Fashion&Beauty Favorieten

Mijn parfum stash – Budget + high end

DSC_2651 (2)

Ik vond het tijd om mijn parfum stash met jullie te delen. Ik ben gek op luchtjes en laat vandaag mijn ‘collectie’ aan jullie zien. De meesten zijn wel wat duurder maar er zitten ook 2 budgetvarianten bij. Ik vertel jullie welke parfum mijn absolute favoriet is, geef over elke parfum mijn mening en vertel welke ik eigenlijk helemaal niet zo lekker vind. Kijk je mee?

DSC_2636 (2)

Chanel – Coco Mademoiselle:  Deze kocht ik al best lang geleden maar ik heb hem helaas maar weinig gedragen, op een of andere manier vind ik hem bij mijzelf niet zo lekker ruiken. Echt heel jammer want ik weet dat velen dit echt het lekkerste geurtje vinden wat er is. Coco Mademoiselle wordt omschreven als een orientaalse & bloemige geur, wat mij erg aanspreekt. Toch zijn wij geen match made in heaven, helaas.

Geurnoten: Basisnoten van patchouli,muskus, vanille en vetiver. Hartnoten zijn jasmijn, lychees en roos. En topnoten van bergamot, grapefruit en sinaasappel.

Jimmy Choo – Jimmy Choo: Dit was het eerste luchtje wat ik voor mezelf kocht. Ik kreeg ooit een testertje en het enige wat ik dacht was: “Dit ruikt zó lekker, ik wil deze hebben”. Ik krijg altijd heel veel complimenten als ik deze op heb en ben inmiddels al aan het 2e flesje bezig.

Geurnoten: De basisnoten zijn patchouli en toffee, topnoten van peer, mandarijn en groene noten en het hart van deze parfum is orchidee. Het is frisse geur maar toch ook zwoel. Hij is heerlijk!

DSC_2639 (2)

Givenchy – Ange ou démon, le secret: Dit is mijn laatste aanwinst op het gebied van ‘dure’ parfums. Ik vind hem echt ontzettend lekker ruiken, als ik hem bij mijzelf ruik denk ik telkens: “Mmm wat ruik ik lekker”. Ik zou deze parfum omschrijven als bloemig en sensueel, maar toch ook iets fris. Echt een geweldige geur als je het mij vraagt.

Geurnoten: De topnoten van “Ange ou demon le secret” zijn amalfi citroen, thee en veenbes. De hartnoten zijn jasmijn, pioenroos en waterlelie. De basisnoten zijn houtachtige noten en patchouli.

Lancôme – La vie est belle: Deze kocht ik ongeveer een jaar geleden en gebruik ik vaak als ik bijvoorbeeld uitga, het is een iets zwaardere parfum die ik daar goed bij vind passen. Voor overdag vind ik hem soms iets ’too much’. Toch gebruik ik hem ook weleens overdag, hij ruikt namelijk heel lekker en vervaagd niet snel.

Geurnoten: De topnoten van La Vie Est Belle zijn peer en zwarte bes. De hartnoten zijn iris, jasmijn en oranjebloesem. De basisnoten zijn patchouli, pralinévulling, tonkaboon en vanille. Pralinévulling & tonkaboon, dat klinkt interessant vinden jullie ook niet? Ik ruik dit absoluut niet, het is gewoon een lekker bloemig luchtje.

DSC_2640 (2)

Viktor & Rolf – Flowerbomb: Flowerbomb kocht ik al een tijd geleden, op Schiphol toen ik in 2014 naar Turkije ging. Ik gebruik hem nog steeds regelmatig. Hij ruikt echt super lekker! Hij heeft wel iets weg van La vie est belle alleen dan iets minder sterk. Nu ik de geurnoten zo naast elkaar zie, klopt dat ook wel. Flowerbomb wordt beschreven als een oriëntaalse bloemige geur, ik kan me daar helemaal in vinden. Zeker een favoriet van mij.

Geurnoten: De topnoten van Flowerbomb zijn bergamot, schijnhulst (osmanthus) en thee. De hartnoten zijn Afrikaanse oranjebloem, freesia, jasmijn, orchidee en roos. De basisnoten zijn muskus en patchouli.

Dior – Miss Dior: Miss Dior is, zoals je misschien wel ziet, echt zo goed als op. Ik kocht hem al een hele lange tijd geleden en gebruik hem nu nog heel af en toe (vind het zonde om hem echt op te maken haha). Ook dit is een bloemige geur. Het is wel duidelijk van wat voor geuren ik hou he?

Geurnoten: De topnoot van Miss Dior is Italiaanse mandarijn. De hartnoten zijn Egytische jasmijn en roos. De basisnoten zijn muskus en patchouli.

DSC_2631 (2)

Zara – Black Peony: Het was mijn allereerste blogpost: deze over eau de toilette van Zara. Ik betaalde €12,95 voor een flacon van 100ml! Dat is nog eens een betere prijs dan al die high-end producten hierboven. De geur is heel lekker: bloemig, poederig en houtachtig. Als je de geuren hierboven lekker vindt, denk ik dat deze je ook zeker zal bevallen. Hij vervaagd natuurlijk een stuk sneller dan duurdere geuren maar voor de prijs is het zeker een lekker parfum. Bij Zara hebben ze nog veel meer lekkere luchtjes, als je een beetje blut bent maar toch een lekker luchtje wil, biedt Zara misschien een uitkomst.

S by Shakira – Shakira: Dit luchtje kreeg ik van m’n oma, ze kocht hem op de boot vanuit Engeland. Na een beetje research kwam ik erachter dat ie (volgens mij) helemaal niet te koop is in Nederland. Sorry! Ik was eerst een beetje cynisch, een luchtje van Shakira: zou dat wel lekker zijn? Maar hij ruikt lekker! Ik gebruik hem niet zo super vaak maar als ik hem gebruik spray ik hem ook lekker op m’n kleding.

Op mijn wishlist:

Thierry Mugler – Alien: Wauw ik heb hier een tester van en oh my god, wat is dit een ontzettend lekkere parfum! Ik deed hem op en was meteen verkocht. Alien staat nu zeker op mijn verlanglijst, als ik een parfum ga aanschaffen weet ik bijna zeker dat het deze zal zijn!

Zo dat waren al mijn parfums. Het valt me nu pas op dat alle geuren die ik heb patchouli als geurnoot hebben, ik heb blijkbaar een uitgesproken smaak! Zoals je hebt gezien hou ik het meest van bloemige en sensuele geuren met een vleugje frisheid. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn stash te zien.

Wat is jullie favoriete parfum?

signature

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Naomi
  25 januari 2016

  Ik gebruik eigenlijk altijd de Japanese Cherry Blossom bodymist van the body shop!

  x

 • Beantwoorden
  Rosita Elise
  30 juli 2017

  Super grappig hoe wij een paar van dezelfde geuren hebben! Love it!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.