Diaries

DIARY week 50 | Surprise high tea & heel erg schrikken

Goedemorgen op deze dinsdag! Deze week was heel erg leuk. Afgelopen weekend heb ik een surprise high tea georganiseerd voor mijn moeders’ verjaardag. Afgelopen week deden we daar dus al voorbereidingen voor zonder dat zij het wist en die voorpret was zó leuk. Verder lag er sneeuw en ging ik naar Intratuin in Halsteren met mijn beste vriendin en moeder. Een week met veel hoogtepunten dus!

Op maandag begint de week met héél veel sneeuw. Ik moet eigenlijk naar school maar durf het niet te wagen. Gedurende de dag zal het alleen maar erger gaan sneeuwen en ik durf ook niet met de auto naar school te gaan. ’s middags hoor ik ook dat de bussen niet rijden en ben ik blij dat ik lekker thuis ben, anders was ik waarschijnlijk gestrand ergens in Rotterdam. Ik vond trouwens op het moment zelf de sneeuw helemaal niet zo leuk, maar als ik nu terugkijk wel.

Zoals je ziet vindt Nora de sneeuw ook heeeeel erg leuk (not). Verder dan het oversteken van de straat zijn we niet gekomen. Wel had ze haar schattige jasje aan.

’s Avonds stopte het met sneeuwen en ging ik weer met Nora lopen. In tegenstelling tot eerder vond ze de sneeuw nu wél leuk en rende ze enthousiast rondjes. Er was niemand op straat en ik waande me echt even in een soort sprookje.

Daarna was Nora zo nat en vies dat ik haar meenam onder de douche. Dat vind ze he-le-maal geweldig en het liefst wou ze de dag daarna alweer.

Toen we Nora kregen waren er mensen die zeiden dat een hond en een kat nooit samen zouden kunnen gaan, inmiddels is bij ons wel het tegendeel bewezen. Ze zijn zo lief met elkaar!

Ik zou het bijna vergeten maar ik ging deze week ook nog gewoon naar school. Na de kerstvakantie komen de tentamens er weer aan… 🙁 Ik oefende met de verpleegtechnische handelingen en had nog wat andere lessen, zoals mijn keuzevak. Ik merkte dat ik deze week snel een beetje overprikkeld was en ik alles niet zo goed op een rijtje had als ik zou willen. Tijd om deze week alles goed te plannen en rust in mijn hoofd te creëren.

Ook prikte ik een infuus in een nep arm en die zat in één keer goed. Vorige keer kwam er telkens geen bloed (dan zit hij dus niet goed) en ik merkte dat ik daar zo nerveus en onzeker van was geworden. Dat hij nu meteen goed zat gaf me wel weer even een boost!

Op vrijdag ging ik met mijn moeder en beste vriendin naar Intratuin in Halsteren. Intratuin zit ook wel dichterbij, maar in Halsteren schijnen ze de mooiste kerstshow te hebben. Tijd om die met eigen ogen te gaan bekijken! Trouwens mijn nr. 1 irritatie in het verkeer: vrachtwagens die elkaar inhalen…..

Aangekomen in Halsteren stond er buiten een soort “kerststalletje” met schaapjes en deze te schattige ezels. Ik vind ezels altijd zo iets zieligs hebben, ik zou ze het liefst mee naar huis willen nemen. Kijk nou even hoe cute?

Halsteren heeft inderdaad een prachtige kerstshow en je waant je echt even in een soort Efteling. Ook deze huisjes kunnen natuurlijk niet ontbreken, altijd zo leuk om bij weg te dromen.

Natuurlijk hadden ze ook Blond Amsterdam <3 Ik werd verliefd op een kerstschaaltje en kocht die, maar ook de honden- en kattenbakjes vind ik zooooo leuk. Helaas vind ik ze wel een beetje duur en heb ik al genoeg van Blond.

Met mijn allerliefste beste vriendin <3 Al 10 jaar!

Dit vind ik zo’n leuke foto! Hij geeft goed weer hoe leuk deze dag was! Bedankt lieve mama en bff, het was fijn 🙂

We waren zó in kerstsfeer dat we thuis maar meteen de kerstboom hebben opgezet. Vroeger hadden we altijd een grote neppe boom, maar sinds 3 jaar hebben een klein en echt kerstboompje. Wel weer heel gezellig hoor, al die lampjes! Voor het eerst vind ik deze tijd van het jaar echt heel fijn, eerder vond ik het soms niet zo leuk.

