kopen van een tweedehands auto?

wat is belangrijk bij het kopen van een tweedehands auto

Ruim een jaar geleden kocht ik mijn allereerste eigen auto. Ik ging zelf op onderzoek uit, bepaalde wat “eisen” waar een auto aan zou moeten voldoen en speurde het internet af. Nog geruime tijd daarna kreeg ik weleens berichtjes van mensen uit mijn omgeving: hoe heb jij dat gedaan? Waar moet ik op letten? Dit inspireerde mij tot het maken van een artikel over het kopen van een auto. Want wat is belangrijk bij het kopen van een tweedehands auto? Ik vertel het jullie vandaag.

Wat is belangrijk bij het kopen van een tweedehands auto?

Ten eerste moet je voor jezelf bepalen wat voor “eisen” je aan een auto wil stellen: wil je een auto met 3 deuren of 5 deuren? Benzine of diesel? Welk merk? Hoeveel kilometers? En niet te vergeten: wat wil je ervoor betalen? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt kan de zoektocht beginnen.

 1. Betrouwbaarheid. Het belangrijkste is dat je je auto koopt via een betrouwbare weg. Je kunt het bij een particulier doen, maar mocht er iets met je auto zijn dan heb je vrijwel niks om op terug te vallen. Als je het via een garage doet, kun je in ieder geval nog terug naar de garage bij problemen.
 2. Import. Veel auto’s die op internet staan zijn importauto’s. Dit houdt in dat ze uit het buitenland komen en soms kan er dan gesjoemeld zijn met de kilometerstand. Is een auto jaren oud en heeft hij vrijwel geen kilometers gereden? Dan kan het zomaar zijn dat het niet helemaal klopt.
 3. Aanwezigheid van onderhoudsboekjes. En zo kom ik bij het volgende: vraag altijd naar de onderhoudsgeschiedenis van de auto en de boekjes die hiervoor zijn. In deze boekjes staat wanneer de auto gekeurd is en met welke kilometerstand, zo kun je dus nagaan of je kilometerstand klopt.
 4. Contact. Ik vind dat je vaak zelf al kunt merken of een dealer wel of niet betrouwbaar is, vooral in het contact. Wanneer het contact soepel en fijn verloopt en je hebt er een goed gevoel bij: het is safe!
 5. Reviews. Gelukkig bestaat er tegenwoordig internet en na een beetje googlen kun je er snel achter komen of een autodealer wel of niet betrouwbaar is.

wat is belangrijk bij het kopen van een tweedehands auto

Het alternatief: Bynco

Zoals je ziet, is het best een gedoe om een auto te kopen. Je moet met veel dingen rekening houden en nog steeds blijft het een gok. Wanneer je je auto koopt kan alles fantastisch zijn, maar je leert je auto pas echt kennen als je er een tijdje in rijdt. Hoe handig zou het zijn als er een site zou zijn waar alle bovenstaande stappen al zijn gedaan? En je zéker weet dat de auto helemaal goed en betrouwbaar is? Super handig! Hey, toevallig is er zo’n alternatief en dat is Bynco. Op deze site staan alleen auto’s die volledig gekeurd zijn. Op deze manier weet je precies wat voor auto je koopt en ook dat hij 100% in orde is, iets wat soms bij garages niet zo is. Je kunt de auto online betalen en hij wordt zelfs thuisbezorgd. Voor mij klinkt dit echt ideaal en een stuk betrouwbaar dan een tweedehands auto kopen via bijvoorbeeld Marktplaats. Je hoeft eigenlijk nergens meer aan te denken, behalve aan welke auto je graag wilt. Mocht je er eentje kopen en bevalt hij toch niet helemaal: binnen 14 dagen kun je de auto zelfs terugsturen. Wat mij betreft echt een aanrader!

Hebben jullie weleens een auto gekocht? En heb je nog tips?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

1 reactie

 • Beantwoorden
  Simone
  13 oktober 2017

  Fijne en goede tips! Ik durfde het niet aan van een particulier te kopen dus heb mijn autootje gewoon bij een officiële garage gekocht. Fijn hé, om te kunnen gaan en staan waar je maar wil?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.