Hotspots&Reizen

Deze festivals bezocht ik deze zomer(en dit vond ik ervan!)

Het festivalseizoen is nu écht voorbij… Jammer, want festivals bezoeken is één van mijn favoriete bezigheden in de zomer. Mijn eerste echte festival was een aantal jaar geleden op het strand van IJmuiden. Daarna had ik de smaak te pakken: ik ging naar WiSh Outdoor, Mysteryland, Supersized en ook bij Pussy lounge was ik van de partij. Vorig jaar ging ik alleen maar naar Concert at Sea (waar ik ook nog bijna opgelicht werd) maar dit jaar had ik wat meer festivals op de planning staan. Vandaag vertel ik jullie welke festivals ik bezocht, of ik er nog een keer naar toe zou gaan en welke ik het leukste vond.

A day at the park

Begin juli was het tijd voor mijn eerste festival van de zomer: A day at the park in het Amsterdamse Bos. Ik kan er kort over zijn: het was niet helemaal wat we ervan hadden verwacht. Bij het hoofdpodium was alleen maar bonkende techno muziek en dat is nou niet iets waar wij van houden. Ook op de kleinere stages was het het meeste techno. De aankleding was wel heel tof gedaan, er waren unicorns gemaakt van ballonnen. Er was ook een minibar die gerund werd door lilliputters, een silent disco en je kon er de lekkerste cocktails krijgen. De sfeer was dus wel heel tof. Misschien kwam het omdat we niet helemaal in de vibe zaten maar om 9 uur hadden we het echt gehad en gingen we richting huis. Het viel me ook op dat de doelgroep niet helemaal van onze leeftijd was. Het waren meer dertigers en veertigers die even een dagje zonder kids weg waren.

Eindconclusie: ★★ (van de 5)

Solar

In augustus was het zover: Solar! Ik was er nog nooit geweest maar had er wel veel goede verhalen over gehoord. Vol goede moed gingen we naar Roermond, maar helaas was het weer heeeel slecht. Eenmaal aangekomen op het (beetje modderige) festivalterrein brak gelukkig al snel de zon door. Op Solar hoef je je niet te vervelen: er zijn veel stages met veel soorten muziek. Voor ieder is er dus wat wils 🙂 Ook was de sfeer super gezellig en waren er leuke mensen. Omdat het heel erg slecht weer was hebben we niet de eindshow meegemaakt maar we hebben wél een hele toffe dag gehad. Of ik nog een keer naar Solar zou gaan? Ja zeker wel, een heel leuk festival met een goede vibe!

Eindconclusie: ★★★★ (van de 5)

Mysteryland

Dé knaller van het jaar: Mysteryland! Ik was er 2 jaar geleden al een dagje geweest en herinnerde me dit echt als een van de beste dagen van mijn leven. Qua festivals in NL is er geen enkele die op kan tegen Mysteryland. Het is het veelzijdigst, allermooist aangekleed en de sfeer is top. Wil je echt even het idee hebben dat je op een andere planeet bent? Dan ben je op de holy ground van Mysteryland op het goede adres. Het wordt gehouden in de Haarlemmermeer, een super mooi terrein waar je heerlijk kunt verdwalen. Op zaterdagavond stonden wij bij de Q-dance voor eindshow, dit is een hardstyle podium en de eindshow daar is echt prachtig. Dat moet je gewoon een keer gezien hebben, I’m sure you’d love it.

Eindconclusie: ★★★★★ (van de 5)
Aan Mysteryland kan gewoon niks tippen, ik kan niet precies uitleggen waarom of hoe maar als je er ooit bent geweest herken je het misschien. De mensen, de aankleding, de vibe: niet te evenaren.

Naar welk festival ben jij geweest deze zomer?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Chelsey
  15 september 2017

  Mysteryland lijkt mij ook zo gaaf! Ik ben dit jaar enkel een weekendje naar Indian Summer geweest, maar dat was ook heel tof!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   15 september 2017

   Indian summer ken ik eigenlijk niet, het klinkt wel heel leuk! Mysteryland is écht een aanrader X

 • Beantwoorden
  Robin Valentine
  18 september 2017

  Ik ben naar Pinkpop geweest, alleen voor Imagine Dragons 🙂 Mysteryland klinkt wel heel tof.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 september 2017

   Oeh Pinkpop staat ook echt nog op mijn lijstje van festivals waar ik ooit heen wil!

 • Beantwoorden
  sammie
  18 september 2017

  Ik ben 2 x op Mysteryland geweest en heb het beide keren ook bijzonder naar mijn zin gehad, zelfs in de regen en blubber.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   22 september 2017

   Aah jammer dat het slecht weer was toen! Allebei de keren dat ik op ML was, was het gelukkig heel mooi weer 🙂 Maar het is hoe dan ook heel tof!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.