Op zaterdag ging ik met mijn bff voorbereidingen treffen voor de high tea van zondag. Eerder in de week had ik met mijn vader stiekem boodschappen gedaan en dit verstopt op zolder. Ik smokkelde stiekem de boodschappen naar de auto om mee te nemen en bij m’n vriendin thuis gingen we aan de bak. Ik had een hele planning gemaakt wat wanneer gemaakt moest worden en op zaterdag maakten we cupcakes, mini pizza’s en cocktailworstjes met bladerdeeg eromheen.

We waren echt een goed duo, in no-time hadden we super lekkere dingen gemaakt! Ik kon het thuis natuurlijk niet voorbereiden omdat mijn moeder er was, dus dit was echt fijn.

Jummie!

Deze mini pizza’s waren zooooo lekker! Ik had er salami, tomaat, oregano en kaas op gedaan.

Op zondagochtend moest ik ook nog een paar dingen bakken, waaronder scones. Ik had het nog nooit gedaan maar het was leuk om te doen én ze waren erg lekker geworden. Ook maakte ik nog een monchoutaart en mini quiches. Ik denk dat ik binnenkort nog een blogpost ga schrijven over de high tea en welke recepten ik heb gebruikt. Wellicht handig ter inspiratie 😉 Mijn moeder was die ochtend dus weg, met mijn vader mee naar een hardloopwedstrijd en dat kwam heeeel goed uit.

Nora is er ook klaar voor! Althans, dat lijkt zo. Net voordat iedereen kwam, begon Nora helemaal te shaken. Ze leek afwezig en trok haar pootjes op, ook zag ik wat schuim langs haar bekje. Ik schrok me kapot en tilde haar snel op, ze viel bijna om doordat ze zo gek deed met haar pootje. Gelukkig was mijn bff al gearriveerd en terwijl zij Nora aaide belde ik de spoed dierenarts, hier vertelden ze me dat het waarschijnlijk om een epileptische aanval ging. Na een paar minuten kwam ze weer “bij” en meteen daarna was ze weer haar vrolijke zelf. Ik was erg geschrokken en naast de stress van de high tea zorgde dit nog voor extra stress.

De tafel met zoete lekkernijen! Cakejes, scones, monchou taart, appeltaart en boterkoek. Om 14;00 kwamen er allemaal vriendinnen van mijn moeder en ze had geen enkel vermoeden dat ik iets organiseerde. Juist omdat het zo’n verrassing was, was het extra leuk.

De jarige jet! De bril kocht ik bij Action. Het was een super geslaagde dag en niet alleen mijn moeder, maar ook ik heb heel erg genoten. Het was vermoeiend maar het was het helemaal waard. Ben trouwens nu wel weer een beetje op mijn eten aan het letten en genoeg aan het bewegen, anders zitten die 17 kilo er zo weer bij… Komende week hoef ik niet meer zoveel naar school, het weekend werk ik en dan is het KERST! Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Hoe was jullie week? Zijn jullie al in kerstsfeer?

 

Volg op Bloglovin

Ook leuk

5 reacties

 • Beantwoorden
  Simone
  19 december 2017

  Aaah wat lief dat je dit voor je mama hebt georganiseerd! En hele leuke foto van jullie drietjes bij de kerstshow. Zo gezellig!

 • Beantwoorden
  naomi
  19 december 2017

  Wat lief dat je dat voor je moeder georganiseerd hebt! Zo zielig van Nora haar aanval. Ik zou ook heel erg schrikken. Bono heeft wel eens dat hij gaat hyperventileren en het is dat ik daar nu aan gewend ben, maar de eerste paar keren vond ik dat ook eng.

  x

 • Beantwoorden
  Chelsey
  19 december 2017

  Nora is zo schattig! En met dat jasje aan, smelt!! Lief dat je een surprise high tea voor je moeder had georganiseerd!

 • Beantwoorden
  Rosita Elise
  19 december 2017

  Wat super lief dat je een high tea voor je moeder hebt geregeld! Ik word heerlijk vrolijk van je foto’s deze week! Wat een fijne week zeg!

 • Beantwoorden
  Lieke van Veen
  20 december 2017

  Je hebt echt een super mooie hond.
  Wat leuk dat je je moeder verrast hebt met een high tea. Nog gefeliciteerd met je moeders verjaardag!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.