Diaries

DIARY week 49+50 | Sinterklaas, naar Bohemian Rapsody & kerstboom

Hoi lezers! Welkom bij weer een nieuwe diary over de afgelopen twee weken. Het waren nogal turbulente weken, ik besloot namelijk om te stoppen met mijn stage. Ik werd er heel erg ongelukkig van en heb voor mezelf gekozen en voor mijn eigen geluk. Verder vierden we Sinterklaas met het hele gezin en kwam later ook de kerstboom in huis 🙂 Kijk je weer mee?

Deze diary begint op maandag 3 december! Op deze dag besluit ik mijn stage stop te gaan zetten. Ik vind de afdeling niet leuk, de begeleiding is ook niet fijn en ik merk dat ik er echt bijna aan onderdoor ga. Ieder weekend zie ik weer heel erg op tegen de maandag en kan ik niet eens meer genieten. Ik besluit dus voor mijn eigen geluk te kiezen en te stoppen. Die middag haalt mijn vriend me op en gaan we naar mijn huis om Sinterklaas te vieren. Wat ben ik opgelucht, ik kan eindelijk weer genieten van dingen.

De zak met cadeautjes! Vorig jaar hebben we Sinterklaas niet gevierd omdat mijn oma het niet meer zag zitten. Dit jaar had ze er wel zin in en met mijn vriend erbij was het extra leuk. We werden allemaal heel erg verwend en het was een hele fijne en gezellige avond. De diary van vorig jaar december kun je trouwens hier lezen.

Op dinsdag ben ik vrij en ga ik even langs school. Omdat ik nu mijn stage stopzet moet er het een en ander geregeld worden maar helaas krijg ik de juiste persoon niet te spreken. Na 15 minuten sta ik weer buiten en vind ik het eigenlijk zonde dat ik helemaal naar Rotterdam ben gereden. Ik bel mijn oma en stel voor om samen te gaan lunchen. Gelukkig is ze thuis en vindt ze het leuk.

Er staan weer prachtige bloemen in de hal!

We gaan naar Café Loos en namen allebei carpaccio. Ik op een speltbol en oma met bruin brood. Was heel erg lekker! Als ik het zie krijg ik er alweer trek in.

Die avond ging ik met mijn moeder naar “Bohemian Rapsody” in de bioscoop. Het was een prachtige film over Queen en het leven van Freddie Mercury. Ik ben nog dagen gefascineerd geweest en zou het liefst nog een keer gaan. Mocht je deze film nog niet gezien hebben: ga het zien! Het is de eerste film die ik eigenlijk nog heel vaak zou willen zien. Fascinerend, mooi en triest tegelijk.

Kroelen met mijn Noortje <3

Woensdag is mijn laatste stagedag in het ziekenhuis en ik ben zó opgelucht. Gelukkig heb ik ook al een nieuwe “stage” gevonden en ga ik hier zelfs werken. Het is bij mijn stage van vorig jaar waar ik het super goed naar mijn zin had en ik ben echt heel blij. Mijn vader maakte deze pasta met spinazie, spekjes en knoflook: heel erg lekker!

Deze deken kreeg ik van mijn liefste vriend omdat ik het heerlijk vind om onder een dekentje te zitten. Zoals je ziet is Nora er ook erg blij mee 😉

En toen was het weekend! Het eerste weekend dat ik niet meer op hoefde te zien tegen stage en ik gewoon lekker kon genieten. Op zaterdag gingen we naar Zwolle, mijn nicht was 12,5 jaar getrouwd en vierde een feestje. Het was heel fijn om alle familie weer te zien en het was een hele leuke avond. Mijn ouders hadden nog even getwijfeld om een hotel te boeken in Zwolle maar uiteindelijk zijn we gewoon heen en weer gereden. Ik reed terug en het was eigenlijk wel heel goed te doen.

Ik had me nog totaal niet voorbereid op kerst of enigszins het idee dat het december was door alle spanning en stress. Het eerste wat ik dus deed met mijn moeder toen ik vrij was, was naar het tuincentrum. Nora ging gezellig mee en vond het spannend maar wel leuk. Zit ze niet super lief in dat karretje?

Arme snoetje <3

Hallo kerstsfeer!

