Diaries

DIARY week 4 | Vriendinnentijd, teveel lekker eten & werken

Hoi allemaal! Leuk dat je weer een kijkje neemt op mijn blog en de nieuwste diary bekijkt. Afgelopen week had ik nog een tentamen en was ik héél erg blij want een van mijn beste vriendinnen kwam terug uit Zuid-Afrika! Na 5 maanden zagen we elkaar eindelijk weer en guess what?! Het was net alsof we elkaar gisteren nog gezien hadden. Verder deden we een heerlijke high tea en was het gewoon een hele fijne week. Kijk je mee?

Maandag

Maandag ging ik samen met een vriendin studeren in de bibliotheek. We hadden allebei tentamen en samen leren is véél motiverender en gezelliger dan alleen. We brachten weer een aantal uurtjes door in de bibliotheek en voor mijn gevoel had ik alles gedaan wat ik kon voor het tentamen van de volgende dag.

Natuurlijk moesten we ook eventjes lunchen. Sinds een tijdje kun je in de bibliotheek eten en drinken halen en staan er tafeltjes waar je het kunt opeten. Super leuk! Er komen ook veel oudere mensen die lekker hun krantje lezen, een kopje koffie drinken en met elkaar kletsen.

Dinsdag

When it fits, I sits! Haha. Op dinsdag had ik om 8:30 al tentamen dus ik ging om 7:15 weg van huis zodat ik zeker op tijd zou zijn. Het tentamen ging wel, maar was wel moeilijk. Op een of andere manier kwam er niet zoveel van wat ik geleerd had en werd er heel erg ingezoomd op bepaalde onderwerpen, zoals het gebruik van oxazepam bij ouderen. Van sommige dingen wist ik wel iets maar niet genoeg om er zoveel vragen over te beantwoorden. Nouja, als ik het moet herkansen weet ik in ieder geval waar ik op moet letten.

Voor mijn gevoel een iedere week terugkerend ritueel: een foto van Noa en Nora die heerlijk tegen elkaar aan liggen <3

Ik zie dat er regelmatig op mijn blog wordt gezocht op de zoekterm “bril”. Ik ben dus bezig met een blogpost schrijven over mijn bril maar ik vind het écht lastig om hem goed op de foto te krijgen. In ieder geval is hij dus van Ace & Tate. Voor meer info zou ik je willen adviseren om binnenkort terug te komen op mijn blog.

Dinsdagavond hoefde ik dus eventjes niet te leren en ging ik verder met deze puzzel van 1000 stukjes. Ik merk dat ik ’s avonds toch erg vaak naar mijn laptop op de tv zit te staren en heb af en toe behoefte aan iets doen wat “offline” is. De puzzel is nog niet klaar trouwens op dit moment.

Woensdag

Woensdag sliep ik ’s ochtends lekker uit en ging ik ’s middags even thee drinken bij mijn beste vriendin. Ik nam Nora mee omdat ze anders alleen beneden zou zitten. Ze wordt altijd helemaal blij als ze mee mag in de auto. Ik zet haar vaak op de voorstoel maar wel altijd vast met een riempje aan haar tuig zodat ze niet gelanceerd wordt als ik moet remmen.

Donderdag

Donderdag was een heugelijke dag want ik zag Jahra weer na 5 maanden! Ze heeft stage gelopen in Zuid-Afrika en ik heb haar echt gemist. Toen we elkaar weer zagen voelde het net alsof we elkaar gisteren nog zagen. Ik denk dat dat ook de kracht is van echte vriendschap, al zie je elkaar heel lang niet: als je elkaar weer ziet voelt het meteen weer goed en vertrouwd. We struinden door de stad en aten in de Markthal een burger bij Pickles. In deze blog schreef ik trouwens dat ik in 2018 meer leuke plekken wou fotograferen: ik nam dus gelijk mijn camera mee.

Na lekker gewinkeld en gekletst te hebben gingen we naar NRC café om een kopje thee/koffie te drinken. Ook deelden we deze citroen meringue taart, zoooo lekker.

So happy that you’re back ♥

Vrijdag

Na mijn eerste dramatische ervaring met de menstruatiecup had ik niet verwacht hem ooit nog eens aan te raken. Toch las ik heel veel goede verhalen en besloot ik het toch weer een kans te geven. Of dat bevalt kun je over een tijdje lezen op mijn blog 😉

Die middag ging ik met twee vriendinnetjes high tea’en om te vieren dat Jahra weer terug is in Nederland. Ik als echte theeleut vind high tea’en heerlijk en we dronken dan ook 3 potten thee met elkaar. Onze favoriet was eentje met karamel, bloemblad en een vleugje rum. Van die rum proefde je trouwens niks. Ben van plan om binnenkort nog even terug te gaan om wat lekkere thee te kopen. We begonnen trouwens met scones, zoooo lekker zijn die.

Daarna kregen we een etagère met deze heerlijke hapjes. Boven is hartig en onder is zoet.

Zaterdag & zondag

Zaterdag én zondag moest ik werken! De wekker ging om 5:30 en dat was wel écht vroeg. Desalniettemin ben ik weer trots op mezelf dat ik het heb gered en voel me altijd heel voldaan daarna.

Toen ik zaterdag thuiskwam aten we lekker kibbeling. Ik hou niet echt van vis maar kibbeling vind ik wel heel lekker, vooral met de saus die erbij zit. Jummie!

Liefste koppie ♥

Dat was ‘em weer voor deze week! Ik hoef komende week niet naar school omdat het officieel een herkansingsweek is. Ik ga een paar daagjes logeren en als het goed is ook nog een dagje naar Amsterdam. Verder weet ik nog niet wat de plannen zijn maar het gaat vast weer een leuke week worden. Bedankt weer voor het lezen en tot de volgende keer!

Hoe was jullie week? 

Ook leuk

3 reacties

 • Beantwoorden
  Simone
  30 januari 2018

  Druk, maar fijn weekje volgens mij! Ik heb nu ook zin in kibbeling haha, al lang niet gegeten. Leuk zeg dat je in de bieb kan luchen, dat kan bij ons helaas niet!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   3 februari 2018

   Aw jammer dat dat bij jullie niet kan! Omdat je er ook kan eten blijf je er al snel langer hangen om bijv te studeren dus het is wel echt fijn 🙂

 • Beantwoorden
  Rosita Elise
  4 februari 2018

  Die bibliotheek was echt mooi; klinkt mis stom maar ik kan daar soms zo gelukkig van worden haha!
  Ik heb 8 jaar lang bij een visboer gewerkt als zaterdag baantje; en nog steeds geniet ik van kibbeling haha!
  Ik vind je bril ook echt heel leuk; zit ook al een tijdje te neuzen op de site van ace & tate voor een nieuwe bril! Ben benieuwd naar je post erover! Een bril op de foto zetten is inderdaad mega moeilijk whaha!

  LIEEEEFS

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.