Diaries

DIARY februari en maart ’23 | Oma 90 jaar, sushi en Rozie komt logeren

Hier ben ik weer, met een nieuwe diary van februari en maart! Februari was een bijzondere maand want mijn oma werd 90 jaar. Daarnaast deed ik leuke dingen met vrienden en kroelde weer heeeel veel met Rozie. Ik maakte niet heel veel bijzondere foto’s, ik werkte veel en bracht daarnaast veel tijd thuis of bij m’n ouders door. Ik deed gelukkig ook wel leuke dingen hoor, maar legde niet alles vast. Nu het weer wat beter wordt merk ik dat ik weer meer behoefte heb om er lekker op uit te gaan. Kijk je mee naar mijn afgelopen twee maanden?

Ik kreeg bezoek van mijn moeder een een vriendin van haar, en kreeg mooie bloemen! Helaas moeten ze als ik weg ben op de kast, omdat mijn lieftallige katten heel graag planten en bloemen eten… Een aantal dagen later, de bloemen hadden prachtig gestaan, is de vaas inclusief bloemen helaas gesneuveld terwijl ik aan het sporten was.

Haha! Mijn kleine Coco. Ze is echt heel erg bijdehand en zat naar m’n telefoon te kijken. Ik zette de selfiecamera even aan en maakte wat foto’s van haar. Zo intens schattig is ze. En ondeugend 😉

In februari kwam m’n oma weer gezellig langs. Ze zou eigenlijk al eerder komen maar toen werd ik ziek. Een paar dagen daarna werd ze 90 en ze had nog geen idee dat haar dan een surpriseparty te wachten stond. Om bij mijn huis te komen moet je eerst een trap op, dus oma had heel goed geoefend met de fysiotherapeut om trappen te kunnen lopen. Ook wilde ze graag m’n slaapkamer en badkamer zien, dus dat betekende nog een extra trap op. Maar ze deed het gewoon en het ging goed!

Een paar dagen daarna kwam mijn beste vriendin gezellig naar mij en we bestelden sushi! Zo lekker! Ik hou echt zo erg van sushi, daar zou je me voor wakker mogen maken ’s nachts. Mijn all time favoriet is double salmon van Shabu to go. Met zalm erin en geflambeerde zalm eroverheen, love it.

Op zaterdag, een paar dagen voor mijn oma’s verjaardag, organiseerden we voor haar een surpriseparty. Ze had geen flauw idee en we hadden allemaal mensen uitgenodigd die voor haar belangrijk zijn. Het was heel leuk en bijzonder! Rozie was ook mee omdat ze niet zo lang alleen thuis kan zijn. Het was heel spannend voor haar, maar ik had haar mandje meegenomen en daar heeft ze lekkere hele middag in gelegen. Mijn oma kreeg super veel cadeaus en ze was zo verbaasd door het plotselinge feestje. Van mijn ouders en mij kreeg ze een digitale fotolijst, op afstand kunnen wij foto’s sturen naar de lijst en krijgt zij het te zien. Leuk toch!

Op haar verjaardag zelf gingen we nog uit eten met de naaste familie. Heel lekker en gezellig! Ze was echt jarig!

Happy birthday! <3

Paar dagen daarna ging ik uit eten met mijn twee beste vrienden bij een heerlijk restaurant in ons dorp. Ik ging weg van huis en zag toen deze dubbele regenboog! Zo mooi en bijzonder. Het was een heerlijke avond en we aten een lekker 3 gangen diner. Ik heb verder helemaal geen foto’s gemaakt van het eten die avond.

Gotta love mijn collega’s, haha. Mijn collega wilde me pranken door te doen alsof het scherm kapot was. Hij speelde heel goed mee en deed helemaal verbaasd :’) Weten jullie nog iets om hem terug te pakken?

Ik probeer wat minder geld uit te geven aan lunch tijdens het werk. Voorheen haalde ik bijna dagelijks wel een broodje of iets anders, maar dat is toch bij elkaar best duur. Dus ik neem nu braaf mijn eigen lunch mee en mag 1x per week iets kopen van mezelf. Ik wissel af tussen gewoon brood, pastasalade en soms dus wraps met zalm! Zoooo lekker.

Bij Albert Heijn kun je nu weer sparen voor buitenservies. Ik heb geen borden of schalen nodig, maar de glazen vond ik echt geweldig! Ik kom niet zo vaak meer bij AH omdat ik bijna altijd mijn boodschappen bestel bij Picnic, maar toen ik er een keer was sloeg ik gelijk mijn slag. Ik kocht deze wijnglazen, ze zijn van hard plastic (of kunststof?) en ik zag helemaal voor me hoe ik ze deze zomer ga gebruiken. Lekker op mijn balkon of mee in een tasje om lekker een drankje te doen in het natuurgebied hier in de buurt.

Nu volgt er veel Rozie spam, haha. Ik ben best vaak bij m’n ouders, mede om lekker met haar te knuffelen. Kijk haar nou zitten hier! Vaak als ik op de bank zit komt ze helemaal tegen me aan liggen en zitten we soms uren zo.

Ook weer lekker knuffelen, eerst vond ze het niet fijn om opgepakt te worden en dan op schoot te zitten. Maar nu vind ze het steeds fijner en valt dan soms ook helemaal in slaap. Ze is steeds minder bang, ook wandelen gaat heel goed en ze is heel erg geïnteresseerd in andere hondjes.

Ik ben best goed bezig met sporten en gezonder eten. Soms pak ik thuis m’n yogamat er even bij en doe wat krachttraining en yoga oefeningen, altijd lekker om zo even bezig te zijn.

Rozie was een paar weekenden bij mij! M’n ouders waren veel weg en omdat we haar niet te lang alleen willen laten kwam ze lekker logeren. Bij m’n ouders slaapt ze altijd in een mandje naast het bed, maar bij mij mag ze lekker in bed tegen me aan liggen. Ik geniet er zelf veel te veel van <3

Ze is zo lief voor mijn katjes! Ze blaft nooit tegen ze en doet niet lelijk. Soms geeft ze ze zelfs een likje over hun neus.

Toen mijn ouders Rozie kwamen ophalen maakte ik zelf lasagne (met verse saus). Het was super lekker! Ik vind het best moeilijk om echt een lekker, traditioneel recept te vinden. Ik heb het nu gemaakt met bolognesesaus uit het “Zonder pakjes en zakjes kookboek” en dat was heel goed gelukt, maar een goed lasagne recept blijkt welkom! Dus als jullie tips hebben…

Ze is zo lief en bijzonder <3

Verder was het in februari en maart nog niet zulk heel mooi weer, dat resulteerde in veel avondjes in dit hoekje van de bank onder een dekentje. Super fijn, maar een zonnetje is wel welkom nu hoor!

Ben jij al klaar voor de lente?

Ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden
  Blog by Linda
  13 april 2023

  Oh wat leuk, het verrassingsfeestje voor je oma! En Rozie spam is altijd goed, ze is zo schattig 🙂

 • Beantwoorden
  sammie
  13 april 2023

  oeh sushi! altijd lekker 😀 Nog gefeliciteerd met je oma! wat een mooie leeftijd

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   14 april 2023

   Dankjewel, bizar he 90 jaar! Maar zo fijn dat ze het in goede gezondheid heeft mogen bereiken.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.