Diaries

DIARY week 25 | Zomer en een grote beslissing

Hi all! Zo, dat was me toch weer een week… Een week waarin ik grote beslissingen maakte en me daardoor ontzettend opgelucht voelde. Ik vind het altijd heel leuk om “diary’s” te lezen op andere blogs met daarin persoonlijke foto’s en verhalen. Ik besloot dus om eens iets nieuws uit te proberen en ook een diary te schrijven. Wanneer het goed bevalt lijkt het me leuk om elke week een dagboekje te schrijven met mijn belevenissen van de week.

Vorige week bestelde ik dit prachtige jurkje bij Loavies. Ik had hem al een tijdje op het oog maar hij was telkens uitverkocht in mijn maat. Toen hij eindelijk op voorraad was gooide ik hem meteen in mijn winkelmandje en een dag later werd hij bezorgd! Het was toen ontzettend mooi, warm weer en precies die avond had ik een feestje. Ik besloot dus maar gelijk het jurkje aan te doen 🙂 Het feestje was in de Witte de With straat in Rotterdam en was super leuk! Beetje jammer dat ik na een paar wijntjes van de trap viel, hallo blauwe kont….

Die zondag was ik nog steeds een beetje brak en ging ik eventjes naar het strand met mijn moeder en de hond. Nora vond het super lekker om rond te rennen maar ging niet het water in.. Alleen haar pootjes deed ze een klein beetje in het water maar verder wou ze er niks van weten. Het was zo warm dat ik zelfs nog even ging zwemmen. Daarna even een drankje op het terras, krijg meteen weer dorst als ik deze foto zie <3 Liefmans is ZO lekker.

Die maandag zou ik gaan boksen met een vriendin. Enige “probleem” was dat het 33 graden was en ik eigenlijk niet zo goed durfde.. Wanneer het buiten een normale temperatuur is ga ik al kapot tijdens het boksen dus laat staan met deze temperaturen?! (Slecht excuus, I know). We besloten in plaats van te gaan boksen maar eventjes naar het strand te gaan voor een drankje. Het was een heerlijke, warme zomeravond en ook hier dronken we weer een rosébiertje. Heerlijk genieten van het weer! Om de avond nog maar even goed af te sluiten reden we ook nog even langs de McDonalds. Volgende week gaan we weer sporten, haha.

Op dinsdag had ik een beoordelingsmoment op school. Het werken en leren is een super zware combinatie wat me op dit moment heel veel energie kost. Onafhankelijk van elkaar hadden de praktijkopleider en ik dan ook nagedacht over het teruggaan naar school. Ik heb het afgelopen jaar best spijt gehad dat ik ben gestopt met de HBO-V en op het MBO (niveau 4, leren en werken) vond ik niet echt uitdaging. Ik hou ervan om te brainstormen met klasgenoten, plannen te bedenken en zelf na te denken. Echter is dit bijna niet op het mbo. De praktijkopleider van mijn werk vroeg me waarom ik  het hbo niet gewoon af zou maken.. Hier had ik zelf ook al over nagedacht en dus heb ik besloten om het weer op te gaan pakken. Ik heb me meteen ingeschreven bij de Hogeschool Rotterdam en hoop in september in het 2e jaar in te stromen. Mijn propedeuse heb ik al 🙂 Ik ben zo enorm opgelucht en besef me nu pas hoe erg ik onder druk heb gestaan het afgelopen jaar. Ik ga knallen!

Ik moest nog een paar dagen werken en op vrijdag ging ik uit eten met vriendinnen. We besloten naar Bregje in Rotterdam te gaan. Volgens mij heb ik al vaker geschreven dat ik hier heb gegeten, terecht want het eten is hier heerlijk. Wat ook nog eens heel mooi is, is dat je hier 3 gangen eet voor 14,5o (!!!). Vaak wanneer je ergens zo goedkoop kunt eten is óf het eten niet zo goed, óf je moet heel snel eten en dan weg. Bij Bregje is dit allebei niet het geval, het eten is heerlijk en je kunt er heerlijk relaxt zitten. Ik at als voorgerecht carpaccio, hoofdgerecht ossenhaas en als toetje een chocolade lavacakeje met ijs. NOM! Daarna ging ik nog met 2 vriendinnen dansen bij een dorpsfeest hier in de buurt en ook dat was heel gezellig.

Het was weekend en voor het eerst in maanden voelde het ook écht als weekend. Ik had telkens zoveel stress gehad rondom mijn opdrachten die ik moest uitvoeren op mijn werk, wat ik eigenlijk helemaal niet zag zitten…. Constant had ik het zo druk in mijn hoofd en dat zorgde ervoor dat ik overal tegenop zag. Nu ik heb besloten weer te gaan studeren is dit weg en voelt het alsof ik eigenlijk weer door kan gaan met leven, zo blij. Op zaterdag ging ik met mijn beste vriendin even naar Ikea waar ik deze vleesetende plant kocht. Ik zag hem staan en vond hem zo grappig dat ik besloot hem mee te nemen. Verder kocht ik nog wat frutsels voor o.a. blogfoto’s en kletsten we in het restaurant onder het genot van een kopje thee.

Omdat ik nogal moeite had met ontspannen en mijn hoofd leegmaken stuurde m’n moeder me dit plaatje. Ze is tegenwoordig helemaal into pinterest en stuurt regelmatig mooie quotes en inspirerende plaatjes. Heel leuk! Ik heb deze opgeslagen voor wanneer ik weer het gevoel heb dat ik een “break” moet nemen.

Komende week moet ik 2 dagen werken en vrijdag ga ik de nacht in. Verder is er echt een enorme last van mijn schouders gevallen en heb ik heel veel zin om mijn studie weer op te pakken. Waarschijnlijk hoef ik niet zo lang meer te werken omdat ik al mijn vakantiedagen opneem. Dit betekent dat ik deze zomer even helemaal kan relaxen en dan in september met frisse moed kan beginnen. Ik ben heel blij.

Hoe was jullie week?

Volg op Bloglovin

PS: Is een diary voor herhaling vatbaar? Ik ben benieuwd wat jullie vinden!

Ook leuk

2 reacties

  • Beantwoorden
    Chelsey
    26 juni 2017

    Leuke foto’s! Fijn dat je door je keuze een stuk opgelucht voelt. Succes alvast met je studie!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.