Toen was het weer maandag en ging ik nog even wandelen met Nora voordat ik ga werken. Nu ik geen stage heb kan ik een beetje werken bij mijn oude stage, heel leuk omdat ik per februari hier in dienst kom (alleen dan op een andere locatie).

Even makkelijk eten voor ik ga werken. Deze pasta carbonara van Albert Heijn is echt mijn favoriet, zooo lekker.

Wat is de winter mooi! Alhoewel je bijna niet zou zeggen dat het winter is op deze foto…

Dinsdagavond ging ik met m’n moeder naar Ikea en aten we daar wat. Dat was zo lang geleden! Ik ging voor de Zweedse gehaktballetjes en mijn moeder at fish&chips wat ook erg lekker was. Eigenlijk dacht ik dat ze bij Ikea wel heel veel dingen voor kerst zouden hebben maar moet zeggen dat het heel erg tegenviel.

Deze fluffy sloffen kreeg ik ook met Sinterklaas en ze zijn zo fijn! Zo lekker warm.

Op Netflix keek ik deze serie af en hij was zo mooi! Vooral de tweede aflevering over Zeus uit Syrië en de aflevering van het asiel in Costa Rica vond ik indrukwekkend. Ik noemde hem ook nog in deze blog over de Netflix tips.

Op donderdag zag ik eindelijk mijn vriend weer en gingen we een kerstboom kopen. Ik wou eigenlijk een redelijk kleine boom kopen maar hij vond een grote mooier. Uiteindelijk gingen we voor een hele mooie Nordmann zonder kluit, dat hadden we hier thuis nog nooit gehad. Hij moest mee in mijn mini auto…

En dat ging zo! Met een stuk uit het raam en de achterbank plat. Mijn vriend zat een beetje krap en met een kerstboom in zijn nek maar uiteindelijk kregen we hem veilig thuis 🙂 En de naalden in mijn auto vielen ook reuze mee.

En zo stond hij ’s avonds! Zooooo mooi! <3

Vrijdag ging ik even met Nora naar de markt en daarna ging ik heel even naar de bakker om een broodje te halen. Ze mocht niet mee naar binnen en dus zat ze heel zielig vastgebonden aan een bord… Gelukkig haalde ik haar snel weer op. Toen in de winkel was kon ik haar ook nog gewoon zien dus dat gaf wel een veilig gevoel. Als ik meer nodig heb laat ik haar nooit alleen buiten, dat vind ik toch een beetje eng.

Vrijdagavond zag ik mijn vriendinnen weer na een hele lange tijd! We bestelden pizza, keken first dates en kletsten. Het was weer een ouderwets gezellige avond!

Nora ging ook mee en was super blij. Deze foto moest eigenlijk een selfie zijn maar werd iets te vroeg en onverwacht genomen, hahaha.

Zaterdag werd ik wakker met hoofdpijn en deed ik niet zoveel verder. ’s Avonds even Nora uitlaten en het was zó koud!

En ’s avonds keek ik uit het raam en zag ik opeens dat het sneeuwde! Het duurde hier maar heel eventjes en uiteindelijk lag er de volgende dag bijna niks, maar alsnog was het wel leuk. Ik vind het altijd zo sprookjesachtig.

Zo, dat was deze diary weer! De laatste voor kerst denk ik, al wil ik nog wel proberen er nog eentje tussen kerst en oud nieuw online te zetten. Het waren twee turbulente weken door het stoppen met mijn stage, ik merk dat ik er ook best een klap van heb gehad. Gelukkig heb ik alweer een nieuwe uitdaging om naar uit te kijken en weet ik zeker dat ik daar wél gewaardeerd zal worden. Gelukkig zag ik wel mijn vriendinnen en vriend weer en dat deed me heel erg goed.

Hoe waren jouw afgelopen weken? Heb je al een kerstboom staan?

Ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden
  Rachel Kromdijk
  19 december 2018

  haha je hond, zo’n cutie! Ik wil die serie inderdaad ook nog graag gaan bekijken, dogs!
  Verder kan je ook dit recept een keer proberen met spaghetti: spinazie a la crème, kookroom flesje, knoflook twee tenen, zongedroogde tomaatjes, mozzarella in plakken en half om half gehakt! echt heerlijk, dit eet ik morgen.. nu al zin in!

  • Beantwoorden
   Marjoleine
   23 december 2018

   Oeeh dat klinkt heel lekker, ik ga het onthouden! X

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.