Lifestyle Mindstyle

Zin in de zomer!

Zodra het zonnetje weer langer schijnt en de zomertijd weer in is gegaan, begint het bij mij weer te kriebelen. Ik ben gek op de zomer en merk dat ik een stuk vrolijker ben als het zonnetje schijnt. Al van jongs af aan had ik een hekel aan de winter, als het slecht weer was bleef ik dan het liefst lekker in mijn bed liggen ’s ochtends vroeg. In de zomer daarentegen sta ik een stuk makkelijker op en heb ik veel meer zin in de dag. Vandaag vertel ik je waar ik het meest naar uitkijk deze zomer.

Zin in de zomer omdat…

Buiten zitten zo heerlijk is

Ik hoú ervan om buiten te leven en de hele dag buiten te zijn. Of ik nu buiten zit en geniet van de zon, een boekje lees of met mijn laptop zit: alles is gelijk zoveel beter. Vorige zomer weet ik nog dat ik na een dagje werken tot 15:30 nog de hele middag en avond kon genieten van de zon, dat was zo fijn. In de winter voelt het alsof m’n dag al bijna voorbij is als ik thuiskom. Het is trouwens belangrijk om je tuinmeubels, schutting en plantenbakken goed in de gaten te houden. Als er opeens gaatjes in komen zou het zomaar kunnen dat je te maken krijgt met het bestrijden van de boktor.

Terrasjes

Wat ik ook zo fijn vind aan de zomer is dat je lekker op terrasjes kunt zitten. Voor mij is dat een ultiem geluksmomentje: fijn gezelschap, iets lekkers te eten en een drankje. Net als in Domburg, dat was zó fijn. Het was toen pas eind februari maar het voelde echt als zomer. Die paar dagen daar hebben me echt een enorme oppepper gegeven, het voelde als een mini vakantie.

Strand

Ik hou niet van op een handdoekje liggen op het strand maar wel van een drankje doen bij een strandtent, op een bedje liggen en op een zomeravond met Nora over het strand lopen. Het strand geeft me zo’n heerlijk vakantiegevoel en gelukkig woon ik er best dichtbij. Sterker nog: ik werk op een paar minuten lopen van het strand!

Alles is mooier in de zomer

Zeg nou eerlijk, alles is toch mooier in de zomer? Het zonnetje wat schijnt als je wakker wordt en de avonden die langer lijken te duren. Voor mijn werk moet ik soms voor 6 uur al opstaan en om 7 uur beginnen met werken. In de zomer is dat wel makkelijker, kan ik je vertellen 🙂 Verder zijn de zonsondergangen zo prachtig, de bomen zijn groen en de mooiste bloemen groeien overal.

♥ Zomeravonden

Ooooh die zomeravonden, ik hou ervan. Lekker buiten zitten tot het donker wordt met een wijntje en iets lekkers erbij. Ook kaarsjes kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Vaak is het nog tot ’s avonds laat lekker warm, heerlijk maar iets minder als je moet gaan slapen. Ik weet nog dat ik vroeger weleens een plantenspuit naast mijn bed had staan en dan een beetje water op mijn lichaam spoot als ik het warm had. Beetje gek als ik er zo op terugkijk maar het hielp wel… De afgelopen jaren kan ik me niet meer herinneren dat ik het bloedheet had maar toch lijkt een airco kopen me soms ook echt niet zo’n slecht idee. Dan heb je gewoon altijd een chille temperatuur in huis.

Het lijkt me wel duidelijk: ik ben écht een zomermeisje. Dat kan ook niet anders, met die Indische roots 🙂 In Indonesië voelde ik me helemaal op mijn plek en als ik eraan terugdenk of foto’s/filmpjes zie krijg ik weer helemaal dat gevoel wat ik daar had.

Heb jij ook zin in de zomer?

 

 

Ook leuk

2 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.