Diaries

DIARY week 40+41 | Nora is ziek, uit eten met oma & winkelen

Hoi allemaal! Sorry als je vorige week dinsdag vol verwachting mijn website hebt geopend en er geen diary online te zien was. Zoals ik in deze blog al schreef was ik enorm druk met stage en moet ik eerlijk bekennen dat ik vaak ook lekker vroeg mijn bed in kruip. De wekker gaat om 5:20 dus dan is een goed nachtje slaap erg welkom. De diary van de afgelopen weken staat dus een weekje later online, dat betekent ook dat er volgende week weer eentje online staat! Voor nu gaan we even terug in de tijd naar 2/3 weken geleden. Kijk je mee?

Wat hebben we geboft met het weer de afgelopen weken! Het leek gewoon nog zomer, maar dan wel met blaadjes die van de bomen vielen en hele mooie herfstkleuren. Dit mooie plaatje is bij mij in het dorp gemaakt. Eerst stonden er prachtige, oude kastanjebomen maar die zijn helaas weggehaald.

Ik kreeg mijn nieuwe laptopcover binnen! Ik bestelde hem via AliExpress en hij bevalt echt heel goed. Inmiddels heb ik er ook al een aparte blogpost over geschreven, die kun je hier vinden.

Ik zit, nu het wat kouder wordt, heeeeel vaak met een dekentje op de bank. Vind dat zo heerlijk warm! Ik merk dat onze katten het ook erg gezellig vinden en steeds vaker bij me op schoot komen liggen.

Ik rond mijn stageweek af en ga op donderdag gezellig bij mijn oma eten. Bij haar in de hal staat altijd een mega mooi boeket bloemen. Alle mensen uit de flat betalen een bijdrage en iedere twee weken wordt er een prachtig boeket neergezet door de bloemist die naast de flat zit. Gaaf toch? Deze keer was ‘ie lekker herfstig met de rode besjes erin.

Oma nam me gezellig mee om een hapje te gaan eten, bij ons favoriete café: Café Loos in het Scheepvaartkwartier. Mijn oma woont in deze buurt (het is echt prachtig) en we gaan regelmatig hier wat eten. Ik nam als voorgerecht carpaccio, het was ZO lekker. Eén van de lekkerste carpaccio’s die ik ooit gegeten heb.

Mijn hoofdgerecht was ossenhaas en oma nam sliptongen. Ik neem hier bijna altijd de ossenhaas want die is zó ontzettend lekker. Mocht je in Rotterdam zijn en een leuke plek zoeken om te eten, niet al te duur en met een toffe entourage: Café Loos is de place to be. Misschien leuk om een hotspot artikeltje aan te wijden?

Mijn lieve oma <3 Sinds mijn andere oma 3 jaar geleden overleed merk ik nóg meer hoe bijzonder de band tussen oma en kleinkind eigenlijk is. Het is iets wat geen enkel ander persoon kan vervangen en iets wat later nooit meer terugkomt. Des te fijner om er nu nog heel erg van te genieten. Oma voelde zich niet zo lekker (dat heeft ze echt nooit) dus we waren wel een beetje bezorgd. Inmiddels heeft ze bloed laten prikken en alles was perfect. Gelukkig maar.

Dit is Vix en hij ligt graag in de wasbak. Wat een gekkie.

FREE VIX!

Zaterdagavond ging ik met m’n ouders mee naar een verjaardag. Normaal blijf ik ook weleens thuis omdat ik nog andere dingen te doen heb, maar nu had ik daar geen zin in. Ik ga tegenwoordig in het weekend trouwens als makeuploos persoon door het leven dus alleen een beetje mascara vond ik prima.

Mijn ouders waren op vakantie geweest met Nora, maar ze was ziek teruggekomen. Ze had last van haar buik en hele erge diarree. Na een bezoekje aan de dierenarts kreeg ze 3 soorten pillen mee. We hadden gedacht dit in een stukje worst te stoppen en ze zo makkelijk naar binnen te krijgen. Helaas liep dat iets anders: madame rook precies wanneer er iets in de worst zat en liet dan precies het stukje met het pilletje erin op de grond vallen. De eerste dag moest ze dus in de houdgreep om haar pillen in te nemen. De dagen daarna ontdekte ik dat ze het wel innam met rookworst of knakworst (alleen warm) en dat ging gelukkig een stuk makkelijker.

Maandag ben ik vrij en wil ik even iets aan school doen. Noa denkt daar heel anders over en gaat lekker op mijn MacBook liggen. Ik heb haar eventjes laten liggen maar haar toen eraf gehaald, ze werd nog boos ook….

De dagen daarna loop ik weer stage maar maak ik eigenlijk heel weinig foto’s. Op vrijdag maak ik deze foto nadat ik m’n vriend bij de trein heb afgezet. We hebben een super fijne dag samen en besluiten als avondeten lasagne te bestellen, dat was zó lekker. Helaas ben ik door al dat lekkere eten wel een paar kilootjes aangekomen, moet dus weer een beetje gaan opletten om het eraf te krijgen.

Zaterdag is het opeens mega lekker weer. Ik trek mijn rokje uit de kast, nu het nog kan, en ga met mijn moeder naar de stad. Het was al een hele tijd geleden dat we daar geweest waren en het leek me heel gezellig.

Nora ging ook mee, we brachten haar bij mijn oma. De stad is veeeel te druk voor haar en voor mijn oma is het ook gezellig om wat gezelschap van haar te hebben. Daarna gingen we nog gezellig een kopje thee drinken bij oma.

Happy!

Ik koop dit jurkje bij Pull&Bear! Hij is oudroze en ik vond hem meteen heel leuk. Ik heb hem toevallig pas gedragen met een zwarte panty en mijn Dr. Martens eronder. Foto zie je in de volgende diary 🙂

Op zondag doe ik het lekker rustig aan. Ik lees tijdschriften, kijk Netflix en zit lekker relaxt op de bank. Mijn vader bakt deze heerlijke appeltaart met verse appels. Jummie! Hij maakt het me wel moeilijk om op mijn eten te letten….

Verder zit Nora er zo mooi bij, met het zonnetje precies op haar hoofdje. Ik maak wat foto’s van haar en vind ze wel mooi geworden! Ik deelde er ook eentje op haar eigen Instagramaccount (@itsnorathedog).

Zo, dat was de diary dan weer! Volgende week komt er dus weer eentje online, maar dan van vorige week en afgelopen week. Gelukkig is Nora inmiddels weer helemaal opgeknapt. Verder heb ik op dit moment herfstvakantie. Ik ga een paar daagjes naar mijn vriend, ga naar mijn beste vriendin in Amsterdam en verder gewoon genieten van alle leuke dingen die op mijn pad komen. Zie ik je volgende week weer?

Heb jij nog leuke plannen voor deze week?

 

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.