Koken&voeding Lifestyle

Ik ben 10 kilo afgevallen!!!

Wow, ik kan het bijna niet geloven maar het is toch echt zo: ik ben 10 kilo afgevallen! Ik weet nog dat ik eind augustus begon met Weightwatchers en dacht “Ik zie wel hoe het gaat”, ik had nooit gedacht dat het zo goed zou gaan. Mijn doel was 10 kilo voor kerst en inmiddels heb ik dit zelfs overschreden met -11 op de teller op dit moment.

10 kilo afgevallen

Voor de vakantie naar Corfu ging ik, na het wegen van de bagage, zelf even op de weegschaal staan. Ik schrok me kapot en besloot dat er écht iets moest veranderen. Het gewicht was niet eens het ergste wat me in de weg zat, vooral mijn zelfbeeld was niet goed. Waar anderen jurkjes en rokjes droegen voelde ik me altijd een dikzak in deze dingen. Mijn onzekerheid was heel groot geworden. Inmiddels durf ik zelfs een jurkje te dragen en voel ik me steeds zelfverzekerder.

Ik heb een abonnement afgesloten op het online programma van WeightWatchers. Ik heb een app op mijn telefoon waarin ik kan opzoeken hoeveel punten iets is en hoeveel ik ‘moet’ bewegen. Het is zoveel makkelijker geworden om gezondere keuzes te maken. Toen ik begon met het schrijven van deze blogpost stond de teller op -10, inmiddels op -11,1! Ik had echt nooit gedacht dat ik door meer bewegen en minder te eten zo’n grote verandering te kunnen bewerkstelligen.

10 kilo afgevallen

Zomer 2016

En hoe nu verder?

Mijn streefgewicht ligt nog een kilo of 5 lager dan mijn huidige gewicht. Ik ga dus nog even door met Weightwatchers. Wanneer ik mijn streefgewicht heb bereikt ga ik stabiliseren, je krijgt dan meer punten per dag en het is dan de bedoeling dat je op hetzelfde gewicht blijft. Ik heb echt mijn lifestyle veranderd en maak gezondere keuzes. Zo eet ik veel fruit en groente, bruin brood, kwark en geen toetje meer. Toch heb ik totaal niet het idee iets te missen, ik eet nog steeds weleens patat, pizza en andere slechte dingen. Alleen het verschil is dat ik niet meer en en en eet maar of of.

Ik ben heel blij met hoe het nu gaat en merk dat ik veel lekkerder mijn vel zit. Hebben jullie een gezonde lifestyle?

Volg op Bloglovin

 

Ook leuk

3 reacties

 • Beantwoorden
  Kim
  3 januari 2017

  Wauw, wat knap zeg! Zo fijn om te zien dat je jezelf nu veel beter voelt. Daar gaat het om!
  Ik wou dat ik wat meer discipline had om gezonder te eten. Ik haat echt koken, haha.

 • Beantwoorden
  Sheila
  5 januari 2017

  Wat super goed van je en daar mag je ook terecht trots op zijn. Zelf ben ik ook 10 kilo afgevallen (door Sonja Bakker) in 2006. En mijn streven is elk jaar om nooit meer terug te komen op mijn oude gewicht. En dat lukt me eigenlijk best wel. Ik probeer er scherp op te blijven en geef mezelf een speling van max 57 kilo. Daar mag ik echt niet boven komen, want… alle kleine beetjes worden er zo meer, zoals je zelf wel zal weten. Mijn ideale gewicht is dus 55 kilo. Lager zou vast kunnen, maar dat wil ik niet. Het moet wel leuk blijven. 55 kilo klink niet veel voor velen, maar ik ben 1,50 meter.

  In ieder geval succes om dit vast te houden!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   15 januari 2017

   Wow wat goed van je zeg! Klinkt inderdaad als weinig maar je moet het altijd in verhouding met de lengte zien. Goed bezig!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.