Review I Bioré houtskool cleanser

biore houtskool cleanser

Mijn huid is sinds ik met de pil ben gestopt een regelrecht drama. Onzuiverheden, puistjes, vlekjes: ik heb het allemaal. Soms zijn er periodes dat het even beter gaat maar al snel daarna wordt het weer heel onzuiver. Ik vind het zo vervelend: ik ben nu 21 en het voelt alsof ik alsnog jeugdpuistjes krijg. Laatst liep ik in de Kruidvat en viel mijn oog op de producten van Bioré. Een merk dat werkt met houtskool, een ingrediënt wat heel erg goed zou moeten helpen tegen onzuiverheden. Ik nam de Bioré houtskool cleanser mee en testte hem uit.

Bioré houtskool cleanser

De cleanser is een product wat je bijvoorbeeld onder de douche gebruikt. Zelf vind ik dit heel erg fijn omdat ik het idee heb dat je zo je huid echt grondig schoonmaakt. Bioré is een merk dat speciaal is ontwikkeld voor een onzuivere huid en is erop gericht om je poriën grondig te reinigen. Hierdoor zouden mee-eters, vuil en vet worden bestreden. Ik ben heeeel erg benieuwd! De cleanser belooft een tintelfrisse huid die lekker schoon aanvoelt.

biore houtskool cleanser

Mijn ervaring

Ik gebruik de cleanser nu ongeveer 4 maanden. Iedere avond onder de douche masseer ik het in op mijn gezicht en spoel ik het af. Na het gebruik voelt mijn huid super zacht en schoon aan. Ik merk dat overtollig vet en glimmende plekken echt een stuk minder zijn geworden. Mijn huid voelt echt heel erg fijn na het gebruik. Helaas is het niet zo dat mijn huid vrij is van acné of rode plekjes maar dat is denk ik ook onmogelijk. De acne in mijn gezicht is gekomen nadat ik ben gestopt met de pil en is echt een kwestie van hormonen 🙁 Ik heb besloten om in het nieuwe jaar naar een huidtherapeut te gaan om het te laten behandelen, ik word er zo onzeker van. Over Bioré ben ik overigens wel echt te spreken, na het gebruiken van de cleanser voelt het alsof al je poriën schoon zijn. Mocht je een hele gevoelige huid hebben, dan weet ik niet of deze cleanser geschikt is. Er zit namelijk menthol in wat kan prikken. Ik vind deze cleanser in ieder geval heel fijn en blijf hem gebruiken, ondanks dat hij mijn huid niet helemaal vrij van onzuiverheden maakt.

Hebben jullie weleens producten van Bioré geprobeerd?

Volg op Bloglovin
Volg:

5 Comments

 1. 22 december 2017 / 2:00 pm

  Ik kende het niet; ik ben ook recent gestopt met de pil omdat ik er zo misselijk van werd; en een emotioneel wrak ( dat ook ja ) maar idd mijn huid is ook een stuk minder egaal; drama! Ik snap je volkomen <3
  Rosita Elise onlangs geplaatst…Beauty | Review LUSH productenMy Profile

 2. Marlies
  5 april 2018 / 8:56 pm

  ik heb ook precies het zelfde probleem, gestopt met de pil en mijn huid is een hel…. zelf gebruik ik nu groene klei voor en huidmasker. ook super fijn! De lijn van Biore wou ik ook uit gaan proberen..

  • Marjoleine
   7 april 2018 / 9:54 am

   Oeh ja, zeker doen! Mijn cleanser was op en merk nu toch dat ik hem ga missen, ga dus weer lekker een nieuwe aanschaffen 🙂

 3. Marjolein
  6 december 2018 / 12:25 am

  Hi Marjoleine,

  Ik heb ook veel last van acne na het stoppen met de pil (diane 35) en op zoek naar goede middelen ter bestrijding.

  Gebruik je het nog steeds? Ben je al bij de huidtherapeut geweest? En ondanks dat het niet helemaal weg ging, zag je wel een wezenlijk verschil? 🙂

  Groetjes Marjolein

  • Marjoleine
   6 december 2018 / 9:20 am

   Hoi Marjolein,
   Wat vervelend dat je ook zoveel last hebt van acné 🙁 Bij mij heeft Bioré heel goed geholpen en ik gebruik het nog steeds iedere avond. Het reinigt je huid heel “diep” wat echt zorgt voor een fijn, school gevoel. Verder heb ik benzoylperoxide gebruikt, dit kun je bij de apotheek kopen of bij de drogist (daar heet het Benzac). Dit smeerde ik op de puistjes en heeft echt heeeel goed gewerkt. Ik heb er ook een blogpost over geschreven!
   Hopelijk heb je er iets aan. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.