Lifestyle

Biofinity hydrogel lenzen

Marjoleine en lenzen… Het is niet de perfecte combi. Inmiddels draag ik al een jaar of 3 lenzen en heb ik er best veel geprobeerd. Van dure tot de goedkoopste lenzen, de perfecte lens zat er voor mij niet tussen. Ook qua sterkte bleek het nog lastig te zijn: ik droeg lenzen met de sterkte -1.25 en toen ik later naar een andere opticien ging, had ik opeens -1.75. Vreemd, want ook mijn bril had niet die sterkte. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de biofinity hydrogel lenzen. En yes, die zitten héél fijn! Ik heb geen last meer van droge, prikkende ogen en soms vergeet ik zelfs dat ik ze in heb. Vandaag vertel ik jullie meer over deze lenzen én over mijn hele “lenzenavontuur”

“Ik neem lenzen”

Het klinkt zo simpel, maar zo simpel ging het bij mij niet. Omdat mijn beide ouders klant waren bij Eyewish kocht ik daar mijn lenzen. In eerste instantie ging dit allemaal prima maar toch kreeg ik na een tijdje last van mijn ogen. Na een dag waren ze zo droog en had ik het idee dat mijn ogen helemaal rood werden. De lenzen meneer gaf me toen andere vloeistof en daar gingen m’n ogen zó van branden dat ik de volgende dag de lenzen weggooide. Ik kapte met het “abonnement” wat ik had van Eyewish en zag wel hoe ik weer aan andere lenzen kwam. Ik probeerde lenzen van Etos, Kruidvat en een andere opticien maar ook die werden droog en voelden irritant aan. Toen kwam ik terecht bij Hans Anders. De lenzen zijn een tientje per maand, veel goedkoper dan bij Eyewish en je kunt ze zelf via internet bestellen. Het huismerk Easywear werkte voor mij niet, maar de biofinity hydrogel lenzen zijn geweldig.

Biofinity hydrogel lenzen

Toen ik mijn klachten vertelde bij Hans Anders (ik kon geen lens meer in m’n oog doen, zoveel pijn deed het. M’n ogen gingen dan ook helemaal tranen) bestelde ze voor mij twee proefsetjes lenzen. Het eerste setje was van Biofinity en de tweede van Bausch&lomb. Ik probeerde als eerste de biofinity hydrogel lenzen en die bevallen voor mij heel erg goed. De eerste weken moest ik er nog aan wennen en voelden m’n ogen soms droog, maar inmiddels ben ik aan mijn tweede paar toe en gaat het goed. Hydrogel lenzen zijn officieel bedoeld om dag én nacht te dragen. Ze hebben een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid en je ogen zouden dus niet snel droog moeten worden. Ik heb best gevoelige ogen en problemen gehad met lenzen, maar deze bevallen erg goed. Mocht je dus ook op zoek zijn naar lenzen en lenzen van bijvoorbeeld de drogist of een huismerk niet kunnen verdragen, kijk zeker naar deze! Mijn sterkte is trouwens -1.25 voor beide ogen. Ook heb ik nog een proefsetje liggen met bausch&lomb lenzen, die ga ik volgende maand testen. Dat zijn ook hydrogel lenzen en ben dus heel benieuwd of daar nog verschil tussen zit 😉

Biofinity hydrogel lenzen kosten €30 per doosje. Hierin zitten 6 maandlenzen en daar kun je, voor één oog, een halfjaar mee vooruit.

Draag jij lenzen? En zou je het leuk vinden om ook over het andere paar lenzen een review te lezen?

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.