Hotspots&Reizen

Een paar dagen weg met mijn nieuwe auto deze zomer!

een paar dagen weg

Op vakantie deze zomer? Heel lang leek het alsof dat niet meer ging gebeuren, en zeker niet met het vliegtuig. Ondanks dat het weer mag, zou ik er zelf niet voor kiezen om nu al met het vliegtuig te gaan. Ik moet er niet aan denken om uren in lange rijen te staan op Schiphol met een mondkapje op. Al voordat het überhaupt weer mogelijk was om te gaan vliegen, keek ik met mijn moeder naar mogelijkheden om in Nederland een paar dagen weg te gaan. We doen eigenlijk iedere zomer wel iets samen, vorig jaar gingen we bijvoorbeeld naar Griekenland. We besloten uiteindelijk een lang weekend naar Maastricht te gaan en daarna nog door te rijden naar Monschau, in Duitsland.

Mijn nieuwe auto

Zoals je misschien al wel weet, heb ik in april een nieuwe auto gekocht. Ik verkocht mijn Citroen C1 (mijn eerste auto!) zelf via Marktplaats. Met het geld wat dit opbracht en spaargeld kon ik een super mooie Volkswagen Polo kopen. Hij is niet alleen prachtig om te zien maar heeft ook heel veel opties zoals airco, sensoren om achteruit te rijden en zelfs sensoren voor de ruitenwissers en stoelverwarming. Ik denk dus dat we met mijn auto naar Maastricht zullen rijden, spannend want dat is de eerste keer dat ik er zo ver mee zal rijden! De accu was niet meer helemaal optimaal dus er zit inmiddels een nieuwe in. Ik stond zelfs een keertje met een lege accu en moest de ANWB bellen, dat was wel m’n eigen schuld want ik had de lampen aan laten staan.

Belangrijke dingen om te regelen

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om wat “praktische” zaken te regelen, zoals je autoverzekering. Is deze dekkend genoeg en betaal je niet teveel? Het kan lonend zijn om autoverzekeringen te vergelijken, een prijsvergelijking autoverzekering is dus altijd handig om te doen 🙂 Dit doe ik zelf ook regelmatig en kan een paar tientjes schelen! Daarnaast zou ik je aanraden om meteen als je een eigen auto koopt, je auto op je naam te laten verzekeren en niet bij bijvoorbeeld je ouders die veel schadevrije jaren hebben. Als je het ooit alsnog zelf gaat betalen, begin je met 0 schadevrije jaren en moet je dus weer helemaal opbouwen. Zelf heb ik nu 4 schadevrije jaren en is daardoor mijn premie al met €30 gezakt ten opzichte van het begin.

De plannen

Nou, dan de plannen voor komende zomer 🙂 Naast heel veel leuke dingen thuis doen en met vriendinnen zijn, ga ik dus ook nog naar een paar dagen weg naar Maastricht en daarna naar Monschau met mijn moeder. We slapen in een heel mooi hotel net buiten Maastricht op een soort landgoed. We blijven er 3 nachten en zullen zeker in het centrum zijn maar ook wel in de natuur. Omdat Maastricht best dicht bij de Duitse grens ligt leek het me wel leuk om nog even inkopen te doen in Duitsland en daar een nachtje te blijven. Ik hou van de DM om dingen in te kopen en het buitenland geeft toch wel die echte vakantiesfeer. Voor nu ga ik nog even heel hard knallen voor mijn eindbeoordeling op werk en over 10 dagen heb ik zomervakantie! Daarna begint het afstuderen. Zoals jullie misschien weten was de afgelopen tijd super raar en best hectisch. Ik klets jullie binnenkort bij en ga weer meer schrijven. Tot snel ♥

Ga jij nog op vakantie of blijf je thuis deze zomer? Of ga je misschien een paar dagen weg in eigen land?

Ook leuk

12 reacties

 • Beantwoorden
  Anna
  8 juli 2020

  Fijne vakantie! Op vakantie gaan met de auto vind ik echt heerlijk. Helaas heb ik geen auto, dus ik hoop deze zomer wel te kunnen vliegen!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   28 juli 2020

   Ahh dat is ook heerlijk! Je bent al op vakantie geweest zag ik, hopelijk was het fijn 😀

 • Beantwoorden
  marja Groeneveld
  9 juli 2020

  Fijne vakantie meis t gaat vast goedkomen monchau is prachtig ook vkak bij vaals en aachen..jullie gaan je wel vermaken!

 • Beantwoorden
  Elke
  10 juli 2020

  Wat leuk zeg! Maastricht is erg mooi. Monschau ben ik nog nooit geweest maar ik ben wel benieuwd wat je ervan vindt! 🙂
  Dit jaar ook voor ons vakantie in eigen land. We hadden nog geen plannen voor de zomervakantie dus gelukkig hebben wij geen ‘last’ van een vakantie die niet door kan gaan. Alvast heel veel plezier!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   28 juli 2020

   Ahh goed om te horen, ik ben nog nooit in Maastricht geweest dus super benieuwd! Ben benieuwd waar jullie vakantie heen zal gaan 🙂

 • Beantwoorden
  Marielle
  17 juli 2020

  Oeeh wat leuk! Maastricht is zoooo pretty.

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   28 juli 2020

   Jaaa echt een beetje het gevoel dat je in het buitenland zit daar denk ik! Heel veel zin in!

 • Beantwoorden
  martine
  19 augustus 2020

  En wat was het leuk in Maastricht! We hebben het zooo fijn gehad!

 • Beantwoorden
  Suzanne
  29 augustus 2020

  Moet je er zeker van hebben genoten! 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.