Diaries

DIARY week 1 | Nora is ziek & nieuwjaarsconcert

Ik wou bijna schrijven boven deze diary “week 53” maar nee, het is gewoon week 1 van een heel fris nieuw jaar! Nadat ik op 1 januari het nieuwe jaar goed begon, genoot ik nu nog lekker van een weekje vakantie. Ik maakte niet zo heel veel foto’s maar het leek me toch wel leuk om ze met jullie te delen. Kijk je weer mee?

Maandag

Dit is de “2017 best nine” van Nora! Ik maakte voor haar een eigen instagramaccount, die inmiddels al meer dan 50 volgers telt. Regelmatig kun je hier de schattigste foto’s vinden die ik niet op mijn eigen account deel. Het is natuurlijk niet echt de bedoeling dat mijn eigen account een Nora-spamaccount zou worden. 1 januari was ik trouwens bestwel brak en deed ik niet veel. Ik had geen zin om me op te maken of aan te kleden en bracht de hele dag door in huispak.

Dinsdag

Ook kreeg ik post van Mysteryland! Super grappig! Ik ben zeker van plan om dit jaar weer te gaan. Ik kom op 20 augustus terug uit Indonesië dus dat moet gaan lukken 🙂 Dinsdagmiddag ging ik met mijn moeder eventjes naar een leuk winkeltje in de buurt om wat rond te kijken. Ik kreeg van haar wat nieuwe wierookjes en een súper mooie wierookhouder in de vorm van een zwart-witte veer.

Kijk nou, de cuties liggen weer samen op het kleedje op de bank. Soms gaat Noa Nora eventjes likken maar Nora gaat dan snel weg. Lekker verwarrend trouwens he, die namen. Nog even voor de duidelijkheid: Noa is de kat en Nora de hond. Nora heette al zo toen we haar adopteerden en we vonden het niet zo leuk om haar een andere naam te geven.

’s Avonds kwam mijn beste vriendin me ophalen en gingen we naar de Ikea. We wouden eigenlijk een kopje thee drinken maar waren een beetje laat, dus het bleef bij rondkijken. M’n ouders willen een bank bij de eettafel in de toekomst en ik maakte een foto van deze bij Ikea om te laten zien.

Woensdag

Woensdag waaide het super super hard en waaide alle meubels door de tuin. Ik werd ’s nachts zelfs wakker van de wind die op mijn raam stond en vroeg me oprecht af of de ramen er niet uit zouden waaien. Ik ben nooit zo’n fan van erge storm, vroeger was ik doodsbang als de wind op mijn raam stond en lag ik er wakker van.

Nora was de hele dag al niet lekker. Ze at niet, dronk niet en lag alleen maar op de bank te slapen. Ook zat ze te trillen en wou ze niet opgepakt worden. We keken het even aan maar ’s avonds maakte ik me toch wel zorgen en gingen we naar de dierenarts. Gelukkig was er niks geks te vinden en was het waarschijnlijk een griepje. Ze kreeg een prik en een kuurtje mee naar huis en inmiddels is ze weer helemaal de oude.

Ik wil een nieuwe serie kijken en begin met Orange is the new black. Al vanaf de eerste aflevering grijpt het me en inmiddels heb ik er al een paar gekeken. Ik vind het echt een hele toffe serie en ben blij dat er 5 seizoenen zijn, dan heb ik nog eventjes wat te doen. Stiekem ben ik een beetje verslaafd.

Vrijdag

Ik moet gaan leren voor een praktijktoets die ik heb na de vakantie en doe dat ook maar. Ik schrijf alle handelingen uit en leer het uit mijn hoofd.

Ondertussen probeer ik een goede foto te maken van mijn huid. Ik ben sinds een tijdje aan het smeren met een middel tegen acné en het helpt super goed! Hier ben ik natuurlijk ook wel een beetje opgemaakt maar de puistjes zijn een heel stuk minder.

Ik krijg een brief van het centraal bureau voor de statistiek, ik vul een vragenlijst in over wanneer en hoe ik onderweg ben. Het feit dat ik er een iPad mee kan winnen haalt me over om het in te vullen. Helaas krijg ik meteen daarna een melding dat ik geen iPad heb gewonnen 🙁

Op zaterdag voer ik niet zo heel veel uit. Ik blijf lekker lang in bed liggen en kijk weer een aflevering van Orange is the new black. Verder doe ik weer wat aan school, ’s avonds eten we patat en ik ga nog eventjes de hort op.

Zondag

Op zondag ga ik met mijn oma naar een nieuwjaarsconcert! We hadden het al een tijd geleden gepland en het was in “De doelen” in Rotterdam. We zagen het Rotterdams Philharmonisch Orkest, wat klassieke muziek is. Het was echt super mooi en we hoorden o.a. een pianoconcert Tsjaikovski en walsen van Strauss. Super leuk om dit met mijn oma te doen en ik vond het ook oprecht leuk en mooi. Als je onder de 26 bent kost het trouwens maar €10, zeker de moeite waard toch? De normale prijs voor zo’n concert is tussen de 40 en 60 euro.

Omdat het een nieuwjaarsconcert was, kregen we in de pauze champagne en oliebollen. De oliebollen waren helaas op maar de champagne was heerlijk. Zie je trouwens dat ik mijn dr. Martens aan heb? I’m in love! Heb helaas wel een beetje blaren nu.

Het concert was rond 17:00 afgelopen en daarna gingen we een hapje eten. We gingen naar een restaurantje dichtbij de doelen. De presentatie was niet super mooi maar het eten was erg lekker 🙂 Daarna ging ik nog even met oma mee naar huis voor een kopje thee en rond 20:00 was ik weer thuis en keek ik nog de special van boer zoekt vrouw. Deze week heb ik een praktijktoets en begint het schoolleven weer. Ik zal komende week proberen wat meer foto’s te maken van wat ik beleef, ik vergeet meestal… Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Hoe was jullie week?

Volg op Bloglovin

Ook leuk

6 reacties

 • Beantwoorden
  Sabine
  10 januari 2018

  Wat een schatje is Nora toch! Gelukkig is ze weer opgeknapt ook. Ik volg veel honden-pagina’s op Instagram, daar wordt ik echt vrolijk en blij van 🙂 Ben Nora ook gaan volgen! <3

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   10 januari 2018

   Ah super leuk!! Ik zal het Nora vertellen dat ze zelfs een volger uit Colombia heeft! <3

 • Beantwoorden
  Lieke van Veen
  10 januari 2018

  Die foto’s van Nora zijn zo leuk!

 • Beantwoorden
  Romy
  10 januari 2018

  Wat een schattige hond heb je! Zulke lieve foto’s! En superleuk dat je met je oma naar een concert bent geweest. Dat herinnert me eraan dat ik ook snel weer iets leuks met mijn oma wil ondernemen 🙂

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   10 januari 2018

   Ah ja is echt belangrijk om leuke dingen met je oma te doen, mooie herinneringen maken! En dankjewel 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.