Persoonlijk

Ik heb mijn verstandskies laten trekken

Ik noemde het al even in deze diary en afgelopen dinsdag was het zover: ik heb mijn laatste verstandskies laten trekken. Ik heb ze (helaas!) alle vier gehad. De eerste drie zijn er al uit gehaald voordat ik 18 werd en deze heeft zich pas later geopenbaard. Jammer, want anders had ‘ie er ook gelijk uit gekund. Ik had er niet zo heel veel last van maar wou hem er liever gewoon uit hebben voordat het heel vervelend en pijnlijk zou worden.

Verstandskies laten trekken

Ik moest speciaal naar de kaakchirurg om mijn kies te laten trekken. Hij lag niet scheef en was helemaal door, dus eigenlijk snap ik niet waarom de tandarts het niet zelf deed. Om 14:00 werd ik verwacht en ik was mega zenuwachtig. In het verleden heb ik twee verstandskiezen tegelijk laten trekken en ik weet nog dat ik daar heel veel last van heb gehad. Heel veel pijn, hechtingen die er half uit hingen en een groot gat in m’n mond. Nee, die kaakchirurg had zijn werk niet zo goed gedaan.

Deze keer ging het gelukkig een stuk beter. Om 14:00 moest ik me melden en ik werd meteen binnengeroepen en er werd een foto gemaakt. Daarna moest ik alvast in de tandartsstoel gaan zitten en zonder verdere uitleg zat ik een minuut of 10 te wachten. Toen kwam de kaakchirurg himself en met de mededeling “ik kom je verdoven” werd de stoel naar achter gezet en kreeg ik twee prikken. Die prikken waren pijnlijk: bij die in mijn gehemelte sprongen de tranen in mijn ogen. Vervolgens voelde ik dat de verdoving begon te werken en werd de kies er meteen uit gehaald. Een paar minuten later stond ik weer buiten, met mijn kies als souvenir in een buisje.

En daarna..?

De verdoving bleef nog een paar uurtjes werken. Eenmaal uitgewerkt viel de pijn me reuze mee. Ik heb ibuprofen bruisgranulaat gekregen (het smaakt naar sinas!) en die neem ik nu trouw in. Wel merkte ik meteen dat ik heeel erg moe was. Ik weet niet waar het precies door komt maar ik gok omdat het toch een “ingreep” is en je lichaam het weer moet zien te fixen. Gelukkig heb ik geen dikke wang gekregen en op dit moment kan ik het lekker rustig aan doen. Ik ben op dit moment “You” aan het kijken op Netflix en ik geef maar gewoon even lekker toe aan de moeheid.

Heb jij weleens een verstandskies laten trekken? Of heb je ze allemaal nog?

Foto boven dit artikel is afkomstig van Unsplash.

Ook leuk

Laat een reactie achter

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.