Persoonlijk

Door de corona drive thru | Mijn ervaring

corona drive thru

Moest ik net in mijn vorige dagboek zeggen dat we niet meer in quarantaine hoeven en er weer steeds meer mag.. Inmiddels nemen de besmettingen met het coronavirus weer toe én wordt er aangedrongen om je te laten testen bij iedere klacht die op corona zou kunnen wijzen. Ik kreeg zo’n klacht, namelijk: verkoudheid inclusief keelpijn, algeheel niet lekker voelen en gewoon bleh. Vorige week donderdag moest ik thuiswerken en zag ik geen andere mensen meer. Vrijdag mocht ik door de “corona drive thru” om me te laten testen.

Wanneer moet je je laten testen?

Het is het beste als je je meteen laat testen als je ook maar één symptoom hebt wat bij corona hoort. Bijvoorbeeld keelpijn, verkouden, grieperig etc. Loop dus niet door met een verkoudheid onder het mom van “ik heb het vast niet”, dan zou het kunnen dat je ongemerkt al veel mensen besmet hebt. Laat je dus meteen testen! Ik was zelf verkouden en had keelpijn, niet iets waar ik normaal voor thuis zou blijven. Terwijl ik op mijn werk zat ging ik me steeds vervelender voelen en besloot ik mijn manager op de hoogte te stellen. Ik moest thuis gaan werken en me zo snel mogelijk laten testen. Je kunt hiervoor een afspraak maken via 0800-1202. Twee dagen later kon ik terecht en mocht ik door de corona drive thru. Ik had zelf veel aan deze website qua informatie.

Door de corona drive thru

Op vrijdagmiddag was het zover, ik werd verwacht in de “teststraat” voor de coronatest. De meeste testlocaties zijn dus tenten waar je met je auto doorheen moet rijden. Voor mij gelukkig geen probleem, als ik geen auto had gehad was het een stuk moeilijker geweest.. Alles was goed geregeld, er stonden medewerkers op verschillende punten die me steeds doorverwezen naar de volgende. De test zelf was echt heel naar. Ik kreeg al meteen een zakdoekje met daarbij de waarschuwing dat dat voor na de test was, omdat je slijmvliezen flink geïrriteerd raken. Daarna moest ik “aaa” zeggen en werd er een lange wattenstaaf bizar diep in mijn keel geduwd. Vervolgens ook heel diep in mijn neus. Met de tranen over mijn wangen door de irritatie verliet ik de drive thru en werd ik, gelukkig, 48 uur later gebeld dat de test negatief was. Geen corona dus, het leven kon weer doorgaan en ik mocht weer naar buiten.

Heb jij al een coronatest gehad of overwogen er eentje te doen? 

Ook leuk

3 reacties

 • Beantwoorden
  Martine van Roon
  2 augustus 2020
 • Beantwoorden
  Marloes
  2 augustus 2020

  Bah, lijkt me inderdaad een nare ervaring. Ik heb nog geen coronatest gehad of overwogen, want ik heb simpelweg geen symptomen. Als ik die wel zou hebben, zou ik me zeker laten testen. Maar tot die tijd doe ik al echt heel voorzichtig.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.